Τα  χαρακτηριστικά δύναμη κι ευαισθησία δεν αποκλείουν το ένα το άλλο, όπως συχνά θεωρούμε. Ακολουθούν 5 σημάδια ότι και εσείς μπορεί να ανήκετε σε αυτή τη σπάνια κατηγορία ανθρώπων που είναι εξαιρετικά δυνατοί, αλλά και πολύ ευαίσθητοι.

1. Βρίσκετε τον εαυτό σας καταβεβλημένο συχνά

Ο κόσμος είναι ένα άγριο και μερικές φορές τρομακτικό μέρος και η ζωή δεν κόβει ταχύτητα εύκολα. Μπορεί να νιώθετε συχνά ότι σας έχουν νικήσει η ορμή και το βάρος των περιστάσεων, αλλά,γενικά, δεν το βάζετε κάτω. Είστε αρκετά ευαίσθητες, ώστε να νιώσετε αισθήματα βαθιά, αλλά και αρκετά δυνατές για να μην σας ακινητοποιήσουν. Ξέρετε καλύτερα από τον οποιονδήποτε ότι «αυτό που δεν σας σκοτώνει σας κάνει πιο δυνατές».

Δύναμη κι ευαισθησία μπορούν και συνδιάζονται!

2. Είστε ειλικρινείς

Η ευαισθησία σας επιτρέπει να είστε εναρμονισμένοι με τις λεπτομέρειες,αλλά και τις σκληρές αλήθειες της πραγματικότητας, και είτε είναι η συμπεριφορά ενός φίλου είτε κάτι που θεωρείτε αδικία (συνήθως απαρατήρητη από τους άλλους), δεν φοβάστε να την φέρετε στο επίκεντρο. Είστε σε επαφή με τα συναισθήματα των άλλων, αλλά δε χρυσώνετε το χάπι και δεν αποσιωπάτε όσα πρέπει να διευθετηθούν.

3. Αναζητάτε αυθεντικές σχέσεις

Ασχολείστε με όσα ονομάζουμε «ανθρώπινα» και δεν  δίνετε χρόνο σε πέντε ραντεβού που θα μιλάτε για τον καιρό και τα τοπικά αθλήματα ή τις αγαπημένες σας ταινίες. Θέλετε κάτι ειλικρινή και αυθεντικό τον σύντροφό σας και δεν φοβάστε να περιμένετε λίγο περισσότερο για να βρείτε ο ένς τον άλλον. Δεν σας αρέσει να είστε μόνες, αλλά ξέρετε τι αξία έχει η συντροφιά σας και δεν συμβιβάζεστε εύκολα με κάτι λιγότερο. Δες εδώ γιατί

4.Υπερασπίζεστε τις  ηθικές σας αξίες

 Αναγνωρίζετε πότε δεν σας συμπεριφέρονται σωστά, αλλά είστε και αρκετά δυνατές για να ξέρετε ότι δεν πρέπει να παραιτηθείτε. Δεν περιμένετε κάτι από τους άλλους που δεν περιμένετε από τον εαυτό σας, για αυτό ότανσυμβαίνει κάτι απαράδεκτο, είναι σημαντικό να ενημερώσετε όποιον τον αφορά, ώστε να διευθετηθεί η κατάσταση. Βασικά, δεν ανέχεστε «βλακείες», αλλά από την άλλη δεν επιτρέπετε και στον εαυτό σας να τα «χώνει» στους άλλους για να βρει λύση.

5. Είστε εξαιρετικές ακροάτριες

Η φυσική σας ευαισθησία, σας δίνει το μοναδικό ταλέντο να ακούτε τους άλλους και να τους συμπονάτε στους μπελάδες που έχουν, ενώ η δύναμή σας, σας βοηθάει να γίνετε ένας ώμος για να κλάψουν οι άλλοι πάνω του, τις στιγμές που το χρειάζονται.

Θυμηθείτε να έχετε κι εσείς έναν τέτοιο ώμο!  Η παρουσία σας είναι ευγενική και ζεστή,σταθερή και καθησυχαστική. Είστε ικανές να συμπάσχετε και να υπομένετε τον πόνο με ένα φίλο, αλλά είστε επίσης εκεί για να τον βοηθήσετε να σταθεί στα πόδια του και να προχωρήσει μπροστά. Για αυτό όποιος σας αποκαλεί φίλη του, θεωρεί τον εαυτό του τυχερό! (Δώστε την ευκαιρία και στον εαυτό σας να αναζητά τη βοήθεια των άλλων,δεν είστε Θεοί).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here