Σε κοινωνικό, ρομαντικό ή επαγγελματικό πλαίσιο, αυτό που “λέτε” με το σώμα σας, μπορεί να έχει περισσότερο αντίκτυπο από τις λέξεις που βγαίνουν από το στόμα σας!

 

“Οι άνθρωποι ακούν μόνο 5% από αυτό που λέτε, αλλά το 70% από αυτό που κάνετε !”, λέει η εμπειρογνώμονας γλωσσών Karla Beltchenko.

Πόσο επικεντρωμένοι είστε
Υπάρχουν δύο βασικά σήματα που υποδεικνύουν ότι είμαστε συγκεντρωμένοι όταν αλληλεπιδράμε με κάποιον: επαφή με τα μάτια και νεύμα της κεφαλής.Είχατε ποτέ μια συνομιλία με κάποιον που δεν σας κοιτούσε; Σίγουρα σας έκανε να αισθάνεστε ότι δεν άκουγε καθόλου. «Η επαφή με τα μάτια είναι ένας εύκολος τρόπος να δείξεις σε κάποιον ότι είσαι αφοσιωμένος, επικεντρωμένος και προσέχεις τι λέει», λέει η Beltchenko που σημειώνει ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε επαγγελματικές και κοινωνικές καταστάσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με το κεφάλι: «Τα νεύματα του κεφαλιού είναι απλός, αλλά ισχυρός τρόπος να δώσεις σε κάποιον αναγνώριση και ενθάρρυνση», προσθέτει.
Πόσο προσιτοί είστε
Αυτό σχετικά με το πώς στέκεστε ή κάθεστε ή αυτό που η Beltchenko αποκαλεί κλειστέςή ανοικτές  στάσεις. «Στέκονται ή στέκεσαι με τα χέρια στα πλευρά σας, τα πόδια χωρίς κλίση, και τους ώμους και τα πόδια να δείχνουν προς το πρόσωπο που μιλάτε, για να σας κάνει να φανεί προσιτοί», λέει. Αυτό μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθάνεστε πιο ευάλωτοι, αλλά σε κοινωνικές καταστάσεις, όπως ραντεβού, μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος να δείξετε ότι ενδιαφέρεστε. Από την άλλη πλευρά, η στάση των χεριών ή των ποδιών σας στέλνει vibes, ακόμα και αν τα λόγια σας λένε άλλα.
Πόσο σίγουροι είστε
Δεν υπάρχει έκπληξη εδώ, αλλά όσο “ψηλότερα” στέκεστε, τόσο πιο σίγουροι θα εμφανιστείτε. Και υπάρχει και ένα άλλο πλεονέκτημα: η Beltchenko λέει ότι η ευθεία (καμαρωτή) στάση σας βοηθά να νιώσετε καλύτερα για τον εαυτό σας. “Νιώθεις καλύτερα και φαίνεσαι πιο σίγουρος στους άλλους. Είναι ένα παιχνίδι ισχύς”, λέει. (είναι επίσης μια εξαιρετικά αποτελεσματική κίνηση για να δοκιμάσετε αν διαπραγματεύεστε). Έτσι, όπως η μαμά σας έλεγε να στέκεστε ευθεία με τους ώμους σας πίσω!
Πόσο νευρικοί είστε
Ειδικά για τις γυναίκες που παίζετε με τα μαλλιά σας, είναι ενδεικτικό, ότι αισθάνεστε νευρικά ή άβολα.  Μπορεί να είναι δελεαστικό να τρέχετε με τις σημειώσεις σας,για να δείχνετε συνεπείς, αλλά, όπως θα προετοιμάζατε ό, τι πρόκειται να πείτε, ασκηθείτε και στο τί θα κάνετε με τα χέρια σας, προτείνει η Beltchenko!
Πόσο αποφασιμένοι είστε
Η χειρονομία είναι ένας καλός τρόπος για να μεταφέρετε τα κίνητρα και τον ενθουσιασμό σας. “Το σημαντικό που πρέπει να θυμάστε είναι η ενέργεια και η προσπάθεια πίσω από τη χειρονομία”, λέει η Beltchenko. Για παράδειγμα: Κουνήστε τα χέρια σας γρήγορα και προς τα πάνω, έντονα και θα εμφανιστείτε ενθουσιασμένοι, με σιγουριά, και κίνητρα, αλλά με το να κινείστε αργά και σφιγμένοι και φαίνεστε αβέβαιοι και διστακτικοί. Όταν μιλάτε με άλλους ανθρώπους που προσπαθείτε να παρακινήσετε, επικεντρωθείτε σε δυνατές χειρονομίες, μετακινώντας τα χέρια σας σε εκ προθέσεως, προς τα πάνω με κινήσεις, συμβουλεύει.