Ένα παγωτό φυστίκι = ένα αυγό

Ένα παγωτό φυστίκι = ένα αυγό

Ένα παγωτό φυστίκι = ένα αυγό

Ένα παγωτό φυστίκι έχει τόσο πρωτεΐνη όσο ένα αυγό

Τα παγωτά φυστικιών είναι δημοφιλή στον κόσμο και λίγοι γνωρίζουν τα πολύ υψηλά οφέλη που έχουν , μεταξύ αυτών, η συνεισφορά τους στην πρωτεΐνη.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Τμήμα Επιστημών Ζώων του Πανεπιστημίου του Ιλινόις ανακάλυψε ότι η πρωτεΐνη του φυστικιού (είτε ακατέργαστη είτε ψητή), περιέχει τα 9 απαραίτητα αμινοξέα (ιστιδίνη, ισολευκίνη, λυσίνη, θείο AA, αρωματικό α, θρεονίνη, τρυπτοφάνη και βαλίνη) . Όλα αυτά είναι απαραίτητα για τη σύνθεση των πρωτεϊνών. Για να σας δώσω μια ιδέα: είναι οι ίδιες και σε παρόμοια ποσότητα με τις πρωτεΐνες σε ένα αυγό.

Δηλαδή, έχουμε έναν αποξηραμένο καρπό που δεν παρέχει μόνο πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης αλλά επίσης, σε ίσο βάρος, παρέχει περισσότερες πρωτεΐνες.

Παγωτό φιστίκι

Ένα παγωτό φυστίκι = ένα αυγό

«Για κάθε 100 γραμμάρια βρώσιμης τροφής, το φιστίκι περιέχει 17,6 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ το αυγό κοτόπουλου, 12,5 γραμμάρια», λέει ο Δρ. Nieves Palacios , γιατρός που ειδικεύεται στην ενδοκρινολογία και τη διατροφή και επικεφαλής του Κέντρου Ιατρικής του Αθλητισμού, από το Ανώτερο Αθλητικό Συμβούλιο.

Υπό αυτήν την έννοια, προσθέτει ότι το μέρος που τρώγεται από κάθε φαγητό είναι διαφορετικό: «ένα μέρος των φιστικιών είναι περίπου 30 γραμμάρια και παρέχει περίπου 5,3 γραμμάρια καλής ποιότητας φυτικών πρωτεϊνών. Από την πλευρά του, ένα μεσαίο αυγό, βάρους περίπου 65 γραμμαρίων, παρέχει περίπου 8 γραμμάρια ζωικής πρωτεΐνης καλής ποιότητας » .

Παγωτό φιστίκι
FCAFOTODIGITAL

Συνταγή παγωτού φυστικιών

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 250 ml πλήρους γάλακτος
  • 150 ml κρέμα σαντιγί
  • 130 g αλατισμένα φυστίκια
  • 75 γραμμάρια ζάχαρης
  • 4 κρόκους αυγών
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ Amaretto

ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ

  • Την προηγούμενη μέρα, ψήνουμε τα φιστίκια λίγο σε ένα τηγάνι και βράζουμε το γάλα και την σαντιγί σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια, βγάλτε τη φωτιά και προσθέστε αμέσως τα φιστίκια. Αφήστε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
  • Την επόμενη μέρα, αφαιρέστε τα φιστίκια από το μείγμα γάλακτος και σαντιγής και κτυπήστε με μεγάλη ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια λεία πάστα.
  • Στη συνέχεια βράστε το γάλα και την σαντιγί σε μια κατσαρόλα.
  • Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να σχηματίσουν μια παχιά, αφράτη ζύμη.
  • Συνεχίστε να ρίχνετε το μείγμα γάλακτος και κρέμας αφού βράσουν πάνω από τους κρόκους και ανακατεύετε.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα, το οποίο θα έπρεπε να έχει υφή κρέμα, στην κατσαρόλα (όπου βράζετε προηγουμένως το γάλα και την κρέμα) και σιγοβράζετε.
  • Ανακατέψτε συνεχώς με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνει παχύ. Η ιδανική θερμοκρασία, περίπου 80ºC.
  • Στη συνέχεια κρυώστε την κρέμα τοποθετώντας την κατσαρόλα σε παγωμένο νερό.
  • Σε αυτό το σημείο, προσθέστε την πάστα φυστικιού και μετατρέψτε την κρέμα σε παγωτό με μια συσκευή παρασκευής παγωτού ή βάλτε το κατάψυξη

Και απολαύστε !

Κέρδη

Σε όλα αυτά, πρέπει να προσθέσουμε ότι τα φιστίκια είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, Β, Γ και Ε, είναι χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ιδανικά για να επιβραδύνουν την απορρόφηση της γλυκόζης από το έντερο και βελτίωση της εντερικής διέλευσης. Επιπλέον, βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα.

5 τροφές που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό