Ζεστό ή κρύο: Πώς πρέπει να τρως το φαγητό σου

Ζεστό ή κρύο: Πώς πρέπει να τρως το φαγητό σου

Ζεστό ή κρύο: Πώς πρέπει να τρως το φαγητό σου

Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή πως ο καθένας κάνει τις επιλογές του όσον αφορά το φαγητό, δηλαδή μπορεί να του αρέσει ένα πιάτο κρύο παρά ζεστό.

Εσείς τι προτιμάτε;

Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή πως ο καθένας κάνει τις επιλογές του όσον αφορά το φαγητό, δηλαδή μπορεί να του αρέσει ένα πιάτο κρύο παρά ζεστό. Αυτό είναι απόλυτα λογικό. Επίσης, σημαντικό ρόλο στις επιλογές μας, παίζει και η θερμοκρασία.

Αν για παράδειγμα κρυώνουμε, τότε ζητάμε ζεστασιά σε μία σούπα. Αν ζεσταινόμαστε, τότε σε κάτι παγωμένο.Όλα αυτά, φυσικά, ανάλογα με την τροφή καθώς πολλές από αυτές τις έχουμε συνδυάσει με κρύο ή με ζέστη.

Τι κάνει στο σώμα μας όμως ένα παγωμένο φαγητό, τι ένα καυτό και ποια είναι η διαφορά τους πέρα από τη θερμοκρασία;Ένα κρύο φαγητό, εκτός από γεύση, μπορεί να παρουσιάσει και μια διαφορετική υφή. Επίσης…

Ζεστό ή κρύο: Πώς πρέπει να τρως το φαγητό

Ένα κρύο φαγητό -και αυτό είναι το σημαντικότερο- απαιτεί περισσότερο χρόνο μέχρι να ενεργοποιηθούν οι κάλυκες τις γλώσσας. Όσον αφορά το καυτό φαγητό…

Τα άτομα με ευαίσθητο στομάχι, καλύτερα να αποφεύγουν τα πολύ καυτά σε θερμοκρασία φαγητά γιατί θα τους δημιουργήσουν ενοχλήσεις.