Μάθε πως να επιλέγεις το σωστό σουτιέν !

Μάθε πως να επιλέγεις το σωστό σουτιέν !

Μάθε πως να επιλέγεις το σωστό σουτιέν !

Ένας πλήρης οδηγός με χρήσιμες οδηγίες για το πως να διαλέξεις το κατάλληλο σουτιέν.

Το να επιλέξει μια γυναίκα το κατάλληλο σουτιέν, που θα τη βοηθήσει να νιώθει άνετη αλλά και να αναδεικνύει το σώμα και την ομορφιά της δεν είναι σίγουρα απλή – ούτε και εύκολη – υπόθεση. Ένα σουτιέν που εφαρμόζει καλά στο σώμα σου, μπορεί να σε βοηθήσει να φαίνεσαι πιο όμορφη ενώ ταυτόχρονα να σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ασφαλής αλλά και υγιής. Αντιθέτως, ένα σουτιέν πολύ μεγάλο, πολύ μικρό ή που δεν ταιριάζει σωστά στο σώμα σου, μπορεί να σου προκαλέσει πόνο στην πλάτη, να ερεθίσει το δέρμα σου και γενικά να σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα. Υπάρχουν ωστόσο μερικές πρακτικές και εύκολες συμβουλές που μπορεί να ακολουθήσει κάθε γυναίκα, πριν αγοράσει ένα σουτιέν, ώστε να κάνει την καλύτερη και σωστότερη επιλογή εσωρούχου.

Στo igynaika.gr γνωρίζουμε πολύ καλά τα μυστικά για την επιλογή του σωστού σουτιέν και ετοιμάσαμε ένα πλήρη και σύντομο οδηγό για να σε βοηθήσουμε να κάνεις έξυπνες και σωστές αγορές.

Μάθε πως να επιλέγεις το σωστό σουτιέν !
1. Πάρε τα μέτρα σου

Το μέγεθος του σουτιέν μπορεί να αλλάξει χρόνο με το χρόνο, όποτε βεβαιώσου πως είσαι πλήρως ενημερωμένη για τις σωστές αναλογίες και διαστάσεις σου. Οι αλλαγές στο βάρος αλλά και οι ορμονικές διακυμάνσεις (εγκυμοσύνη, θηλασμός, εμμηνόπαυση) μπορούν επίσης να επηρεάσουν το μέγεθος του σουτιέν σου. Ένας πρακτικός και εύκολος τρόπος να μετρηθείς είναι να χρησιμοποιήσεις μια εύκαμπτη μεζούρα για δύο συγκεκριμένες περιοχές: ακριβώς κάτω από το στήθος γύρω από τον θώρακα και γύρω από το στήθος στο μεγαλύτερο σημείο του. Έχοντας μια βασική εικόνα μπορείς μετά να επιλέξεις το κατάλληλο σουτιέν ή εναλλακτικά να ζητήσεις από μια πωλήτρια να σε βοηθήσει έχοντας ως βάση τις δικές σου μετρήσεις.

2. Προσοχή στην ποιότητα

Κάτι που μπορεί επίσης να επηρεάσει το κατά πόσο εφαρμόζει σωστά ένα σουτιέν στο σώμα σου είναι και η ποιότητα του. Στο εμπόριο θα βρεις σίγουρα μια μεγάλη γκάμα από σουτιέν με διαφορετικά χαρακτηριστικά και υφή. Ωστόσο για να είσαι σίγουρη πως αυτό που έχεις επιλέξει δεν θα σου προκαλέσει δυσφορία, πιθανούς ερεθισμούς ή άλλες δερματολογικές επιπτώσεις, μπορείς να στραφείς απευθείας σε επιλογές ποιοτικών ή και επώνυμων σουτιέν, για να είσαι σίγουρη πως έχουν χρησιμοποιηθεί τα κατάλληλα υλικά για την κατασκευή τους.

Μάθε πως να επιλέγεις το σωστό σουτιέν !
3. Φόρεσε ένα μπλουζάκι

Κατά την αγορά ενός νέου σουτιέν ένας έξυπνος τρόπος για να επιλέξεις το κατάλληλο για σένα είναι το να φορέσεις ένα μπλουζάκι. Έτσι θα μπορείς για παράδειγμα να δοκιμάσεις το σουτιέν και να δεις πως φαίνεται και πως εφαρμόζει ακόμη και κάτω από τα πιο λεπτά ρούχα. Έτσι θα είσαι σίγουρη πως είναι το κατάλληλο μέγεθος που θα σε εξυπηρετεί με ό,τι είδος outfit και να το συνδυάσεις.

Μάθε πως να επιλέγεις το σωστό σουτιέν !
4. Κάνε σωστή δοκιμή

Μπορεί να φαντάζει απλό ωστόσο είναι πολύ σημαντικό όταν επιλέγεις ένα νέο σουτιέν να κάνεις σωστά τη δοκιμή του. Ο πιο εύκολος, αλλά και συνάμα κατάλληλος, τρόπος για να δοκιμάσεις έναν σουτιέν είναι να γείρεις περίπου στα μισά μπρος τα μπρος το σώμα σου, να πιέσεις το μπροστινό τμήμα του σουτιέν προς το στήθος και μετά να εφαρμόσεις πίσω στην πλάτη. Ακολούθως, ρυθμίζεις τις τιράντες για να βεβαιωθείς πως το στήθος σου βρίσκεται στη σωστή θέση. Τότε μπορείς να είσαι σίγουρη για το εάν εφαρμόζει σωστά ή όχι το σουτιέν σου, πόσο άνετο είναι αλλά και εάν είναι το κατάλληλο μέγεθος.

Κατά την αγορά ενός νέου σουτιέν είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις προσεκτικά το μέγεθος του αλλά και το πως αυτό εφαρμόζει στο σώμα σου. Έχοντας μετρήσει τις διαστάσεις του στήθους σου ουσιαστικά θα γνωρίζεις πάνω κάτω που πρέπει να κινηθείς, ενώ επιλέγοντας υψηλής ποιότητας σουτιέν που διαθέτουν το κατάλληλο ύφασμα και μπορούν να σου προσφέρουν άνεση και ασφάλεια, θα είσαι σίγουρη πως έχεις επιλέξει το σωστό σουτιέν που θα εφαρμόζει πλήρως και θα αναδεικνύει το σώμα και το στήθος σου.