14 Δανέζικα κουρέματα για να αλλάξετε την εμφάνισή σας

14 Δανέζικα κουρέματα για να αλλάξετε την εμφάνισή σας

14 Δανέζικα κουρέματα για να αλλάξετε την εμφάνισή σας

Υπάρχουν 14 δανέζικα κουρέματα για να σε εμπνεύσουν όταν δεν ξέρεις πώς να κόψεις τα μαλλιά σου και θέλεις να ανανεωθείς (χωρίς τρελά πράγματα, χωρίς δράμα).

Όποιος πατάει στη Δανία, απολαμβάνει τη μινιμαλιστική γοητεία της. Η τακτοποιημένη της εμφάνιση, η υγρή γυαλάδα της, το κρύο της. Τα πυκνά δάση και τα ήρεμα χρώματα των κτιρίων της. Οι οργανωμένοι άνθρωποι, το κίνημα στους δρόμους, η φιλοσοφία της ζωής.

Σίγουρα σε αυτό το σημείο της ζωής σας, θα ξέρετε ή, τουλάχιστον, έχετε ακούσει για το περίφημο Hygge . Η Δανέζικη διάθεση ζωής που εμπνέει τόση ηρεμία. Το κλειδί? Κάντε τα βασικά. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Εκτός από το διάσημο Hygge ως καθημερινή διάθεση για να ζεις ειρηνικά, η Δανία είναι επίσης ένα φλογερό λίκνο κομψότητας στη μόδα και την ομορφιά.

Η Δανία είναι η ίδια μια απόδειξη για τη λιτότητα. Η απόλαυση του ελάχιστου. Μια λιτότητα πολυτελής. Κάτι έχει ο Ευρωπαϊκός Βορράς που πιάνει, αγκιστρώνει και στοιχειώνει.

Αλλά στην ομορφιά, έθεσε την πυξίδα με τάσεις όπως ο μινιμαλισμός στα καλλυντικά και “το λιγότερο είναι περισσότερο”, επίσης και στα μαλλιά.  Ως εκ τούτου, τα κορίτσια της Δανίας είναι μία από τις πηγές έμπνευσης όταν πρόκειται να ανανεωθείτε και να “ηρεμήσουν τα νερά” όταν έχετε δοκιμάσει και έχετε κάνει τα πάντα στα μαλλιά σας. Για εκείνες που επιδιώκουν αλλαγή εμφάνισης χωρίς δραστικές αλλαγές στα κουρέματα. Η έμπνευση ετοιμάζεται για εσάς στα κομμωτήρια της Κοπεγχάγης.

Χαίτη

Μια επιλογή για μακριά μαλλιά που θέλεις κίνηση λόγω της χαμηλής πυκνότητάς τους ή έχεις λεπτά μαλλιά είναι τα στρώματα . Φυσικά, αυτό το πιο κοντό στρώμα να είναι, τουλάχιστον, εως τη γραμμή του σαγονιού σας.

Κολακευτικό κούρεμα της Δανίας

 

θα είναι πάντα η τέλεια επιλογή, επίσης, για να ζωντανέψετε μια βαρετή σγουρή χαίτη.

 

Κολακευτικό κούρεμα της Δανίας
ΣΙΜΟΝ ΜΠΡΖΟΣΚΑ

Το μακρύ μπομπ

Στη Δανία, αυτό το κούρεμα είναι σχεδόν θρησκεία. Το εξασκούν με αφοσίωση για να ανανεώσουν οποιαδήποτε μακριά μαλλιά. Κόβουν πάντα στους ώμους (και λίγα εκατοστά πιο κάτω) και το παίζουν ευχάριστα στη φυσική ή ομαλή εκδοχή του. Αυτό το κόψιμο, χωρίς αμφιβολία, είναι το πιο αναζωογονητικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να ηρεμήσεις το βλέμμα σας.

Κολακευτικό κούρεμα της Δανίας

Κολακευτικό κούρεμα της Δανίας

Κολακευτικό κούρεμα της Δανίας

Αυτό το μακρύ μπομπ, εκτός από ίσιο, αναδεικνύεται και με τον τρόπο που μας αρέσει περισσότερο στο νότο: κυματιστό, με κίνηση. Και όταν η υφή δεν είναι 100% λεία και η υγρασία κάνει τη δουλειά της, ένα μακρύ μπομπ μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από τέλειο

Κολακευτικό κούρεμα της Δανίας

Μίντι μαλλιά με τα αγαπημένα “κουρτινάκια”

Το αγαπημένο, χωρίς αμφιβολία. Οι αφέλειες που παίζουν ανέμελες (τα γνωστά κουρτινάκια) από τα πιο πρακτικά κουρέματα των Δανών, είναι ίσια, ανοιχτά στο κέντρο και ελαφρώς ατημέλητα.

Κολακευτικό κούρεμα της Δανίας

Επίσης, κουρέματα για πολύ μακριά μαλλιά, χωρίς στρώσεις, σε μια τάση που μοιράζονται επίσης κι ορισμένες Παριζιάνες. Ευκαιρία? Αυτό το κόψιμο είναι ένα από τα πιο κομψά που υπάρχουν λόγω της αντίθεσης μεταξύ του μήκους των μαλλιών και του κοντού κοψίματος, πάνω από το φρύδι, ανέμελα!

Κολακευτικό κούρεμα της Δανίας

Μαλλιά μπομπ

Αν συνεχίσουμε να κονταίνουμε τα μαλλιά, θα συναντήσουμε ένα άλλο από τα πιο εμφανή κουρέματα στη δανέζικη πόλη: το bob . Ένα κλασικό μαλλί, χωρίς στρώσεις. Συνδυασμένο όταν θέλεις με ένα καλό στέγνωμα – ίσιωμα με το σεσουάρ, για να καταπολεμήσεις πολύ περισσότερη υγρασία και ίσως γυαλισμένο με το σίδερο, για να αποφύγεις το φριζάρισμα.

Το ύψος της κοπής: πάνω από τους ώμους. Ούτε μια ίντσα παραπάνω, ούτε μία λιγότερο.

Κολακευτικό κούρεμα της ΔανίαςΚολακευτικό κούρεμα της Δανίας

Ευνοεί τα ωοειδή πρόσωπα, τα οποία επωφελούνται από το κόψιμο μειώνοντας οπτικά το κατακόρυφο μήκος του προσώπου, επιτυγχάνοντας μια τέλεια ισορροπία.

Κολακευτικό κούρεμα της Δανίας

Και όσες τολμούν να κόψουν μερικά εκατοστά ακόμη, ποντάρουν σε κλασικά bob μαλλιά, λεία, χωρίς στρώσεις.

Κολακευτικά δανέζικα κουρέματα

Κολακευτικό κούρεμα της ΔανίαςΚολακευτικά δανέζικα κουρέματα