Σάββατο, 15 Μάιος 2021
Αρχική Fashion & Style Inspiration 365 Μέρες Έμπνευσης Η τσάντα Chanel 2.55 – Ιστορία της μόδας

Η τσάντα Chanel 2.55 – Ιστορία της μόδας

Η τσάντα Chanel 2.55 - Ιστορία της μόδας

 Η τσάντα Chanel 2.55 – Ιστορία της μόδας

Η τσάντα της Chanel 2.55 έχει γίνει πιθανώς η πιο iconic ή στην ιστορία της μόδας. Αυτή είναι η ιστορία πίσω από το αξεσουάρ λατρείας.

 Η τσάντα Chanel 2.55 - Ιστορία της μόδας Coco Chanel

 Η τσάντα Chanel 2.55 - Ιστορία της μόδας Η τσάντα Chanel 2.55 - Ιστορία της μόδας Τι γίνεται όμως με τα χέρια; Πώς μπορεί μια γυναίκα να αισθάνεται ελεύθερη να κάνει ό, τι θέλει αν τα χέρια της είναι πάντα απασχολημένα κρατώντας μια ωραία μικρή τσάντα;

Το 1955, η Coco διαμόρφωσε αυτήν την επιθυμία της για ελευθερία με την τσάντα με καπάκι που κρατούσε τα χέρια της ελεύθερα.

 Η τσάντα Chanel 2.55 - Ιστορία της μόδας

Όπως πολλές από τις δημιουργίες του, η έμπνευση προήλθε από την ίδια της την αναγκαιότητα. Η Gabrielle Chanel αγαπούσε τις ιπποδρομίες. Της άρεσε να μπορεί να χειρονομεί, να καπνίζει και να έχει τα χέρια της ελεύθερα για όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να κρατάει μια άβολη τσάντα στα χέρια της. Τότε φαντάζεται ένα εξάρτημα που είναι τόσο πρακτικό όσο να είναι και όμορφο. Ετσι τον Φεβρουάριο του 1955, δημιούργησε το μυθικό σχέδιο 2.55  δίνοντας το όνομα στο μοντέλο της τσάντας σε σχέση με αυτήν την ημερομηνία. 

Μια διαχρονική τσάντα, τόσο όμορφη στο εσωτερικό όσο ήταν στο εξωτερικό , που μεταφερόταν στον ώμο, που όχι μόνο ελευθέρωσε τα χέρια, αλλά και κινήθηκε αρμονικά στον ρυθμό του σώματος.

 Η τσάντα Chanel 2.55 - Ιστορία της μόδας
Coco Gabrielle Chanel

 

Ως λεπτομέρεια, το μοντέλο ονομάζεται «Mademoiselle»  και ο Karl Lagerfeld θα προσθέσει ένα διπλό C ως το τελικό μοντέλο 11.12.

Κάθε σεζόν εκδίδεται σε διαφορετικά υλικά και εμπλουτίζεται με νέες λεπτομέρειες και καινοτομίες

Ένα σύμβολο κομψότητας, ιστορίας και αυθεντικού faire.

Και λέμε savoir faire επειδή η διαδικασία δημιουργίας του είναι καθαρή χειροτεχνία . Η κατασκευή της περιλαμβάνει 180 στάδια, όπου τόσο οι διαδικασίες όσο και τα υλικά μετρώνται σχολαστικά και ελέγχονται για να εγγυηθούν την ποιότητα. Κάθε τεχνίτης που εργάζεται στη διαδικασία έχει περίπου 4 ή 5 χρόνια για να τελειοποιήσει την τεχνική δημιουργίας 2.55. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθούν τα υψηλότερα επίπεδα αριστείας που κάνουν αυτό το κομμάτι όχι μόνο μια τσάντα, αλλά ένα πραγματικό αντικείμενο λατρείας . Ένα κόσμημα που περνά από μητέρες σε κόρες και διατηρεί πάντα το στυλ και την κομψότητά του.

Η 2.55 σε όλη την ιστορία

Από ηθοποιούς έως μοντέλα, περνώντας σε βασιλικά χέρια, σε κορίτσια και τρέχοντες stars της κάθε εποχής . Δεν υπάρχει λάτρης της μόδας που δεν την έχει ως την πιο πολύτιμη στη ντουλάπα του.

 Η τσάντα Chanel 2.55 - Ιστορία της μόδας Η τσάντα Chanel 2.55 - Ιστορία της μόδας Η τσάντα Chanel 2.55 - Ιστορία της μόδας Η τσάντα Chanel 2.55 - Ιστορία της μόδας Η τσάντα Chanel 2.55 - Ιστορία της μόδας