Κορονοϊός: Επιμένει σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο – Τι λένε οι ειδικοί σήμερα για το lockdown

Κορονοϊός: Επιμένει σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο - Τι λένε οι ειδικοί σήμερα για το lockdown

Κορονοϊός: Επιμένει σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο – Τι λένε οι ειδικοί σήμερα για το lockdown

Μπορεί η οικονομία να δέχεται ισχυρό πλήγμα λόγω του «λουκέτου», ωστόσο, όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός πολλές φορές, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr στις συσκέψεις που πραγματοποιεί καθημερινά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστήμονες και στενούς του συνεργάτες, τίθενται επί τάπητος τα επιδημιολογικά δεδομένα και η κατάσταση στο ΕΣΥ και αυτό που έχει αποφασιστεί είναι πως δεν είναι εφικτό το άνοιγμα της αγοράς και πως είναι αναγκαίο να παραταθεί το lockdown.

Μπορεί η οικονομία να δέχεται ισχυρό πλήγμα λόγω του «λουκέτου», ωστόσο, όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός πολλές φορές, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά….

 

Η βασικότερη πηγή ανησυχίας είναι η δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία, κάτι που κατέδειξε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως οι πληρότητες των νοσοκομείων φτάνουν στα όριά τους, και σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ ανήσυχοι για την εξέλιξη της πανδημίας το επόμενο διάστημα εμφανίζονται οι επιστήμονες. Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης ανέφερε πως τα δεδομένα από το δίκτυο επιδημιολογίας λυμάτων που ίδρυσε ο ΕΟΔΥ καταδεικνύουν πως εδώ και τέσσερις εβδομάδες το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τον ίδιο θα χρειαστούν ακόμη δύο εβδομάδες για να αποδειχθεί αν και σε πιο βαθμό λειτουργούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί.

 

Από την πλευρά της η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη επεσήμανε πως η κάλυψη των κρεβατιών έχει φτάσει στο 90% και στην Αττική που είναι το μεγάλο πρόβλημα και το ιικό φορτίο διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, η πληρότητα στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι 91%. Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη η κατάσταση με τις νοσηλείες θα είναι δύσκολη τις επόμενες δύο ημέρες και μετά θα υπάρχει μια μείωση των κρουσμάτων, με βάση τα τρέχοντα στοιχεία τώρα.

Για το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων σημείωσε: «Πιστεύω ότι με τη σταδιακή μείωση των κρουσμάτων, μπορεί σταδιακά να αρχίσουν να σκέφτονται μετά τα σχολεία να ανοίξουν και τα καταστήματα με την αποστολή sms στον πενταψήφιο (13032) και με τη διάρκεια 3 ωρών και γύρω στις αρχές Απριλίου να ανοίξει και η εστίαση».