Πως να επιλέγω κουρτίνες σαλονιού

Πως να επιλέγω κουρτίνες σαλονιού

Πως να επιλέγω κουρτίνες σαλονιού

Το σαλόνι είναι ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια σε ένα σπίτι γιατί εκεί φιλοξενούνται επισκέπτες, φίλοι και συγγενείς και οι οικογένειες περνάνε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους.
Το σαλόνι είναι ο δημοφιλέστερος χώρος επιλογής όταν πρόκειται να διακοσμηθεί ένα σπίτι και οι διαφορετικές του λειτουργίες, μπορούν να κάνουν την εσωτερική του διακόσμηση μια πρόκληση.

Πως να επιλέγω κουρτίνες σαλονιού

Οι κουρτίνες σαλονιού σαν διακοσμητικό αντικείμενο μπορούν να μεταμορφώσουν τον χώρο σημαντικά , είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο, για αυτό πριν προχωρήσετε στην επιλογή κουρτινών δείτε τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας.

Κουρτίνες; Ναι! 46 πρωτότυπες,όμορφες ιδέες για τη διακόσμηση του σαλονιού σας

Πως να επιλέγω κουρτίνες σαλονιού

Μέγεθος παράθυρων

Όσο μεγαλύτερα είναι τα παράθυρα σας τόσο περισσότερο ύφασμα θα χρειαστείτε για τις κουρτίνες σαλονιού, ανάλογα και με το είδος ραφής που θα επιλέξετε. Προκειμένου το κόστος να μην αυξηθεί σημαντικά, μια λύση είναι η επιλογή ενός οικονομικότερου υφάσματος όπως
Κουρτίνες από συνθετικό δίχτυ
Κουρτίνες γάζας ή βουάλ
Κουρτίνες από συνθετικά γενικότερα υφάσματα
Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε μια πιο υψηλής τιμής κατηγορία υφάσματος και να περιορίσετε το μήκος της κουρτίνας ή να επιλέξετε μια ραφή όπως την ρόμαν που το ύφασμα εφαρμόζεται χωρίς σούρα και δεν απαιτεί πολλά μέτρα.

Μέγεθος σαλονιού
Αν το δωμάτιο του σαλονιού είναι μικρό μπορείτε να το κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερο με το να το διακοσμήσετε με απλές και πολύ μακριές κουρτίνες που θα κρέμονται από το ύψος του ταβανιού. Εναλλακτικά αν το σαλόνι είναι μεγάλο και θέλετε να το κάνετε πιο “ζεστό” μπορείτε να επιλέξετε να το διακοσμήσετε με πυκνές κουρτίνες σε έντονα χρώματα, μοτίβα ή λωρίδες

Πως να επιλέγω κουρτίνες σαλονιού
Σκοπός των κουρτινών σαλονιού
Χρειάζεστε κουρτίνες συσκότισης για το σαλόνι, κουρτίνες που να αφήνουν το φυσικό φως να περάσει ή κουρτίνες που να σας παρέχουν ιδιωτικότητα από τους γείτονες? Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο ύφασμα και να περιορίσετε τις επιλογές σας. Οι περισσότερες κουρτίνες από λινό και βαμβάκι έρχονται σε διάφορους βαθμούς αδιαφάνειας που κυμαίνονται από απόλυτη διαφάνεια που αφήνει το φυσικό φως να περάσει στον χώρο και δίνει μια περιορισμένη ιδιωτικότητα. μέχρι αδιαφανή που προσφέρει περισσότερη ιδιωτικότητα αλλά δεν επιτρέπει τόσο πολύ στο φυσικό φως να πλημμυρίσει το χώρο.

Πως να επιλέγω κουρτίνες σαλονιού

Μόνωση που προσφέρουν οι κουρτίνες σαλονιού
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα συνιστώνται παχύτερα υφάσματα για να μειωθεί η απώλεια θερμότητας μέσω των παραθύρων. Ωστόσο, το καλοκαίρι, ένα παχύτερο ύφασμα παγιδεύει θερμότητα στο δωμάτιο.

Πως να επιλέγω κουρτίνες σαλονιού

Άνοιγμα και κλείσιμο
Κατά την διάρκεια της ημέρας οι κουρτίνες σαλονιού ανοίγουν και κλείνουν τουλάχιστον μια φορά, για αυτό λοιπόν είναι πολύ σημαντικό αυτή η διαδικασία να γίνεται με απλό τρόπο. Σκεφτείτε πως θα θέλετε να φαίνονται κατά την διάρκεια της ημέρας και αφήστε τες να κρέμονται χαλαρά για μια ανεπίσημη εμφάνιση ή στερεώστε τις με αμπράζ στον τοίχο για μια πιο επίσημη διακοσμητική εμφάνιση. Ειδικότερα η χρήση μηχανισμού εντός του σιδηρόδρομου ή της κουρτινόβεργας που αναρτάται η κουρτίνα, σας δίνει την δυνατότητα να τις μετακινείτε μηχανοκίνητα χωρίς να τις αγγίζετε κάθε φορά και να υφίστανται την παραμικρή ταλαιπωρία.

Χρώμα και μοτίβο κουρτινών σαλονιού
Όπως αναφέραμε και πιο πριν, ένα περίπλοκο μοτίβο πάνω στα υφάσματα της κουρτίνας θα κάνει το σαλόνι σας να φαίνεται πιο μικρό, ενώ εάν έχετε χρησιμοποιήσει έντονο χρώμα στους τοίχους σας, μπορείτε να μειώσετε τη συνολική “ένταση” του χώρου επιλέγοντας κουρτίνες σε ουδέτερο χρώμα. Οι λευκές κουρτίνες λειτουργούν με ζεστά και δροσερά χρώματα τοίχων.

Πως να επιλέγω κουρτίνες σαλονιού

Εν κατακλείδι, θα ήταν καλύτερο για εσάς οι κουρτίνες του σαλονιού σας να ταιριάζουν με την διακόσμηση του σπιτιού σας και να αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα σας.
Οι σύμβουλοι διακόσμησης με την μακροχρόνια εμπειρία τους και με μια μεγάλη συλλογή από δείγματα υφασμάτων, είναι έτοιμοι να σας καθοδηγήσουν σε μια ασφαλή διακοσμητική πρόταση για το ποιες κουρτίνες σαλονιού ταιριάζουν στο χώρο σας!