Αντίο άγγελοι: για το Victoria’s Secret τώρα οι σέξι είναι γυναίκες διάσημες για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα

Αντίο άγγελοι: για το Victoria's Secret τώρα οι σέξι είναι γυναίκες διάσημες για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα

Αντίο άγγελοι: για το Victoria’s Secret τώρα οι σέξι είναι γυναίκες διάσημες για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα

Το ανακοινώνουμε καιρό τώρα: το τέλος της πιο διάσημης μάρκας εσωρούχων στον κόσμο, όπως γνωρίζαμε ότι έχει φτάσει. Το 2019, η περίφημη και τηλεοπτική επίδειξη μόδας Victoria’s Secret ακυρώθηκε οριστικά με τα μοντέλα – αγγέλους στην πασαρέλα ντυμένα με αισθησιακά ρούχα, θεαματικά φτερά και το πολυτελές «Fantasy Bra» κάθε έτους.

Αντίο άγγελοι: για το Victoria’s Secret τώρα οι σέξι είναι γυναίκες διάσημες για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα

Οι λόγοι για αυτόν τον ανακοινωθέντα θάνατο ήταν διάφοροι. Καταρχάς, η υπεράσπιση των μη πραγματικών σωμάτων που, αντί να εκπροσωπούν τις γυναίκες, μας έδειξαν μοντέλα που υποβλήθηκαν σε πολύ σκληρή προπόνηση για μήνες και ακολούθησαν μια αυστηρή δίαιτα. Επιπλέον, κινήσεις όπως το MeToo προκάλεσαν στην εταιρεία να εμπλέκεται διαρκώς σε διαμάχη σχετικά με τη σεξουαλική εικόνα που έδειχναν οι γυναίκες. Η σχέση του ιδιοκτήτη με τον σεξουαλικό δράστη Jeffrey Epstein δεν βοήθησε επίσης.

Αυτό λογικά μεταφράστηκε σε τεράστιες οικονομικές απώλειες, έως και 50% στον κύκλο εργασιών του και με μόνο 3,3 εκατομμύρια θεατές στην τελευταία του εκπομπή το 2018. Προσθέστε σε αυτήν την εξίσωση μια κοινωνική αλλαγή που είναι περισσότερο από εμφανής και ως αποτέλεσμα έχετε το τέλος μιας εποχής που καταγράφεται στο ντοκιμαντέρ «The Rise and Fall Of Victoria’s Secret»

Στη νέα πλατφόρμα The VS Collective επτά γυναίκες θα έχουν τη θέση τους στην κοινωνία και θα είναι οι πρέσβυρες για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα και όχι για το σώμα τους.

QUOTES BY AMANDA DE CADENET | A-Z QuotesModel Adut Akech Went from Refugee to Fashion Star

Valentina Sampaio is Victoria's Secret's First Transgender ModelEileen Gu: Freestyle Skiing – Red Bull Athlete ProfileH Paloma Elsesser είναι size 14 και ποζάρει στο εξώφυλλο της Vogue US ως το νέο role model της μόδας. Η βιομηχανία αλλάζειPriyanka Chopra | Disney Wiki | FandomΑυτή η ομάδα αποτελείται από: την ποδοσφαιριστή και ακτιβίστρια LGBTQIA + Megan Rapinoe. Την ηθοποιό, παραγωγό και επιχειρηματία Priyanka Chopra · Το μοντέλο,  συνήγορο προσφύγων και ψυχικής υγείας Adut Akech · Την δημοσιογράφο, φωτογράφο, ιδρύτρια του έργου Girl Gaze που υποστηρίζει την ισότητα Amanda de Cadenet · Το τρανσέξουαλ μοντέλο, ηθοποιό και ακτιβίστρια LGBTQIA + Valentina Sampaio. Την παγκόσμια πρωταθλήτρια σκιέρ και freestyle, που υποστηρίζει τους νέους αθλητές και τις γυναίκες αλλά και μοντέλο Eileen Gu. Το μοντέλο και που υποστηρίζει την ποικιλομορφία Paloma Elesser.Παρόλο που η δαντέλα και οι διαφάνειες δεν πρόκειται να εξαφανιστούν εντελώς από τα καταστήματα, αυτό που θα αρχίσουμε να βλέπουμε θα είναι άλλοι τύποι πιο λειτουργικών και καθημερινών προϊόντων που όλοι μπορούμε να ζητάμε πιο συχνά, όπως αθλητικά ρούχα, μητρότητας ή μετά τη μαστεκτομή σουτιέν.

Αλλά οι αλλαγές φτάνουν σε όλα τα επίπεδα: από περισσότερες γυναίκες σε θέσεις διαχείρισης, καταστήματα με ελαφρύτερη εικόνα, μανεκέν με αλλαγές σε σχήματα και μεγέθη και πιθανή επιστροφή τους το 2022, αλλά με εντελώς διαφορετική μορφή από αυτήν που είχαμε συνηθίσει.

Η πρόθεση για αλλαγή είναι εκεί, όμως που θα μας οδηγήσουν όλα αυτά; Αυτό είναι κάτι που μένει να δούμε, αλλά όπως είπε η ίδια η Rapinoe: “Δεν ξέρω πια αν η Βικτώρια έχει ένα μυστικό.”