Πώς επιλέγεις σωστά smartphone;

Πώς επιλέγεις σωστά smartphone;

Πώς επιλέγεις σωστά smartphone;

Αν φέτος θέλεις νέο smartphone, δώσε βάση στα tips…

 Οι προσφορές έχουν κάτι για όλους αλλά τί ειναι κατάλληλο για σενα; Για να περιηγηθείς σε αυτό τον «κατακλυσμό» προσφορών με μεγαλύτερη ευκολία δεν έχεις παρά να διαβάσεις τον οδηγό μας για  tech αγορές.

Σήμερα όμως θα εξειδικεύσουμε λίγο περισσότερο και θα αναλύσουμε τι πρέπει να προσέξεις επιλέγοντας smartphone.

Πώς επιλέγεις σωστά smartphone;

Επιλέγοντας Android smartphone

Το μεγαλύτερο εύρος τιμών θα το βρεις σε smartphone που τρέχουν το λειτουργικό της Google. Οι επιλογές ξεκινούν κάτω από τα 100€ και μπορούν να ξεπεράσουν και τα 1.000€. Οι εκπτώσεις κατά καιρούς στην κατηγορία φτάνουν μέχρι και το -50% οπότε έχεις πολλές ευκαιρίες να αποκτήσεις καινούργιο smartphone σε προνομιακή τιμή.

Πολλά από τα χαρακτηριστικά που έχουν αξία για τον κάθε χρήστη είναι τελείως υποκειμενικά. Μπορεί, για παράδειγμα, να θες smartphone με μεγάλη οθόνη ή με υπερευρυγώνια κάμερα. Σε αυτό το κομμάτι δεν υπάρχει κάποια συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε, θα πρέπει να επιλέξεις με βάση τις συγκεκριμένες απαιτήσεις.

iPhone SE review: Apple's cut-price smartphone king | iPhone | The Guardian

Για κάθε smartphone όμως υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που «μετράνε» σε κάθε συσκευή και αν η επιλογή σου τα διαθέτει θα σου προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Τα χαρακτηριστικά από τα οποία θα επωφεληθεί κάθε χρήστης είναι η μνήμη RAM και η μπαταρία. Δεν έχει σημασία αν «λιώνεις» όλη μέρα στο mobile gamingαν σερφάρεις ασταμάτητα από το κινητόή αν λατρεύεις τις smartphone φωτογραφήσεις, ό,τι κι αν κάνεις με το κινητό σου θέλεις να μην κολλάει και να μην τελειώνει γρήγορα η μπαταρία. Για τους λόγους αυτούς, το κινητό που θα επιλέξεις πρέπει να έχεις τουλάχιστον 4GB RAM και μπαταρία χωρητικότητας 4.000mAh και πάνω. Αν το νέο σου smartphone έχει αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, τότε θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω από ικανοποιητική απόδοση στην καθημερινότητά σου, όποια κι αν είναι αυτή.

Πώς επιλέγεις σωστά smartphone;

Κατά την επιλογή iPhone δεν ισχύουν οι ίδιοι «κανόνες» όπως και στα Androidκαθώς η Apple ελέγχει πιο «στενά» το σύστημα από κάθε πλευρά, άρα μπορεί να προσφέρει κορυφαία απόδοση χωρίς να χρειάζεται πολύ RAM ή το ίδιο μεγάλη μπαταρία. Αν τα υποκειμενικά χαρακτηριστικά (κάμερα, οθόνη κ.α.) του iPhone που σε ενδιαφέρει σε καλύπτουν, τότε επίλεξε το άφοβα.

Ρίξε μία καλή ματιά σε όλες τις επιλογές smartphone και απέκτησε αυτό που σου ταιριάζει. Ακολούθησε τα tips που αναφέραμε παραπάνω, και θα βγεις κερδισμένος και φέτος!