Πως να διαβάζετε τον αέρα: Γνωρίζοντας πού βρίσκεστε και γιατί είστε εκεί

Πως να διαβάζετε τον αέρα: Γνωρίζοντας πού βρίσκεστε και γιατί είστε εκεί

Πως να διαβάζετε τον αέρα: Γνωρίζοντας πού βρίσκεστε και γιατί είστε εκεί

Επιμέλεια : Εύη Βισβάρδη

«Η ανάγνωση του αέρα» είναι ένας ιαπωνικός όρος που σημαίνει ευαισθησία στους ανθρώπους γύρω σας. Οι Ιάπωνες και οι επιχειρήσεις  τους συχνά παραπονιούνται για εκείνους που δεν έχουν αυτήν την ικανότητα. Εάν κάποιος δεν μπορεί να είναι διακριτικός, μπορεί να κάνει τις επιχειρήσεις σκληρές και τις αλληλεπιδράσεις αδέξιες.

Το να γνωρίζεις άλλους ανθρώπους είναι ένα μέρος της προσοχής. Μία δημοφιλής ερμηνεία στο Βουδισμό είναι ότι η αλληλεξάρτηση προκύπτει από το τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι εάν τίποτα δεν υπάρχει πραγματικά , τότε όλα εξαρτώνται κοινωνικά. Υπάρχει κοινωνία. Βασιζόμαστε σε άλλους και βασίζονται σε εμάς.

Το Kuki yomenai , συντομογραφία KY, σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να διαβάσει τον αέρα. Στην Ιαπωνία, το να μην στέκεται ένα ηλικιωμένο άτομο στο τρένο ή να μιλάς πολύ δυνατά μπορεί να σε κάνει να χαρακτηριστείς ως KY. Είναι σημαντικό ότι δεν είναι οι άνθρωποι που είναι KY, αλλά οι πράξεις τους. Όλοι έχουμε στιγμές KY.

Πολλά άρθρα για το KY θα εμβαθύνουν στις αποχρώσεις του ιαπωνικού πολιτισμού . Αλλά το να μιλάς πολύ δυνατά δεν είναι αγενές μόνο στην Ιαπωνία. Η «ανάγνωση του αέρα» είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε σε όλο τον κόσμο. Παντού, μπορούμε να έχουμε καλύτερες συνδέσεις με το να είμαστε προσεκτικοί, αν και συχνά, τα σημεία και οι ενδείξεις είναι λεπτές.

Διαβάζοντας τον αέρα – μια «ατμόσφαιρα»


 

Πώς είναι η ανάγνωση του αέρα διαφορετική από την ανάγνωση του δωματίου; Λοιπόν, είναι διαφορετικές μεταφορές αυτές. Διαβάζω ένα δωμάτιο σημαίνει παρατήρηση. Είναι σαν να διαβάζεις ένα βιβλίο, να βλέπεις μικρές ενδείξεις και χειρονομίες. Αλλά η ανάγνωση του αέρα σημαίνει ότι αισθάνεσαι το δωμάτιο. Είναι πιο κοντά στο όταν οι άνθρωποι μιλούν για «ατμόσφαιρα» ή «διάθεση».

Καμία μορφή ενσυναίσθησης δεν είναι αρκετή. Και οι δύο αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης διαδικασίας και εξαρτώνται το ένα από το άλλο. Η πνευματική ενσυναίσθηση μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τους ανθρώπους που δεν νοιώθουμε. Η συναισθηματική ενσυναίσθηση μας βοηθά να αισθανόμαστε ολόκληροι και πραγματικά συνδεδεμένοι.

Ωστόσο, η συναισθηματική ενσυναίσθηση από μόνη της μπορεί να οδηγήσει στην υπερβολική ανάληψη των συναισθημάτων των ανθρώπων ή στην προβολή των συναισθημάτων μας πάνω τους.

What is manifesting and does it actually work? - Vox

Κατά τη γνώμη μου, η ανάγνωση του δωματίου απαιτεί πνευματική ενσυναίσθηση, αλλά η ανάγνωση του αέρα απαιτεί πνευματική και συναισθηματική ενσυναίσθηση.

Η καθηγήτριά μου, μια ευγενική και περίεργη ιαπωνικής-αμερικανικής καταγωγής γυναίκα, με εισήγαγε στην έννοια της ανάγνωσης του αέρα. Καθ ‘όλη τη διάρκεια του εξαμήνου, δεσμεύτηκα να το εξασκήσω, προσπαθώντας να νιώσω πραγματικά τη διάθεση της τάξης μας. Γρήγορα έγινε μεγάλο μέρος της ζωής μου, σε κάτι περισσότερο από την τάξη μου. Και είναι κάτι που προσπαθώ να μάθω όλο και περισσότερο κάθε μέρα.

Δυστυχώς, ένας από τους συμμαθητές μας χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο. Όταν η καθηγήτριά μου ήρθε για να μας το πει, ο αέρας ήταν βαρύς και παχύς. Για μια στιγμή, ένιωσα ότι ο χρόνος είχε επιβραδυνθεί. Ήταν απίστευτα σοκαριστικό και λυπηρό. Αλλά θυμάμαι πώς αντέδρασε η καθηγήτριά μου. Ήταν τόσο συγκλονισμένη από τη διάθεση που έκανε καμπούρα στο γραφείο της.  Είπε ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να συνεχίσει να διδάσκει το μάθημα εκείνης της ημέρας.

Όλοι καθόμασταν σιωπηλοί στο συναίσθημα εκείνο,  πέντε ή δέκα λεπτά. Ηρεμήσαμε μαζί. Μπορούσαμε όλοι να το νιώσουμε. Και μετά συνεχίσαμε με τη διάλεξη. Άλλοι καθηγητές μπορεί να κρατούσαν ένα «άκαμπτο πάνω χείλος», αλλά αυτή ένιωθε πιο συνδεδεμένη με εμάς, ως άνθρωποι. Όπως όλοι γνωρίζουν, ο συμμαθητής που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο είναι καλά τώρα, μελετώντας ευτυχώς το διδακτορικό του.

Γνωρίζοντας πού βρίσκεστε και είστε εκεί


Διαβάζοντας το δωμάτιο και διαβάζοντας τον αέρα δεν έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους ως έννοιες. Είναι δύο μέρη της ίδιας διαδικασίας. Το ένα είναι να μάθετε πού βρίσκεστε. το άλλο είναι να είσαι εκεί . Η εκμάθηση της σπουδαιότητας της ανάγνωσης του αέρα με βοήθησε πραγματικά, οπότε εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς μπορούμε όλοι να διαβάσουμε τον αέρα καλύτερα και να αποφύγουμε το KY.

Learning the art of Small Talk – CLC Idiomas

Παρατηρήστε τα συναισθήματα στον αέρα

Η διάθεση μεταξύ των ανθρώπων είναι κάτι που μπορούμε να νιώσουμε. Αν και αυτό μπορεί να είναι προφανές σε μερικούς, μπορεί να φαίνεται «ξένο» σε άλλους. Καθώς γινόμαστε πιο προσεκτικοί, γινόμαστε πιο εξοικειωμένοι με τη διάθεση. Είναι σημαντικό να μην αγνοήσουμε τι σκεφτόμαστε και νιώθουμε για μια δεδομένη κατάσταση. Ορθολογικά, μπορεί να πιστεύουμε ότι κάτι δεν είναι « πρόβλημα». Ακόμα, μπορεί να παίρνουμε κάτι από αυτή.

Χαλαρώστε, δεν αφορά μόνο εσάς

Καθώς γινόμαστε πιο προσεκτικοί, μαθαίνουμε να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα. Μπορεί να αισθανθείτε κάτι στον αέρα, χωρίς να γνωρίζετε ακριβώς γιατί είναι εκεί. Μην κάνετε υποθέσεις. Είναι σημαντικό να σεβόμαστε τον εαυτό μας, ακόμη και όταν είμαστε ατελείς ή όταν μπορεί προσβάλλουμε κάποιον. Όσο περισσότερο χαλαρώνουμε, τόσο πιο εύκολο είναι να συνδεθούμε με άλλους. Η συνείδηση ​​μας βοηθά να ηρεμήσουμε και να συνδεθούμε, και η σύνδεση με τους άλλους μας βοηθά επίσης να γίνουμε πιο προσεκτικοί.

Η συνείδηση ​​μπορεί να μας κάνει να γνωρίζουμε περισσότερο τα συναισθήματά μας Μας βοηθά να διατυπώσουμε αυτό που περνάμε στον εαυτό μας. Η διάσπαση των πραγμάτων σε συναισθήματα μπορεί να χαλαρώσει το μυαλό. Όταν προσπαθείτε να είστε προσεκτικοί και συνεχίζετε να ανησυχείτε για κάτι, το να αναγνωρίζετε ότι πονάτε θα διευκολύνει την ηρεμία.

Μετακινήστε την προσοχή σας από τον εαυτό σας σε άλλα άτομα. Μπορεί να υπάρχει εχθρότητα, αλλά αν είστε προσεκτικοί, θα είναι πιο εύκολο να βρείτε τον δρόμο. Το ίδιο ισχύει και για τα θετικά συναισθήματα. Όταν είμαι με ανθρώπους που αγαπώ πραγματικά, προσπαθώ να θυμηθώ πόσο με νοιάζει, κάτι που με κάνει πιο ευγνώμονα και διακριτικό.

Γιορτάστε τη ζωή σας!

Celebrate Your Life !

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας να σας ενημερώνουμε μέσω email στο

celebrateyourlifegr@gmail.com