Προσωπική εξέλιξη: 5 σημάδια ότι περνάτε από μια προσωπική μεταμόρφωση

Προσωπική εξέλιξη: 5 σημάδια ότι περνάτε από μια προσωπική μεταμόρφωση

Προσωπική εξέλιξη: 5 σημάδια ότι περνάτε από μια προσωπική μεταμόρφωση

Επιμέλεια Εύη Βισβάρδη

Η προσωπική μεταμόρφωση μπορεί να είναι ένα μοναχικό, απελπιστικό μέρος στην αρχή. Έρχεται απροσδόκητα και σταδιακά, όλα ταυτόχρονα. Οι ρίζες της προσωπικής σας αλλαγής έχουν φυτευτεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά σε όλη την αναταραχή, δεν έχετε δει την ομορφιά να ξετυλίγεται μέσα σας.

Μερικές φορές χρειάζεται μια σημαντική αλλαγή στη ζωή, είτε επιβάλλεται σε εμάς είτε επιλέγεται, για να επιφέρει προσωπική ανάπτυξη. Αλλά οι στάσεις και οι ενέργειες που υιοθετούμε σε αυτήν την στιγμή οδηγούν σε πραγματικό μετασχηματισμό.

Λοιπόν, πώς ξέρεις πότε περνάς από μια προσωπική μεταμόρφωση, κάτι που, παρά τους δύσκολους καιρούς, θα αφήσει την ψυχή σου να εξελιχθεί; Τι μπορείτε να κάνετε για να καλλιεργήσετε αυτόν τον μετασχηματισμό και να τον χρησιμοποιήσετε για να προωθήσετε τον εαυτό σας προς τα εμπρός στον κόσμο;

Ως κάποιος που έχει ταρακουνήσει τη ζωή μου πολλές φορές σε σχέση με την προσωπική ανάπτυξη, αφήνοντας δουλειές για να τηρήσω τις αρχές μου και μετακινώντας τον κόσμο, έχω μεγαλώσει για να αναγνωρίσω τις ακόλουθες ενδείξεις. Μαζί, υποδηλώνουν ότι είστε στο δρόμο για να είστε ακριβώς ποιοι θα πρέπει να είστε.

5 σημάδια μεταμόρφωσης της προσωπικής ανάπτυξης

Είστε μπερδεμένοι με τις επιλογές της ζωής σας
Ένα από τα πρώτα σημάδια της προσωπικής ανάπτυξης δεν μοιάζει καθόλου ανάπτυξη. Αισθάνεται εντελώς συγκεχυμένοι, καθώς αναρωτιέστε τις μεγαλύτερες επιλογές της ζωής σας , φοβούμενοι ότι σας οδήγησαν σε παραπλάνηση.

Αυτό μπορεί να μοιάζει να αμφιβάλλετε σοβαρά για την καριέρα σας, μια σχέση ή την κατεύθυνση του μέλλοντός σας που, στο μάτι του εξωτερικού παρατηρητη, όλα φαίνονται πολύ καλά. Για εσάς, αισθάνεστε παράλυση και ακόμη και εμμονή, σαν να λείπει κάτι. Υπάρχει ένα μυστικό κλειδί για την εκπλήρωσή σας που δεν μπορείτε ακόμη να περιγράψετε.

Η συνειδητοποίηση του τόπου από τον οποίο θέλετε να αναπτυχθείτε είναι ένα κρίσιμο πρώτο βήμα. Ίσως συνειδητοποιείτε τώρα ότι θέλετε ή χρειάζεστε κάτι διαφορετικό για τη ζωή σας, μια εικόνα που αποκτήσατε μόνο μέσω του προσωπικού σας ταξιδιού μέχρι στιγμής. Δεν σημαίνει ότι έχετε κάνει λάθος στις επιλογές της ζωής σας, καθώς στην πραγματικότητα σας οδήγησαν σε αυτήν την κεντρική στιγμή.

Αγκαλιάστε τη σύγχυση αυτής της πρώιμης φάσης. Προσπαθήστε να καταλάβετε τι σας λέει η εσωτερική σας φωνή και επαναξιολογήστε τους στόχους σας. Μπορεί να μην είναι σωστό να αναλάβετε δράση αυτή τη στιγμή, αλλά θαμμένα μέσα στη σύγχυση σας είναι τα στοιχεία που θα χρειαστείτε για να προχωρήσετε.

Η τρέχουσα πραγματικότητα σας φαίνεται πολύ μικρή
Εάν αισθάνεστε τακτικά μια ανεξήγητη αίσθηση ότι έχετε κολλήσει ή ασφυξία στην καθημερινή σας ζωή, αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι έχετε γίνει πολύ μεγάλος για αυτό. Ζείτε ανάλογα με το δυναμικό σας καθημερινά ή έχετε μια αίσθηση ότι θα πρέπει να κάνετε περισσότερα με τη ζωή σας; Είναι σημαντικό αυτό το «να»  να προέρχεται από μια βαθιά επιθυμία μέσα σας, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το εντοπίσετε, όχι τις προσδοκίες των άλλων.

Ίσως έχετε ξεπεράσει μια δουλειά ή μια σχέση. Ανακάλυψα ένα μείγμα απογοήτευσης και ήρεμης ενδυνάμωσης σε αυτή τη φάση της προσωπικής ανάπτυξης, μια παράξενη δυσαρέσκεια με την καθημερινή ζωή μαζί με την ελπίδα για το μέλλον. Μια βασική διαφορά δεν είναι απλώς να αισθάνομαι δυσαρεστημένος ή θυμωμένος για τις συνθήκες που με περιβάλλουν, αλλά να νιώθω την αίσθηση του καθήκοντος να αναλάβω τον έλεγχο της ζωής μου, να ανταποκριθώ στον πιο αληθινό εαυτό μου.

 

Είσαι άβολα και φοβάσαι

Τώρα έρχεται το ξετύλιγμα του φόβου και της προσδοκίας, καθώς γνωρίζετε ότι θα πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας. Καταλαβαίνετε ότι η ανάπτυξή σας θα χρειαστεί να είστε πρόθυμοι να αφήσετε τον έλεγχο και να αρχίσετε να παίρνετε μερικούς κινδύνους-ρίσκα. Σύντομα θα σας ζητηθεί να εγκαταλείψετε ένα μέρος της ταυτότητάς σας που έχετε ξεπεράσει. Αν και δεν αισθάνεστε αρκετά έτοιμοι, είστε ενθουσιασμένοι για αυτήν την προοπτική.

Ίσως βλέπετε την τριβή να εμφανίζεται στις φιλίες σας, στα θεσμικά όργανα γύρω σας ή ακόμα και στον πολιτισμό στον οποίο βρίσκεστε. Νιώθεις σαν να σε εγκλωβίζουν, σαν να είναι δυνητικά τοξικοί στην ανάπτυξή σας . Δεν μπορούν να καταλάβουν ή να προσκολληθούν στα αληθινά βάθη της ψυχής σας… έτσι; Αναρωτιέστε πού θα βρείτε το είδος της υποστήριξης που επιθυμείτε για να γίνετε η πληρέστερη έκδοση του εαυτού σας.

Είστε εμπνευσμένοι και ονειρεύεστε μεγάλα σχέδια
Αναμειγνύεται με την ταλαιπωρία και τον φόβο σας και είναι μια υγιής δόση έμπνευσης που πηγάζει από μέσα σας. Ξαφνικά θέλετε να διαβάσετε περισσότερα, να μάθετε περισσότερα, να μεγαλώσετε περισσότερο. Αρχίζετε να ασχολείστε με τις πηγές έμπνευσης που διατίθενται γύρω σας, από βιβλία έως έναν καλά ενημερωμένο φίλο, podcast ή ένα μάθημα.

Οι δυνατότητες των βαθύτερων συμφερόντων σας ξαφνικά φαίνονται απεριόριστες. Γίνεστε όλο και πιο ενθουσιασμένοι καθώς αγκαλιάζετε την αφθονία νέων πληροφοριών που είναι πολύτιμες για την ανάπτυξή σας.

Το μυαλό σας κινείται πολύ γρήγορα και οι ιδέες σας σας κρατούν τη νύχτα. Ο εγκέφαλος και η καρδιά σας επεξεργάζονται έννοιες που αλλάζουν τη ζωή και κάνουν συνδέσεις καθώς κοιμάστε. Μπορεί να σας εκπλήσσει και να σας κρατήσει ενημερωμένους για το πώς να εφαρμόσετε αυτές τις νέες πληροφορίες στη ζωή σας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, κάποιος από τους φόβους σας δίνει το δρόμο σε ένα όμορφο νέο όραμα για το μέλλον σας. Δεν το έχετε βγάλει ακόμα καθαρά, αλλά αρχίζετε να αισθάνεστε μια αναμφισβήτητη έλξη προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Είστε πρόθυμοι και σε θέση να αναλάβετε δράση

Έχοντας ξεπεράσει τα συναισθήματά σας και στα δύο άκρα του φάσματος, από την απελπισία έως τον πλήρη ενθουσιασμό για την αλλαγή που εκτυλίσσεται μέσα σας, μια ήρεμη αίσθηση σκοπού αρχίζει να καθιερώνεται μέσα σας. Η φωνή του να γνωρίζεις μέσα σου γίνεται πιο δυνατή και αναδύεται νέα εμπιστοσύνη, παρά τις αβεβαιότητες του μέλλοντός σου. Είναι σαν να οδηγείτε με ασφάλεια σε μια ανακαλυφθείσα διαδρομή που σας γεμίζει με θαύμα.

Τώρα είναι η ώρα να θέσετε τα όνειρά σας σε κίνηση, να κάνετε μια κίνηση στην καριέρα ή τον τρόπο ζωής σας ή να αναδιαμορφώσετε συνειδητά τις σχέσεις σας (συμπεριλαμβανομένης της σχέσης σας με τον εαυτό σας). Σε αυτό το στάδιο, αντιμετωπίζετε και αποδέχεστε τους φόβους σας. Μετατρέπετε τις επιθυμίες σε πράξεις, δεν έχετε πλέον δικαιολογίες, γιατί καταλαβαίνετε ότι θα ήταν αδικία για τον εαυτό σας. Μόνο όταν ενεργείτε βάσει της νέας σας κατανόησης και πίστης, το μέγεθος της προσωπικής σας ανάπτυξης θα λάμπει στον κόσμο.

Για μερικούς, η προσωπική ανάπτυξη μοιάζει αργή και σταθερή και για άλλους, όπως εγώ, είναι ξαφνική και κυκλική. Πρέπει να νιώσουμε τη σύγχυση και την ταλαιπωρία του να μένουμε εκεί που είμαστε προτού ετοιμαστούμε να κάνουμε ό, τι μπορεί να είναι αυτό που θέλουμε τελικά να κάνουμε.

Εάν είμαστε αρκετά συνειδητοποιημένοι για να δώσουμε προσοχή, θα είμαστε σε θέση να αισθανθούμε και να αγκαλιάσουμε τη δική μας εξέλιξη, βήμα προς βήμα. Θα απολαύσουμε και θα εμπιστευτούμε το μυστηριώδες ταξίδι, με κάθε βήμα να αποκαλύπτει ένα άλλο κομμάτι του παζλ που ξετυλίγεται η μοναδική ψυχή μας.

Γιορτάστε τη ζωή σας!

Celebrate Your Life !

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας να σας ενημερώνουμε μέσω email στο

celebrateyourlifegr@gmail.com