Ευτυχέστερες σχέσεις με φίλους, οικογενειακούς και συντρόφους
Ένα από τα σαφέστερα ευρήματα από 20 χρόνια έρευνας στην θετική ψυχολογία είναι ότι οι προσωπικές σχέσεις είναι κρίσιμες για την ευτυχία μας. Είναι σχεδόν αδύνατο να βρείτε ευτυχισμένους ανθρώπους που δεν έχουν σημαντικές σχέσεις.
Οι φίλοι μας συμβάλλουν σημαντικά στην ευτυχία μας. Για τα παιδιά, ακόμη και φανταστικοί φίλοι μπορούν να προωθήσουν την ευτυχία τους. Για τους φοιτητές, οι φίλοι συνεισφέρουν σημαντικά στην ευτυχία αν είναι αδέσμευτοι.
Δεδομένου του πόσο σημαντικές είναι οι προσωπικές σχέσεις μας για την ευτυχία μας, πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα όλων των σχέσεών μας; Με βάση τα ερευνητικά στοιχεία, έχω συνοψίσει πέντε πρακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τώρα για να καλλιεργήσετε τις σχέσεις σας:
ΣΧΕΤΙΚΟ:Top 10 συμβουλές για μια ζωή χωρίς στρες
5. Να ακούτε:
Η έρευνα δείχνει ότι αν βρισκόμαστε σε μια σχέση για περισσότερους από μερικούς μήνες, ίσως σχεδόν δεν κάνουμε σημαντικές ερωτήσεις. Και όταν κάνουμε ερωτήσεις, δεν ακούμε πραγματικά τις απαντήσεις – διακόπτουμε. Μια απλή φράση που οι ερευνητές χρησιμοποίουν για να αυξήσουν τον δέσιμο τους με τους χρόνια ασθενείς ήταν “πες μου περισσότερα“. Όταν σκύβουμε προς τα εμπρός, κάνουμε επαφή με τα μάτια και πούμε “Πες μου περισσότερα”, στέλνουμε ένα μήνυμα ότι η ιστορία του άλλου ανθρώπου έχει σημασία για εμάς. Δεν περιμένουμε πότε θα έρθει η στιγμή να πούμε την δικιά μας ιστορία. Χρησιμοποιώντας αυτή τη φράση, επικυρώνουμε τη σημασία της αφήγησης του συντρόφου μας, του παιδιού, του συντρόφου μας ή του φίλου μας, αυξάνοντας τον δέσιμο της σχέσης μαζί του.
4.Κάντε Κοπλιμέντα:
Σχολίαζοντας τα θετικά κάποιου – ειδικά για τον τρόπο σκέψης του, την προσπάθεια ή την αποτελεσματικότητά του – μπορεί να αυξήσει την εγγύτητα της σχέσης σας με αυτό το άτομο.
 Δες ακόμα : Ο απολαυστικός τρόπος με τον οποίο αδυνατίζουν οι Γαλλίδες.Θα πεις όχι…
3. Παρατήρησε:
Σε μια έρευνα, αξιολογήθηκε ο δεσμός μεταξύ των κατόχων ετήσιων εισιτηρίων και των ομάδων ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια οι εν λόγω οπαδοί κλήθηκαν να παρατηρήσουν κάτι διαφορετικό για την ομάδα τους. Όπως διαφορετικές στολές, παιχνίδια και σχηματισμούς) κατά τη διάρκεια κάθε παιχνιδιού για έξι εβδομάδες. Όταν ο δεσμός επανεξετάστηκε, ήταν πιο δυνατός. Παρατηρώντας κάτι διαφορετικό σχετικά με τον σύζυγό σας, τα παιδιά ή τους φίλους σας, και λέγοντάς τους τι έχετε παρατηρήσει, μπορεί να ενισχύσει τον δεσμό σχέσης σας.
2. Γιορτάστε:
Οι κοινωνικές συγκρίσεις μπορεί να είναι τοξικές για την ευτυχία μας. Για να αποφύγετε αυτό, γιορτάστε τις επιτυχίες των άλλων όταν παίρνουν αύξηση, μια νεα καλύτερη δουλεία, κάποιο βραβείο ή κάτι παρόμοιο. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να στέλνετε ένα συγχαρητήριο μήνυμα στο κινητό.
ΣΧΕΤΙΚΟ:Τεχνικές: Πίστεψε, Εμπιστεύσου, Προχώρα! -«Αγάπη σημαίνει να περπατάς στο σκοτάδι».
1. Αποσυνδέσου:
Περνάμε κατά μέσο όρο περισσότερες από 53 ώρες κάθε εβδομάδα συνδεδεμένοι σε κάποιο είδος συσκευής. Σε μια μελέτη, οι άνθρωποι κάθισαν σε ένα τραπέζι και μίλησαν. Εάν υπήρχε ένα τηλέφωνο στο τραπέζι, σε σύγκριση με ένα σημειωματάριο, οι άνθρωποι αξιολόγησαν την ικανοποίησή τους από την ποιότητα της συνομιλίας τους ως φτωχότερη. Ακόμα και όταν το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο! Επομένως, μην απενεργοποιείτε μόνο το τηλέφωνό σας. Εξαφανίστε το τελείως και εστιάστε σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία – το πρόσωπο με το οποίο μιλάτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here