Πουρές με γλυκοπατάτα και τέλεια υφή

Πουρές με γλυκοπατάτα και τέλεια υφή

Πουρές με γλυκοπατάτα και τέλεια υφή

Ένας διαφορετικός, αρωματικός πουρές με γλυκοπατάτα και τέλεια υφή! Μπορείτε να τον συνοδέψετε με κάθε κρέας.

Συστατικά

  • 3 γλυκοπατάτες, πολύ καλά πλυμένες

  • 100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια

  • 40 γρ. σιρόπι σφενδάμου

  • αλάτι

  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • βούτυρο, σε κομματάκια

  • σιρόπι σφενδάμου

  • θυμάρι, φρέσκο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις 3 γλυκοπατάτες από όλες τις μεριές.

  • Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τις καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

  • Βάζουμε το ταψάκι μέσα στον φούρνο για περίπου 1 με 1 ½ ώρα ανάλογα το μέγεθός τους.

  • Αφού ψηθούν, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις γλυκοπατάτες από το ταψάκι μας.

  • Όσο είναι ακόμα ζεστές, τις κόβουμε στην μέση και με ένα κουτάλι βγάζουμε όλη την σάρκα.

  • Βάζουμε σε ένα μπολ την σάρκα και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες γλυκοπατάτες.

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνουμε μέσα την σάρκα από τις γλυκοπατάτες, το σιρόπι σφενδάμου, το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο.

  • Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν οι γλυκοπατάτες και να γίνει λείος ο πουρές μας.

  • Σερβίρουμε προσθέτοντας πάνω από τον ζεστό πουρέ μας κομματάκια βούτυρο, περιχύνουμε με λίγο σιρόπι σφενδάμου και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμαράκι.

Από τον Άκη Πετρετζίκη

akispetretzikis.com