Οι 14 λόγοι που προκαλούν σπυράκια εκτός εφηβείας

Οι 14 λόγοι που προκαλούν σπυράκια εκτός εφηβείας

Οι 14 λόγοι που προκαλούν σπυράκια εκτός εφηβείας

Το δράμα του να είσαι πάνω από 30 με εφηβικά σπυράκια είναι πιο συνηθισμένο από ό, τι νομίζεις. Αλλά μην ανησυχείτε, έχουμε ένα σχέδιο 14 βημάτων για να αποφύγετε την ενοχλητική ακμή, να την ελαχιστοποιήσετε και να απολαύσετε το δέρμα χωρίς λεκέδες.Οι 14 λόγοι που προκαλούν σπυράκια εκτός εφηβείας

 

Οι 14 λόγοι που προκαλούν σπυράκια εκτός εφηβείας

Είτε για ορμονικούς λόγους, άγχος ή μη γνωρίζοντας πώς να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα προσώπου, αυτό που είναι σαφές είναι ότι τα σπυράκια δεν είναι μόνο για τους εφήβους. Εάν το πρόβλημα παραμένει, συνιστάται να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο για να αντιμετωπίσετε την περίπτωσή σας με εξατομικευμένο τρόπο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες καθημερινές συμπεριφορές που κάνουν στο δέρμα μας κακό, ειδικά αν είναι λιπαρό. Γράψτε αυτές τις συμβουλές για να τις ακολουθήσετε (και τις κακές συνήθειες για απόρριψη) και το δέρμα σας θα σας είναι αιώνια ευγνώμων.

1.Αφαίρεση μακιγιάζ, υποχρέωση

Αν δεν αφαιρέσουμε το μακιγιάζ πριν κοιμηθούμε, τα υπολείμματα του μακιγιάζ θα καταλήξουν στους πόρους του δέρματός μας και όχι μόνο θα επιδεινώσουν τα σπυράκια που μπορεί να έχουμε, αλλά θα βοηθήσουν και άλλα να σχηματιστούν.

2.Πλύνετε τις βούρτσες μακιγιάζ σας

Αν και το ιδανικό θα ήταν να καθαρίζετε τις βούρτσες μακιγιάζ μετά από κάθε χρήση, είναι απαραίτητο να τα πλένετε καλά με σαπούνι ή ένα συγκεκριμένο προϊόν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ειδικά εκείνα που χρησιμοποιούμε για την εφαρμογή υγρών προϊόντων όπως η βάση μακιγιάζ.

Οι 14 λόγοι που προκαλούν σπυράκια εκτός εφηβείας

3.Αποθηκεύστε τα στη θέση τους

Εάν είστε ένας από αυτούς που αποθηκεύουν όλα τα προϊόντα ομορφιάς σας σε μια τσάντα μπάνιου maxi ή μεταφέρετε πάντα το ρουζ και το πινέλο σας στην τσάντα σας για επείγουσες επαφές, προσπαθήστε να τα κρατήσετε ξεχωριστά και, επομένως, να μην τα έχετε σε συνεχή επαφή με τα κλειδιά σας, χρήματα και άλλα υπολείμματα μακιγιάζ.

4.Απαγορεύεται η ανταλλαγή καλλυντικών

Δεν θα σας κουράσουμε για να τονίσουμε αυτήν την κακή συνήθεια, μια πρακτική που αποτελεί μέρος της ρουτίνας πολλών ανθρώπων, αλλά έχει άμεσες συνέπειες, μια μέρα σίγουρα!

5.Να είστε προσεκτικοί με το κινητό

Έχετε παρατηρήσει ποτέ το στρώμα των υπολειμμάτων  που παραμένει στην οθόνη του κινητού αφού μιλήσετε στο τηλέφωνο; Τώρα σκεφτείτε τις ώρες που περνάτε με το κινητό σας στο χέρι κατά τη διάρκεια της ημέρας (ενώ τρώτε, στο λεωφορείο …) και το πάρτυ που κάνει αυτός ο χορός βακτηρίων και βρωμιάς στο δέρμα σας.Μια λύση είναι να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι τζελ απολυμαντικού και να καθαρίζετε την οθόνη με τη βοήθεια ενός χαρτιού. Το ίδιο ισχύει αν είστε ένας από αυτούς που περνούν την ημέρα στο τηλέφωνο,για τα ακουστικά σας!

Οι 14 λόγοι που προκαλούν σπυράκια εκτός εφηβείας

6.Πάντα καθαρίζετε τα χέρια

Δεν πρέπει να περιμένουμε να αισθανθούμε κολλώδη ή τραχιά χέρια για να τα πλύνουμε. Η καθημερινή μας δουλειά, στο γυμναστήριο,στο super market, το αυτοκίνητο και ακόμη και αν έχουμε ζώα στο σπίτι, αυτό σημαίνει ήδη ένα σημαντικό κοκτέιλ μικροβίων.”Μπορεί να προκαλέσει τη μόλυνση των σπυριών, να γίνει πιο κόκκινη η επιδερμίδα, μεγαλύτερα τα σπυράκια και να γεμίζουν με πύον”, εξηγεί ο δερματολόγος.

7.Αφέλειες? Κακή ιδέα

Λυπούμαστε, αλλά εάν έχετε λιπαρό ή επιρρεπές στην ακμή δέρμα , δεν είναι μια καλή επιλογή και κατ ‘επέκταση, ούτε τα κουρέματα που ευνοούν τη συνεχή επαφή μεταξύ των μαλλιών και του προσώπου. Η βρωμιά και το λάδι που συσσωρεύεται στα μαλλιά θα εισέλθουν στους πόρους, προκαλώντας μια δυσάρεστη κατάσταση.

8.Γυαλιά οράσεως πάντα καθαρά

Δεν θέλουμε να σας κάνουμε παρανοϊκούς για τα μικρόβια και την καθαριότητα, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που πλύνατε τα γυαλιά σας; Και δεν αναφερόμαστε στους φακούς αλλά στο πλαίσιο, ειδικά στην περιοχή που στηρίζεται στη μύτη. Κάντε το τεστ και θα δείτε ότι αυτό το μέρος περιέχει ίχνη μακιγιάζ και σμήγματος. Μια συμβουλή? Αποφύγετε να τα φοράτε ως κορδέλα στα μαλλιά!

9.Φροντίστε το δέρμα σας εάν πρόκειται να παίξετε σπορ

Η άσκηση είναι μια καλή επιλογή εφ ‘όσον δεν επιβαρύνει το δέρμα σας. Η αφαίρεση του μακιγιάζ πριν πάτε στο γυμναστήριο ή απλά το πλύσιμο του προσώπου σας (πριν αλλά και μετά) για να αφαιρέσετε την υπερβολική βρωμιά θα κάνει τη διαφορά.

Οι 14 λόγοι που προκαλούν σπυράκια εκτός εφηβείας

10.Μαξιλάρια

Οι μαξιλαροθήκες συσσωρεύουν βακτήρια ιδρώτα, σάλιο ή μαλλιά λόγω της επαφής που διατηρούν με το δέρμα και τα μαλλιά για ώρες. Εκτός από την αύξηση της συχνότητας πλύσης, συνιστάται η χρήση καλυμμάτων από φυσικά υφάσματα όπως το μετάξι καθώς αναπνέουν καλύτερα και η ομαλότητα της επιφάνειάς τους μειώνει την τριβή με το πρόσωπο.SOS Μην παραμελείτε την υγιεινή των πετσετών σας!

11.Χρησιμοποιήστε συγκεκριμένα προϊόντα

“Συνιστάται η χρήση μη φαγεογόνων προϊόντων, εκείνων με λιγότερο λίπος μεταξύ των συστατικών τους και που δεν φράζουν τους πόρους, για να αποφευχθεί ο σχηματισμός νέων σπυριών σε συνδυασμό και επιρρεπείς στην ακμή δέρμα”.Επομένως, την επόμενη φορά που θα αναζητήσετε προϊόντα προσώπου, όπως κρέμα ή αντηλιακό, κάντε κράτηση για την ελαφρύτερη και λιγότερο λιπαρή έκδοση. Ομοίως, είναι καλή ιδέα “να χρησιμοποιείτε ορούς που περιέχουν γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ .

Οι 14 λόγοι που προκαλούν σπυράκια εκτός εφηβείας

12.Η διάγνωση είναι σημαντική

Παρόλο που οι βλάβες της ακμής και τα κοινά σπυράκια είναι αρκετά χαρακτηριστικά από μόνα τους, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η εμφάνιση σπυριών μπορεί να κρύψει έναν άλλο τύπο πάθησης. “Αυτό μπορεί να συμβεί με δερματίτιδα εξ επαφής, μια δερματική αντίδραση που προκαλείται από έκθεση σε αλλεργιογόνα που στην αρχική της φάση συμβαίνει με μικρο κυστίδια, αν και αυτά θα διαρκέσουν μόνο λίγες ημέρες και αργότερα θα εξελιχθούν με απολέπιση. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις στις οποίες εμφανίζονται ερεθιστικές αντιδράσεις σε ορισμένα συστατικά όπως η ρετινόλη, και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξεταστούν από ειδικό », εξηγεί ο αλλεργιολόγος

13.Προσοχή στο ντεκολτέ και στην πλάτη

Είναι δύο περιοχές πολύ επιρρεπείς στην εμφάνιση ακμής. Ως εκ τούτου, συνιστάται να πάτε για ρούχα που αναπνέουν και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με κασκόλ ή κολιέ που συσσωρεύουν βρωμιά. Τα μαλλιά, σχεδόν πάντα σε επαφή με το δέρμα, διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο τόσο λόγω του λίπους που συσσωρεύεται όσο και λόγω των προϊόντων που εφαρμόζουμε σε αυτό. Ο δερματολόγος της Kendall Jenner Christie Kidd έχει μιλήσει επανειλημμένα για την ακμή της πλάτης. Ένα από τα κόλπα του για να αποφύγει την εμφάνιση σπυριών στο πίσω μέρος είναι να αλλάξει τη σειρά με την οποία εφαρμόζουμε τα προϊόντα στο ντους. Το κλειδί είναι να πλένετε τα μαλλιά με σαμπουάν, να εφαρμόζετε το μαλακτικό, να το ξεπλένετε, να μαζεύετε τα μαλλιά και μετά να πλένετε καλά το σώμα για να αποφευχθεί η συσσώρευση λαδιών από το μαλακτικό στο δέρμα, φράσσοντας τους πόρους.

14.Εάν θέλετε να σταματήσετε το χάπι, συμβουλευτείτε τον γιατρό

Παρά το γεγονός ότι το χάπι χρησιμοποιείται επανειλημμένα για τη θεραπεία της ακμής και της υπερβολικής τρίχας, υπάρχουν εκείνες που προτιμούν να το διακόψουν μετά από παρατεταμένη περίοδο και όταν βλέπουν ότι το πρόβλημα έχει ήδη εξαφανιστεί. Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σας και θέλετε να αποφύγετε την επιστροφή στο σημείο εκκίνησης, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας εκ των προτέρων για να αξιολογήσετε μια εναλλακτική θεραπεία.

Άγχος και ακμή: Ποια είναι η σύνδεση;

Άγχος και ακμή: Ποια είναι η σύνδεση; Έφτασε η μεγάλη μέρα που περιμένατε (μια παρουσίαση,ένας γάμος, το πρώτο ραντεβού,ακρόαση για νέα δουλειά) κι έχετε γεμίσει…

Ακμή και στο σώμα; Βρήκαμε λύσεις!

Τα καμουφλάρουμε στο πρόσωποτο πρόσωπο, αλλά όταν βγαίνουν και στο σώμα, με ιδιαίτερη προτίμηση στην πλάτη και στο ντεκολτέ,εκεί δυσκολεύουν τα πράγματα. Ακμή και…