Σπιτικά κανελόνια με σπανάκι και ανθότυρο
Σήμερα, λοιπόν, μοιραζόμαστε μαζί σου τη συνταγή για ένα από τα πιο μαμαδίστικα φαγητά: κανελόνια στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα, αλλά όχι με κιμά. Τη θέση του παίρνουν το σπανάκι και το ανθότυρο.
Συστατικά
-
1 πακέτο κανελόνια
-
1 κιλό φρέσκο σπανάκι
-
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
-
5 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-
200 γρ. ανθότυρο
-
1 φλιτζάνι ρύζι καστανό
-
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
Αλάτι και πιπέρι
-
4 τομάτες, ώριμες και μεγάλες
-
1 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
-
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 κουτ. της σούπας βασιλικό
-
Αλάτι και μαύρο πιπέρι, για γεύση
Τρόπος Μαγειρέματος
-
Σε μία κατσαρόλα, προσθέτεις με σπανάκι, το οποίο ζεματίζεις με καυτό νερό.
-
Αρχίζεις να βράζεις το σπανάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας νερό στην κατσαρόλα.
-
Προσθέτεις 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, το κουκουνάρι και το καστανό ρύζι. Αφού αλατοπιπερώσεις, το αφήνεις να βράσει.
-
Μόλις βράσει, απομακρύνεις την κατσαρόλα από τη φωτιά. Το αφήνεις για λίγη ώρα, προσθέτεις το ανθότυρο και ανακατεύεις.
-
Σε μία άλλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα κανελόνια, μέχρι να μαλακώσουν.
-
Σουρώνεις τα μακαρόνια, και αρχίζεις να τα στρώνεις σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο στη βάση.
-
Γεμίζεις τα κανελόνια με την κρέμα από το σπανάκι και προσθέτεις λίγο νερό. Σκεπάζεις με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 25 λεπτά.
-
Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό προσθέτεις τα υλικά της σάλτσας.
-
Ανακατεύεις πολύ καλά και τα αφήνεις να σιγοβράσουν, μέχρι να σχηματιστεί η σάλτσα.
-
Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο των κανελονίων, αφαιρείς το ταψί από το φούρνο, απλώνεις τη σάλτσα από πάνω και το βάζεις ξανά μέσα.