Από την Πόπη Wallick
Τρίτη βράδυ, αποφασίσαμε να ανηφορίσουμε για την Κάτω Κηφισιά για να δοκιμάσουμε την ολόφρεσκη προσέγγιση στο σουβλάκι από τους αδερφούς, Γιώργο και Κώστα Τσιλιγκίρη, (Τηλέμαχος, Αθήνα, Τηλέμαχος, Κηφισιά), στο Zeibekiko.

Αν αγαπάς το κρέας, εδώ θα “χορέψεις” στους ρυθμούς του “Zeibekiko»!
Τα ονόματα τους σίγουρα αποτελούν εγγύηση στον χώρο της κρεατοφαγίας αλλά και της εστίασης και του οίνου, αφού χρόνια τώρα βάζουν την καινοτόμο σφραγίδα τους στο χώρο.
Το σουβλάκι για τον Έλληνα είναι έρωτας χωρίς σύνορα, άρα η πιο ψαγμένη προσέγγιση, για ποιοτικό και οικονομικό ελληνικό γρήγορο φαγητό με γύρους, καλαμάκια, τυλιχτά, δροσερές μπίρες, επιλεγμένα κρασιά και παλαιωμένα τσίπουρα, σίγουρα δεν είναι άλλη μία πρόταση, είναι επιλογή.
Εύκολη πρόσβαση ακόμη κι αν ξεκινήσεις από την άλλη άκρη όπως εμείς, εύκολο πάρκινγκ στους γύρω δρόμους, μια αυλή μούρλια και ένα κουκλίστικο σουβλάκι μπαρ σε προδιαθέτουν και σε καλωσορίζουν.

Αν αγαπάς το κρέας, εδώ θα “χορέψεις” στους ρυθμούς του “Zeibekiko»!
Γύρος από αρχαία ελληνική φυλή μαύρου χοίρου, γύρος από ελληνικό πρόβατο, καλαμάκια από ελληνικό αρνάκι γάλακτος, τυλιχτά με Μεσογειακό κοτόπουλο, Κρητικό λουκάνικο, πατάτες τηγανητές με κεφαλοτύρι Κεφαλονιάς, καβουρμάς με σπανάκι, και -πατώντας το ένα πόδι στην Ανατολή- λαχματζούν, πεϊνιρλί και μπουγιουρντί με λαδοτύρι Μυτιλήνης από τον ξυλόφουρνο, και πικάντικα κεμπαπάκια, είναι μερικές από τις προτάσεις της νόστιμης λίστας.

 

 

Ξεχώρισα και σας προτείνω:
Η Βυζαντινή βοτανοσαλάτα, νόστιμη, με φρεσκάδα, παιχνιδιάρα με ζουμερή τραγανότητα και γλυκιά οξύτητα, έγινε η αγαπημένη μου με την πρώτη μπουκιά.

Αν αγαπάς το κρέας, εδώ θα “χορέψεις” στους ρυθμούς του “Zeibekiko»!
Οι αλοιφές, παπρικάνα και μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι, χορεύουν συγχρονισμένα με τα καλοψημένα κρέατα και κάνουν ασκήσεις κολύμβησης με τις ζουμερές πίτες και τις τραγανές νόστιμες πατάτες.
Το λαχματζούν, από τα πιο ζουμερά, νόστιμα, τραγανά και ισορροπημένα που έχω δοκιμάσει και πιστέψτε με, έχω δοκιμάσει πολλά.

 

Ο Καβουρµάς µε σπανάκι, τυρί και αβγό, εδώ θέλει λίγη προσοχή το αυγό, για να έρθει μελάτο αλλά η πικάντικη , πληθωρική και γευστική νοστιμιά του πιάτου σε αποζημιώνει για τη μικρή αστοχία.
Το λουκάνικο Agnus Greco (Ελληνικό πρόβατο) με γίδινη μυζήθρα
ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό, ήταν πραγματικά ιδιαίτερο, πικάντικο και απογειωτικό.
Κλείσαμε με τον πιο γλυκό τρόπο, πρόβειο γιαούρτι με ροδοζάχαρη γλυκό του κουταλιού.

Σίγουρα θα ξαναπάμε για να δοκιμάσουμε περισσότερα πιάτα, οι οινικές επιλογές πολλές και προσεγμένες καθώς και οι μπίρες και τα τσίπουρα.
Πολύ ευχάριστο και επαγγελματικό σέρβις, ελληνικά κρέατα, καλές κοπές, άριστη πρώτη ύλη και η άγρυπνη ματιά του Γιώργου Τσιλιγκίρη είναι η σίγουρη και επιτυχημένη, νέα διάσταση στο ελληνικό street food.
*Το εστιατόριο «ZEIBEKIKO- TO ELLINIKO SOUVLAKI» λειτουργεί στην Κάτω Κηφισιά, Κάτω Κηφισιά, Φραγκοπούλου 22 και Μ. Μπότσαρη,
καθημερινά 17:00 με 24:30 και Σαββατοκύριακο 14:00-24:30

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here