Φριτάτα με μανιτάρια κανθαρέλλες, τριμμένη πατάτα και χωριάτικο λουκάνικο

Φριτάτα με μανιτάρια κανθαρέλλες, τριμμένη πατάτα και χωριάτικο λουκάνικο
Κείμενο-Συνταγή: Νίκος Μπαξεβάνης

—Υλικά—
(για 2-4 άτομα)
5 πατάτες ωμές τριμμένες στον τρίφτη (περίπου 500 gr. καθαρισμένες)
4 αυγά
150 gr. φρέσκα μανιτάρια κανθαρέλλες
50 gr. χωριάτικο λουκάνικο
1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
100 gr. φρέσκο γάλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεύρι
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Φριτάτα με μανιτάρια κανθαρέλλες, τριμμένη πατάτα και χωριάτικο λουκάνικο
Φωτογραφίες-Food Styling: Νίκος Μπαξεβάνης
—Διαδικασία—
Τρίβω την πατάτα στον τρίφτη στο χοντρό, την ζουλάω να φύγουν τα πολλά υγρά, την αλατίζω και την αφήνω στο σουρωτήρι να στραγγίζει καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 ºC.
Κόβω σε λεπτές φέτες το λουκάνικο, το κολοκυθάκι, τα μανιτάρια και τα σοτάρω σε ένα τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, δεν έχει πλαστικό χερούλι, με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, τα αποσύρω με μια τρυπητή κουτάλα.
Σ’ ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και το γάλα με το σύρμα, προσθέτω τη τριμμένη πατάτα, τα υλικά από το τηγάνι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Στρώνω το χυλό στο τηγάνι, ανακινώ να πάει παντού το μείγμα των αυγών και ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει η φριτάτα ωραίο ρόδινο χρώμα.
Συνοδεύω με πράσινη σαλάτα και χωριάτικο ψωμί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here