Πέννυ Μπαλτατζή: «Η μαμά μου είχε ψυχικές ασθένειες και με πίεζε πάρα πολύ κι όχι για να γίνω καλύτερη»

Πέννυ Μπαλτατζή: «Η μαμά μου είχε ψυχικές ασθένειες και με πίεζε πάρα πολύ κι όχι για να γίνω καλύτερη»

Πέννυ Μπαλτατζή: «Η μαμά μου είχε ψυχικές ασθένειες και με πίεζε πάρα πολύ κι όχι για να γίνω καλύτερη»

Η Πέννυ δεν είναι από τους ανθρώπους οι οποίοι στιγματίζουν την ψυχική διαταραχή. Ξέρει ότι κάθε ένας και κάθε μία από εμάς μπορεί ανά πάσα στιγμή να περάσει στην ψυχική νόσο.

Στο παρελθόν είχε δηλώσει :

«Η ίδια η μητέρα μου ήταν ψυχαναγκαστική! Δυστυχώς, διαγιγνώσθηκε πολύ αργά με τη νόσο. Η μαμά μου, μεγαλώνοντας, ζήτησε βοήθεια, γιατί δεν άντεχε πράγματα, ιδιαίτερα όταν έγινε μητέρα. Η μητρότητα της έπεσε πολύ βαριά. Έπαθε πανικό, άρχισε να ζητεί βοήθεια, γιατί θεώρησε ότι… εμείς δεν είμαστε καλά.Η μαμά μου δεν βοηθήθηκε. Η μαμά μου χρειαζόταν φαρμακευτική αγωγή, αλλά επέδειξε άρνηση, καθώς θεωρούσε ότι φάρμακα παίρνουν μόνο οι «τρελοί». «Δεν είμαι τρελή για να πάρω φάρμακα», έλεγε η μαμά μου. Χρειάσθηκε να μεγαλώσω για να καταφέρω να της πω «μαμά, όπως παίρνουμε φάρμακα όταν μας πονάει η καρδιά, έτσι παίρνουμε άλλα φάρμακα όταν μας ‘πονάει’ η ψυχή, η ψυχούλα μας, ο εγκέφαλος, όταν κάτι δεν πάει καλά μέσα στο κεφάλι μας»…

Η Πέννυ Μπαλτατζή με αφοπλιστική ειλικρίνεια μίλησε για τη ζωή της αλλά και όλα όσαν την έχουν σημαδέψει. Για τις τέσσερις αποβολές μέχρι να αποκτήσει παιδί, για την ψυχικά ασθενή μητέρα της, για το θάνατο του αδελφού της αλλά και τον σύζυγό της ο οποίος είναι η ήρεμη δύναμη στη ζωή της.

«Πριν γίνω μαμά είχα 4 άτυχες εγκυμοσύνες. Θέλω να πω στις γυναίκες που βιωνουν το ίδιο πρόβημα, ότι δεν είναι μόνες. Πρέπει να επικοινωνούν τα προβλήματά τους με το σύντροφό τους. Εγώ κάποια στιγμή βρήκα τοίχο μέσα μου, ένιωσα σκοτάδι», εξομολογήθηκε η Πέννυ Μπαλτατζή.

«Η μαμά μου ήταν ψυχικά ασθενής. Είναι σημαντικό να εντοπίζουμε τι συμβαίνει και να το επικοινωνούμε για να για να το θεραπεύσουμε. Η μαμά μου είχε ιδεοψυχαναγαστική υστερία, ψυχαναγκασμό.

Δεν μπορούσε με τίποτα να ανταπεξέλθει στο πρόγραμμα των παιδιών. Για παράδειγμα, πίναμε παγωμένο γάλα, τρώγαμε παγωμένο φαγητό. Έχει τύχει να βάλει τιρμπουσόν και μαχαίρι στο λαιμό του αδελφού μου. Η μαμά μου το 1965 πάθαινε κρίσεις πανικού. Δεν ξέρανε καν τι είναι. Λέγανε αυτή είναι λίγο περίεργη. Ο πατέρας μου μου είπε μετά από χρόνια: Είχα καταλάβει ότι η μαμά σου είναι σαν παιδί με αναπηρία και με συγκλόνισε. Την αγαπούσε πολύ», είπε για το πρόβλημα της μητέρας της η Πέννυ Μπαλτατζή και συνέχισε αναφερόμενη σε πρώην συντρόφους της:

«Υπήρξα με λάθος συντρόφους γιατί με τράβαγε το κομμάτι της τοξικότητας.

Τη μεγαλύτερη αγάπη την πήρα από το μεγαλύτερο δυνάστη μου, τη μητέρα μου. Ο αδελφός μου πέθανε το 2011, έφυγε από διχοτόμηση καρωτιαίας αρτηρίας στον ύπνο του. Ο άντρας μου ο Χρήστος είναι εκεί, είναι η ήρεμη δύναμη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Πέννυ Μπαλτατζή.

Το βράδυ της Τετάρτης στο The 2night Show ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Η  ερμηνεύτρια, με τη μαγευτική φωνή, άνοιξε την καρδιά της στον Γρηγόρη και μίλησε για τις τέσσερις αποβολές που είχε, μέχρι να καταφέρει να κρατήσει στην αγκαλιά της το μωρό της.