Γρήγορες Συνταγές: Ριγκατόνι με τόνο στον φούρνο
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 30 mins ΜΕΡΙΔΕΣ 4 ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15 mins ΓΙΑ 4 άτομα
-
ΥΛΙΚΑ
-
30 γρ. Flora με βούτυρο
-
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
400 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
-
80 γρ. κίτρινο μαλακό τυρί με χαμηλά λιπαρά
-
¼ κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
-
4 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
-
300 γρ. ριγκατόνι, βρασμένα και στραγγισμένα
-
2 κονσέρβες (2 Χ 198 γρ.) τόνος σε νερό, στραγγισμένος και κομμένος σε κομμάτια
-
1 κονσέρβα (198 γρ.) καλαμπόκι, στραγγισμένο
-
100 γρ. αρακάς
-
1½ κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
-
40 γρ. τρίμμα ψωμιού ή φρυγανιάς

Οδηγίες
-
1Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στους 160° C στον αέρα και στην ένδειξη 4 στον φούρνο υγραερίου.
-
2Λιώνουμε το Flora με βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε για 2 λεπτά, χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε 75 γρ. από το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Καρυκεύουμε με μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον τόνο, το καλαμπόκι, τον αρακά και τον μαϊντανό.
-
3Προσθέτουμε στη σάλτσα τη μαγιονέζα και τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
-
4Μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με το τρίμμα ψωμιού και με το υπόλοιπο τυρί.
-
5Ψήνουμε στον φούρνο ή σε προθερμασμένο γκριλ για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε με τα αγαπημένα μας λαχανικά.