Ζυμαρικά στο φούρνο με μπρόκολο και λιωμένα τυριά

Ζυμαρικά στο φούρνο με μπρόκολο και λιωμένα τυριά

Ζυμαρικά στο φούρνο με μπρόκολο και λιωμένα τυριά

Το μπρόκολο μπαίνει σε αυτή τη συνταγή και δίνει μία πιο υγιεινή νότα.Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πεντανόστιμη και δίνει είναι ένας ωραίος τρόπος να φάει το παιδάκι σου περισσότερα λαχανικά.Ζυμαρικά στο φούρνο με μπρόκολο και λιωμένα τυριά

Υλικά: 

  • 50 γρ. αλατισμένο βούτυρο

  • 400 γρ. ζυμαρικά τύπου πένες

  • 350 γρ. μπρόκολο

  • 625 ml αποβουτυρωμένο γάλα

  • 175 γρ. cheddar, τριμμένο

  • 4 κουτ. της σούπας τυρί μασκαρπόνε

  • 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα Dijon

  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν

  • 1 πράσο, κομμένο σε φέτες

  • 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

  • 50 γρ. αλεύρι

  • 1 κουτ. της σούπας κουκουνάρι

  • 1 κουτ. της σούπας ψίχουλα από ψωμί

  • 4 κουτ. της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

  • αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι (για γεύση)

  • Ζυμαρικά στο φούρνο με μπρόκολο και λιωμένα τυριά

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

  • Λιώνεις το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύεις το αλεύρι και μαγειρεύεις για ένα λεπτό. Προσθέτεις σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσει λεία υφή. Ρίχνεις το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνεις να πάρει βράση, για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει παχιά και μεταξένια υφή.

  • Προσθέτεις 140 γρ.  από το Cheddar, το μασκαρπόνε, τη μουστάρδα και το πιπέρι καγιέν και μαγειρεύεις μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφαιρείς από τη φωτιά και το αφήνεις στην άκρη.

  • Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά σου ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. 5 λεπτά πριν από το τέλος του χρόνου μαγειρέματος, προσθέτεις το μπρόκολο και το πράσο. Στραγγίζεις και τα ξαναρίχνεις στην κατσαρόλα.

  • Ανακατεύεις καλά τη σάλτσα τυριού για να καλύψεις προσεκτικά τα ζυμαρικά και τα λαχανικά.

  • Ρίχνεις τα ζυμαρικά με την σάλτσα και τα λαχανικά σε ένα ταψί. Βεβαιώσου ότι είναι απλωμένα ομοιόμορφα. Πάνω από τα ζυμαρικά ρίχνεις τα ντοματίνια και τα κουκουνάρια, ακολουθούμενα από τα ψίχουλα, το cheddar που σου έχει μείνει και την παρμεζάνα.

  • Ψήνεις για 20-25 λεπτά, μέχρι η κορυφή να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.