Απαγορεύονται οι κρέμες για έγκυες γυναίκες – ποιες είναι -Υπάρχει μια λύση!

Απαγορεύονται οι κρέμες για έγκυες γυναίκες - ποιες είναι -Υπάρχει μια λύση!

Απαγορεύονται οι κρέμες για έγκυες γυναίκες – ποιες είναι -Υπάρχει μια λύση!

Η εγκυμοσύνη είναι ένα σημαντικό στάδιο αλλαγών στο δέρμα της γυναίκας. Η ευαισθησία τονίζεται σε αυτήν τη φάση και πολλά από τα συστατικά καλλυντικών που χρησιμοποιούσατε καθημερινά, αποθηκεύονται στο συρτάρι για έως και 9 μήνες αργότερα.

Επιμέλεια Βιβή Ζαχαροπούλου

Σας βοηθάμε να ανακαλύψετε τι είναι και τις συστάσεις που έχουν δώσει μελέτες και ειδικοί σχετικά με αυτά.

Ρετινόλη

Η ρετινόλη ή η βιταμίνη Α είναι ένα τέλειο αντιγηραντικό συστατικό . Εάν το χρησιμοποιούσατε στην καθημερινή σας ρουτίνα και μείνατε έγκυος, είναι καλύτερο να το παρκάρετε μέχρι να φτάσει το μωρό σας. Αν και σε χαμηλές συγκεντρώσεις μπορεί να μην θέτει κανένα κίνδυνο, το καλύτερο είναι να αποτρέψετε και, ας είμαστε ειλικρινείς: μπορείτε να πάτε 9 μήνες χωρίς ρετινόλη γιατί σε αντάλλαγμα, θα είστε λαμπερές από μόνες σας!

Καφεΐνη

Εάν η φλούδα πορτοκαλιού δεν σας φτάνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε κρέμες κατά της κυτταρίτιδας ... αλλά με ιδιαίτερη προφύλαξη: δεν περιέχουν καφεΐνη . Και είναι ότι η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό συστατικό που μπορεί να περάσει στην κυκλοφορία του αίματος και να φτάσει στο έμβρυο . Επιπλέον, η αποφυγή κρέμας με καφεΐνη δεν θα είναι μόνο μέρος των συστάσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και κατά τη διάρκεια της γαλουχίας.

Αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια δεν απαγορεύονται στο σύνολό τους, αλλά υπάρχει μια μαύρη λίστα με αυτά που πρέπει να αποφύγετε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ειδικά τους πρώτους μήνες. Μιλάμε για τα αιθέρια έλαια φασκόμηλου, ρίγανης, γαρίφαλου, γερανιού, μενθόλης ή rue.

Πιθανώς σε πολλά από τα καλλυντικά σας θα τα βρείτε σε ελάχιστες συγκεντρώσεις (για παράδειγμα λιγότερο από 0,10%). Σε αυτήν την περίπτωση, δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, αν και είναι καλύτερο να τα αποφύγετε εντελώς για τους πρώτους μήνες.

Σαλικυλικό οξύ

Το σαλικυλικό οξύ είναι ιδιαίτερα καλό ως αντιφλεγμονώδες, αντιβακτηριακό και αντισηπτικό. Βοηθά στην αναγέννηση του δέρματος και στην αναστολή της γήρανσης. Μπορείτε να το βρείτε σε πολλά καλλυντικά για τοπική χρήση και πιθανώς να έχετε μερικά στην τσάντα σας, εκτός από την ασπιρίνη.

Ωστόσο, είναι επίσης μέρος αυτής της μαύρης λίστας συστατικών που δεν συνιστάται κατά την εγκυμοσύνη. Στην πραγματικότητα, οι γιατροί είναι συνήθως αρκετά αυστηροί σε αυτό, ειδικά σε υψηλές συγκεντρώσεις (στα φάρμακα), καθώς εκτός από το ότι έχουν αρνητική επίδραση στο δέρμα της εγκύου λόγω της μεγαλύτερης ευαισθησίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να μεταφερθεί από το αίμα μέχρι τον πλακούντα και να διεισδύσει στο έμβρυο.

Γλυκολικό οξύ

Είναι ήδη συστατικό με το οποίο το ευαίσθητο δέρμα υποφέρει περισσότερο , κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οπότε το δέρμα της γυναίκας ουσιαστικά «μεταλλάσσεται», αποθαρρύνεται η χρήση του επίσης. Σε υψηλές συγκεντρώσεις, μπορεί επίσης να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να φτάσει στον πλακούντα. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν το χρειάζεστε επειγόντως.

Άλλα στοιχεία ενδιαφέροντος

Κάνουμε αυτήν την κριτική για να θυμόμαστε ότι, εάν είστε έγκυος, να αποφύγετε τα καλλυντικά.

 Ειδικά μοσχεύματα botox . Μελέτες σε ζώα έδειξαν ότι η χρήση τους σε ορισμένες έγκυες γυναίκες προκάλεσε χαμηλό βάρος γέννησης στους απογόνους και σε άλλες, αυθόρμητες αποβολές και παρόλο που υπάρχουν λίγα στοιχεία στον άνθρωπο, προς το παρόν αποφύγετε εντελώς τη χρήση του, όπως συστήνεται από ειδικούς.

Άλλες θεραπείες που δεν συνιστώνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι τα περιτυλίγματα φυκιών. Μπορούν να προκαλέσουν συστολές λόγω της αφυδάτωσης που δημιουργούν. Ούτε τα τζακούζι, ούτε οι σάουνες, λόγω υπερβολικής αγγειοδιαστολής.

Από την άλλη πλευρά, εάν είστε έγκυος και ακολουθείτε μια θεραπεία με μινοξιδίλη , αυτό σας ενδιαφέρει επίσης. Αν και έχουν αναφερθεί λίγες περιπτώσεις συγγενών ανωμαλιών σε εγκυμοσύνες με έκθεση σε μινοξιδίλη, η FDA το έχει αναθέσει στην ομάδα φαρμάκων κατηγορίας Γ εγκυμοσύνης . Η μινοξιδίλη απεκκρίνεται στο ανθρώπινο γάλα και ο ίδιος ο κατασκευαστής συνιστά, λόγω αντιδράσεων σε θηλάζοντα μωρά, διακοπή της θεραπείας σε αυτό το στάδιο.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα αρώματα και το μακιγιάζ μου ως συνήθως;

Χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν έχουν περιγραφεί περιπτώσεις δυσπλασιών για αυτόν τον λόγο, οπότε προχωρήστε!

Τα καλύτερα καλλυντικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας

Οι 9 μήνες της εγκυμοσύνης σας μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανακαλύψετε άλλες υπογραφές οργανικής προέλευσης. Μη τοξικές εταιρείες για τη φροντίδα των περιοχών που πλήττονται περισσότερο κατά την περίοδο αυτή: στήθος και κοιλιά. Λόγω του τεντώματος του δέρματος, οι ίνες μπορούν να σπάσουν και εκεί είναι που προκαλούνται ραγάδες.

Αντιμετωπίστε το με ενυδάτωση που επιτρέπει στο δέρμα να παραμείνει ελαστικό. Το τριαντάφυλλο , για παράδειγμα, είναι ένα τέλειο φυσικό συστατικό. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος στο δέρμα.

Ξέρεις τι είναι οι αδένες «Μοντγκόμερι»;

Ξέρεις τι είναι οι αδένες «Μοντγκόμερι»; Βρίσκονται σε κάθε στήθος και ήρθε η ώρα να μάθεις τι ακριβώς είναι! Έχεις παρατηρήσει στο στήθος σου μερικά «εξογκώματα»,…

Τί είναι το τμήμα C- καισαρική τομή; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη…

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το ένα τρίτο των γυναικών γεννούν με καισαρική τομή (γνωστή και ως το τμήμα C), μια χειρουργική διαδικασία με την οποία…

Προγεννητική Αγωγή-Μητέρα η μεγάλη Παιδαγωγός της Ανθρωπότητας!

Προγεννητική Αγωγή-Μητέρα η μεγάλη Παιδαγωγός της Ανθρωπότητας! Εννέα μήνες για ν’ αλλάξουμε τον κόσμο από την Ιωάννα Μαρή,Πρόεδρο της «Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής» Όλα τα έργα έχει…