Μην το πετάς,διακόσμησέ το! Ιδέες!

Μην το πετάς,διακόσμησέ το! Ιδέες!

Υπέροχες ιδέες να διακοσμήσετε το σπίτι σας με παλιά αντικείμενα.Σε χώρους διαμορφωμένους σε vintage, shabby ή και καθαρά κλασσικό ύφος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλο αριθμό τέτοιων αντικειμένων τοποθετημένα-συγκεντρωμένα σε πολλά διαφορετικά σημεία, ενώ όταν το συνολικό στυλ του χώρου είναι περισσότερο μοντέρνο περιορίστε το πλήθος των αντικέ αντικειμένων και κυρίως ομαδοποιήστε τα σε επιλεγμένα σημεία, με τρόπο που πραγματικά να αναδεικνύονται χωρίς να αλλοιώνουν το γενικό ύφος της διακόσμησής σας.Μην το πετάς,διακόσμησέ το! Ιδέες!

Ένας …αλάνθαστος τρόπος διακοσμητικών συνδυασμών με παλιά αντικείμενα, ανεξάρτητα από το είδος και την αξία τους, είναι να τα ομαδοποιήσετε με βάση το υλικό κατασκευής τους τοποθετώντας μαζί πχ πορσελάνες, ασημένια-μεταλλικά αντικείμενα, κορνίζες, καθρέφτες,φωτογραφίες κλπ. ενώ φυσικά όταν πρόκειται για “συλλογές” ίδιων αντικειμένων βρείτε το κατάλληλο σημείο για να τα συγκεντρώσετε όλα μαζί σε ένα ράφι, ραφιέρα, μπουφέ, κλειστή βιτρίνα ή και στον τοίχο αν πρόκειται για αντικείμενα κατάλληλα για αυτή την διακοσμητική χρήση.

Με αυτόν τον τρόπο ο χώρος σας θα ανανεωθεί και θα ομορφύνει χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω πρωτότυπες ιδέες επαναχρησιμοποίησης των παλιών αντικειμένων.

Παγκάκι/Έπιπλα με κρεμάστρα

 

Μια σύνθεση τρία σε ένα που μπορεί να γίνει από μια παλιά πόρτα και από καφάσια κρασιού. Μπορείτε να καθίσετε, να αποθηκεύσετε πράγματα και να κρεμάσετε τα παλτό σας.

Μην το πετάς,διακόσμησέ το! Ιδέες!

Τα παλιά έπιπλα δεν είναι μόνο για πέταμα. Σε πολλές περιπτώσεις, πρέπει απλώς να τους δώσετε καινούργια ζωή. Με λίγη δουλειά, μπορείτε να μετατρέψετε οποιοδήποτε παλιό αντικείμενο σε ένα μοναδικό καινούργιο κομμάτι που δεν συγκρίνεται με αυτό που είχατε στο παρελθόν.

Ξύλινα κομμάτια κάθε είδους (τραπέζια, ραφιέρες, σκαμπώ, καρέκλες, γραφεία κλπ) που θα βρείτε σε στοκ, προσφορές, εκπτώσεις κλπ. δεν είναι …άχρηστα, όλα μα άλλα μπορούν με τις κατάλληλες αλλαγές και επεξεργασία να μετατραπούν σε κάτι …εντελώς διαφορετικό. 

Μετατρέψετε Παλιά Έπιπλα σε καινούργια! Από σκουπίδια σε θησαυρούς!

Δείτε και pinterest