Τι σημαίνουν τα λουλούδια που επιλέγετε για τον γάμο σας.

Τι σημαίνουν τα λουλούδια που επιλέγετε για τον γάμο σας.

Από την popi.antonopoulou Communication / Event Planning 

Lilly of the Valley
Το όμορφο αυτό λουλούδι συμβολίζει τη σεμνότητα και την αξιοπιστία. Λένε επίσης ότι
συμβολίζει την επιστροφή της ευτυχίας. Η πριγκίπισσα Grace Kelly και η πριγκίπισσα Kate
Middleton το επέλεξαν για τη νυφική τους ανθοδέσμη.

 

Ανεμώνη
Το ντελικάτο αυτό λουλούδι συμβολίζει την απλότητα καθώς και την προσδοκία και τον
ενθουσιασμό για κάτι που θα συμβεί στο μέλλον. Το όνομά του είναι ελληνικό και σημαίνει «η κόρη του ανέμου». Είναι ένα λουλούδι που ταιριάζει σε νυφική ανθοδέσμη
Succulents (παχύφυτα)
Αν και τα συγκεκριμένα φυτά έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε σε στολισμούς γάμων, τώρα πιά τα συναντάμε και σε νυφικά μπουκέτα. Το πράσινο χρώμα συμβολίζει την ισορροπία, αποδοχή και την αγάπη μας για τη φύση. Σαν λουλούδι συμβολίζει την παντοτινή αγάπη και την αρμονία.
Ντάλια
Στη Βικτωριανή εποχή χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο λουλούδι για να δηλώσουν έναν
παντοτινό δεσμό και την αφοσίωση μεταξύ δύο ανθρώπων. Για τον ίδιο λόγο μπορεί να
χρησιμοποιηθεί και στη σημερινή εποχή. Συμβολίζει επίσης την καλοτυχία, την αφθονία και την πληρότητα.
Γαρδένια
Αυτό το λουλούδι με το μεθυστικό του άρωμα συμβολίζει την καθαρότητα της ψυχής, την
ειλικρίνεια και την γλυκύτητα. Συμβολίζει επίσης και έναν κρυφό έρωτα. Το όνομά του το πήρε από τον Σκωτσέζο φυσιοδίφη και γεωπόνο Αλεξάντερ Γκάρντεν. Είναι ένα λουλούδι για ιδιαίτερα ρομαντικούς ανθρώπους.

Ορτανσία
Με αυτό το λουλούδι εκφράζουμε τα βαθιά μας αισθήματα. Συμβολίζει την αφθονία αλλά και την ευγνωμοσύνη. Στην Ασία η ροζ ορτανσία σημαίνει «Είσαι ο χτύπος της καρδιάς μου». Είναι ένα υπέροχο λουλούδι και ταιριάζει για την ημέρα του γάμου.
Παιώνια
Στην Ασία αυτό το λουλούδι συμβολίζει την αξιοπρέπεια, την τιμή και τον πλούτο. Για μια νύφη είναι καλός οιωνός για τον γάμο της. Έχει υπέροχα χρώματα και είναι ιδανικό για το νυφικό μπουκέτο αλλά και για τα τη διακόσμηση του γάμου.

Μανόλια
Το συγκεκριμένο λουλούδι υπάρχει εδώ και αιώνες. Υπάρχουν πάνω από 200 είδη και συνεχώς αναπτύσσονται νέα είδη και ποικιλίες. Αυτό το λουλούδι συμβολίζει την ομορφιά, την υπομονή, την ειλικρινή αγάπη και την αρχοντιά. Ως δέντρο λέγεται ότι συμβολίζει την σταθερότητα και τη χάρη στους καιρούς που αλλάζουν.

Ορχιδέα
Συμβολίζει την αγάπη, τη γονιμότητα , την ομορφιά, τα νέα ξεκινήματα, τα ζεστά συναισθήματα και την κομψότητα. Υπάρχουν πολλά είδη και ποικιλίες ορχιδέας. Η ορχιδέα έχει την καταπληκτική ικανότητα να προσαρμόζεται στο εκάστοτε περιβάλλον και να παίρνει την ιδανικότερη για αυτό μορφή. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που υπάρχουν τόσα πολλά είδη και τόσες πολλές μορφές ορχιδέας.

Πρωτέα
Η Πρωτέα ανακαλύφθηκε από τους βοτανολόγους τον 17 ο  αιώνα, στη Νότια Αφρική. Το όνομά της δόθηκε προς τιμήν του θεού Πρωτέα. Το φυτό αυτό με το εντυπωσιακό λουλούδι το συναντάμε στο Σαν Ντιέγκο των Η.Π.Α., στη Χαβάη αλλά και στην Ελλάδα, στην Κρήτη. Συμβολίζει τη γνώση, την αγνότητα, την ομορφιά. Αυτό το ιδιαίτερο λουλούδι συνδυάζεται ιδανικά μαζί με άλλα λουλούδια και δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.