Συνεντεύξεις Ευτυχίας : Γιώτα Τσιμπρικίδου

H Γιώτα Τσιμπρικίδου είναι ραδιοφωνική παραγωγός. Πρόσφατα έφτιαξε ένα νέο site για podcasts το οποίο ονόμασε Art Podcast  και όπως λέει και η ίδια “Πρόσφατα, άνοιξα την μεγαλύτερη αγκαλιά και έβαλα την δημιουργικότητά μου σε πλήρη λειτουργία για τα artpodcast, που πια υπάρχουν διαθέσιμα σε spotify, googlepodcast, applepodcast και κυρίως στο site artpodcast.gr.” 

Αποτέλεσμα εικόνας για Art Podcast tsibrikidou

 

Γνωριστήκαμε και συνεργαστήκαμε στον Λάμψη και θυμάμαι μια γυναίκα ευγενική, εντυπωσιακή και πάντα με κέφι για να υπηρετήσει τη μεγάλη της αγάπη, το ραδιόφωνο ! Είναι αδιαμφισβήτητα δημιουργική, όμως και στην προσωπική της ζωή δίνει πολλές ευκαιρίες στους ανθρώπους για να της αποδείξουν τον καλό τους εαυτό.

Είναι άραγε αυτό το μυστικό της για την προσωπική ευτυχία; Σήμερα μοιράζεται τα μυστικά της Ευτυχίας στο igynaika.gr

Εύη Βισβάρδη

 


Εργάστηκε ως παρουσιάστρια ειδήσεων στο τοπικό κανάλι της Δράμας. Το 1996 συμμετείχε στο Talk Show του Νίκου Μαστοράκη ‘’Αργά με τον Νίκο Μαστοράκη’’.
Παρουσίασε τo καθημερινό magazino espresso στον τηλεοπτικό σταθμό Skai, συμπαρουσίασε το καθημερινό magazinο tempo club στον τηλεοπτικό σταθμό Tempo, την καθημερινή βραδινή εκπομπή του Star Channel ‘‘Star System”,συμπαρουσίασε με τον A. Αντωνόπουλο στην ΕΡΤ1 το πολιτιστικό magazino View master.Αποτέλεσμα εικόνας για Art Podcast tsibrikidouTο 2004 ανέλαβε στον ΑΝΤ1 την εβδομαδιαία εκπομπή υγείας και ομορφιάς σε ”Φόρμα ”.Αποτέλεσμα εικόνας για Art Podcast tsibrikidouΤο 2005 ανέλαβε την συμπαρουσίαση του  “Πρωινού καφέ” στον ΑΝΤ1 μαζί με τον Μάκη Πουνέντη.Ωστόσο , ασχολήθηκε ενεργά και με το ραδιόφωνο όπου παρουσίαζε εκπομπές στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Radio Gold, Village FM88.3 , Λάμψη, Δρόμος και Sfera.Παράλληλα, έχει εκφωνήσει αρκετά τηλεοπτικά trailers ως η “φωνή του Star Channel” , αλλά και πολλά ραδιοφωνικά σποτ.

 

-Ποια είναι μια απλή δραστηριότητα που σε κάνει ευτυχισμένη;

Το διάβασμα! Με ένα βιβλίο στο χέρι κάνω τα πιο ωραία μου ταξίδια…

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Art Podcast (@artpodcastgr)

-Τι ξέρεις τώρα για την ευτυχία που δεν το ήξερες, στα 18 ;

Η ευτυχία είναι στιγμές…αυτό το μαθαίνεις μεγαλώνοντας και όταν τις απολαμβάνεις κλείνεις με ικανοποίηση το μάτι στον εαυτό σου!

-Υπάρχει κάτι που μπορείς να βρείς ότι κάνεις κατ ‘επανάληψη, κάτι που μπαίνει εμπόδιο στην ευτυχία σου?

Υπεραναλύω και άρα με δυσκολεύω.

 

-Εάν αισθάνεσαι θλίψη, τί κάνεις για να δώσεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία ευτυχίας, έστω στιγμιαία ;

Έχω ένα μυστικό Τετράδιο Ευγνωμοσύνης και κάθε φορά που νιώθω “πεσμένη” το ανοίγω και διαβάζω περασμένες σελίδες. Μόνο έτσι ξαναθυμίζω στον εαυτό μου τι αξίζει τη θλίψη μου και τι είναι περαστικό και φεύγει…

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Art Podcast (@artpodcastgr)

 

-Υπάρχει κάτι που έχεις παρατηρήσει στους ανθρώπους γύρω σου, που λένε ή κάνουν και μειώνει πολλά από την ευτυχία τους;

Λένε πολλά και κάνουν λίγα – και όχι πάντα καλά…

-Έχεις περάσει μια περίοδο,που αισθάνθηκες πολύ ευτυχισμένη ή δυστυχισμένη -αν ναι, γιατί;

Δυστυχισμένη έχω αισθανθεί σε απώλειες δικών μου ανθρώπων. Ευτυχία πρόσφατα αισθανθηκα, πριν από κάποιους μήνες, όταν “γέννησα” μέσα από πίεση πολλή τα Art Podcast – οραματίστηκα, δημιούργησα και χάρηκα μέσα από την ψυχή μου!

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Art Podcast tsibrikidou

-Προσπαθείς να είσαι πιο ευτυχισμένη; Αν ναι, πώς; Έχεις βρει κάποιο «μυστικό»?

Οι εποχές μας είναι δύσκολες, αλλά η προσπάθεια δε σταματάει ποτέ! Κάθε πρωί νιώθω ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους μου και για όσα έχω… τον εαυτό μου “τον δουλεύω” συστηματικά με ψυχοθεραπεία χρόνων και πολλά ερεθίσματα αυτοβελτίωσης.

 

-Σε έχει εκπλήξει ποτέ ένα γεγονός ; Δηλαδή ,με κάτι που αναμενόταν ότι θα σε κάνει πολύ χαρούμενη ή πολύ δυστυχισμένη και τελικά δεν έγινε και έγινε το αντίθετο ; Γιατί πολλές φορές γινόμαστε μάντεις γεγονότων στη ζωή μας,τα οποία όμως, τελικά εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά !

Με έχουν εκπλήξει ευχάριστα πολλές αλλαγές στη ζωή μου τα τελευταία χρόνια… δε χρειάστηκε να προδικάσω κάτι…όλα κύλησαν μόνα τους και εξαιρετικά!

 

Be a SoulBody star:

1.Aν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μια ευχή σου για εσένα και την ανθρωπότητα ποια θα ήταν αυτή;

Στην παρούσα φάση να έχουμε την “ελευθερία” μας και υγιείς να απολαμβάνουμε τις αγκαλιές που κάποτε θεωρούσαμε δεδομένες!

 

2.Πες μια μαγική λέξη !

Ζωή.

3.Πες τί αγαπάς σε εσένα

Τις ασταμάτητες προσπάθειες μου στα 24 χρόνια που εργάζομαι να είμαι δημιουργική, με νέες ιδέες και να μην βαλτώνω.

4 Πες κάτι που θεωρείς άσχημο

Αγνωμοσύνη – Αγένεια – Βια – Φθόνος (δεν ήταν μόνο μία λέξη, συγνώμη!)