Βόλτα: Ακτή Ασημάκη – μια πανέμορφη παραλία στα νότια της Αττικής

Βόλτα: Ακτή Ασημάκη - μια πανέμορφη παραλία στα νότια της Αττικής

Βόλτα: Ακτή Ασημάκη – μια πανέμορφη παραλία στα νότια της Αττικής

Η Αττική είναι γεμάτη υπέροχες παραλίες και μέρη που ακόμα και οι μόνιμοι κάτοικοί της μπορεί να μην έχουν επισκεφτεί ή ακούσει ποτέ. Ανακαλύψτε την Ακτή Ασημάκη, μια πανέμορφη παραλία που είναι πνιγμένη στο πράσινο στα νότια της Αττικής!

 Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Πού βρίσκεται η Ακτή Ασημάκη

Η Ακτή Ασημάκη βρίσκεται στο Σούνιο, και συγκεκριμένα στο 60ο χλμ της Αθηνών-Σουνίου αν έρθετε από την παραλιακή. Αφού περάσετε το Ναό του Ποσειδώνα και μετά τα Αρτοποιεία Βαμβακούση, στρίβετε δεξιά και στο τέλος του δρόμου θα βρείτε την παραλία. Αν έρθετε από το Λαύριο, θα την συναντήσετε μετά την Πούντα Ζέζα. Όπως δηλώνει και το όνομά της, η παραλία ανήκει στο συγκρότημα Ασημάκη, ωστόσο είναι ελεύθερη σε όλους. Η παραλία είναι ιδανική για μπάνιο ή για μονοήμερη εκδρομή.

Ακτή Ασημάκη

Η Ακτή Ασημάκη, αποτελεί ένα κόλπο στην περιοχή του Σουνίου, είναι πεντακάθαρη και έχει αμμουδιά μέσα και έξω από το νερό. Διακρίνεται για την ιδιαιτερη φυσική ομορφία της. Εχει θέα την ιστορική Μακρόνησο και ένα πευκόφυτο λόφο που ειναι ιδανικός για τους λάτρεις της πεζοπορίας και οδηγεί σε άλλες μικρότερες παραλίες. Το συγκρότημα είναι οριοθετιμένο κατά μήκος της ακτής και όλοι οι δρόμοι καταλήγουν σε αυτήν. Τους φθινοπωρινούς μήνες ενδύκνειτε για διάφορα θαλάσσια σπορ, όπως το surf και το wind-surfing και τους καλοκαιρινούς κατακλύζεται κυρίος από τους παραθεριστές του συγκροτήματος.

– Η παραλία Ασημάκη (χάρτης εδώ) έχει αφράτη αμμουδιά, διάφανα νερά και άφθονη φυσική σκιά. Βρίσκεται κάτω από το συγκρότημα Ακτή Ασημάκη, δεν είναι, όμως, ιδιωτική –ακολουθείτε το δρομάκι στο πλάι του συγκροτήματος, και καταλήγετε στην παραλία. Ελάτε νωρίς, για να προλάβετε μια θέση στον ίσκιο.

  

Στην Ακτή Ασημάκη υπάρχει και μια εξαιρετική ταβέρνα, ωστόσο η ευρύτερη περιοχή του Σουνίου είναι γεμάτη με αξιόλογες επιλογές για φαγητό. Στην παραλία μπορείτε να χαλαρώσετε, να παίξετε ρακέτες ή να κάνετε ηλιοθεραπεία. Η θάλασσα περιβάλλεται από πράσινο που σε συνδυασμό με τους φοίνικες δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό. Τα νερά είναι καταγάλανα και πεντακάθαρα και συνήθως δε θα συναντήσετε κύμα.