Εάν ήξερες ποιος πραγματικά είσαι, θα ήσουν αστέρι
από τη Victoria Moran. Επιμέλεια Εύη Βισβάρδη.

Μπορεί να ζήσαμε μεγάλες στιγμές χαράς μόλις έφτασε η νέα χιλιετία. Αν δεν τυχαίνει να ζείτε τώρα σε μια από αυτές τις στιγμές, όπως και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι στον πλανήτη, μπορεί να ζούμε αυτό που η κινεζική φράση λέει :«Είθε να ζήσετε σε ενδιαφέρουσες στιγμές».

Για να μην είμαστε υπερβολικά δραματικοί, να θυμόμαστε πως έχουμε την ευθύνη να τραβήξουμε κάθε σπόρο σοφίας, θάρρους και δυναμικού μέσα μας – να τον φυτέψετε, να το ποτίσετε και να το αποκομίσετε. Προσωπική ανάπτυξη, λέγεται —  αυτό που ο ψυχολόγος Αβραάμ Μάσλοου αποκαλούσε «αυτοπραγμάτωση » — και πάντα μπορούμε να στραφούμε σε αυτή. Οι «ενδιαφέρουσες στιγμές» μας σήμερα το απαιτούν.

 Τί πιστεύετε ότι θα συνέβαινε σε όλα αυτά τα ενοχλητικά που ζούμε και στην ταραχή που αισθανόμαστε εάν ο καθένας από εμάς αξιοποιήσει το ποιοί είμαστε πραγματικά;

Εάν το «ο καθένας» αναφέρεται σε όλους τους γη, μάλλον θα υπήρχε μια αλλαγή όπως ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ. Ο Γάλλος επιστήμονας / θεολόγος Pierre Teihard de Chardin προέβλεψε κάτι τέτοιο όταν έγραψε: «Η μέρα θα έρθει όταν, μετά την ανακάλυψη της αξίας του συμπαντικού χώρου, των ανέμων, της παλίρροιας, της βαρύτητας, θα ανακαλύψουμε τον Θεό μέσα μας και στις ενέργειες της αγάπης. Και εκείνη την ημέρα, για δεύτερη φορά στην ιστορία του κόσμου, ο άνθρωπος θα ανακαλύψει τη φωτιά.»

Αν θέλαμε να κατανοήσουμε την αληθινή ταυτότητά μας και να δεσμευτούμε ότι θα ζήσουμε αναζητώντας το φως που υπάρχει μέσα μας, θα μπορούσε αυτό ίσως να φέρει μια ήπια επανάσταση, ένα κύμα αλλαγής.

Έχετε ήδη τα σωστά εργαλεία. Είναι εργοστασιακά εγκατεστημένα με τη γέννησή μας. Οι Γκάντι, η Μητέρα Τερέζα και Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ αυτού του κόσμου δεν είναι ποιοτικά διαφορετικοί από τους υπόλοιπους από εμάς. Απλώς «μπαίνουν» βαθύτερα μέσα τους. Φοβούνται κι αυτοί όπως εμείς, αλλά συνεχίζουν να βαδίζουν. Ανεξάρτητα από το πόσοι άνθρωποι τους λένε να είναι πρακτικοί ή να μεγαλώσουν και να προχωρήσουν αποδεχόμενοι τον τρόπο που κυλούν τα πράγματα, έχουν την πίστη να είναι πρακτικοί και να αλλάξουν αυτοί τον τρόπο που «είναι» τα πράγματα. Μπορείτε να συμμετάσχετε κι εσείς στην πορεία αυτή, μαζί τους. Στην πραγματικότητα, είναι υποχρέωσή μας να συμμετάσχουμε μαζί τους.

Είστε πλήρως ικανοί. Ίσως θελήσετε να αποκτήσετε περισσότερα εφόδια ή να αποκτήσετε περισσότερη εμπειρία προτού αναλάβετε δράση. Ωστόσο, είστε σήμερα ικανοί να επηρεάσετε τον κόσμο για πάντα. Ίσως να γράψετε μόνο ένα γράμμα σε έναν συντάκτη εφημερίδας ή να πάρετε μόνο είδη παντοπωλείου για να βοηθήσετε έναν ηλικιωμένο γείτονα, αλλά ο αντίκτυπος της δράσης σας αυτής θα είναι σπουδαίος (έστω στη ζωή ενός ανθρώπου) όσο μια νέα αρχή και αυτή ακυρώνει τη λέξη  «μόνο».

Είναι ένα μεγάλο σοκ όταν φτάνουμε στην ενηλικίωση να συνειδητοποιούμε ότι όλοι οι ενήλικες που νομίζατε ότι ήταν «πάνω από όλα» δεν ξέρουν τίποτα περισσότερο από εσάς. Ακόμη και οι καθηγητές και οι πρόεδροι προσπαθούν όσο καλύτερα μπορούν. Εδώ είναι η δουλειά σας: προσπαθείστε το καλύτερα, δυνατά, αληθινά. Κάνετε το πατώντας στο υψηλότερο και στο καλύτερο σημείο που υπάρχει μέσα σας, ακόμα και όταν το συμφέρον σας προτιμά να κάνετε κάτι άλλο.

Για να γιορτάσετε τη ζωή σας κάθε μέρα, πρέπει να αναγνωρίσετε την αμέτρητη δύναμη μέσα σας που μπορεί να τεθεί σε έναν καλό σκοπό.

Εάν ήξερες ποιος ήσουν πραγματικά, θα ήσουν αστέρι.

Όλοι έχουν πρόσβαση σε αυτό που θεωρούμε ως «θεϊκές ιδέες», επειδή όλοι έχουν μέσα τους περισσότερη δύναμη και φως από μια εταιρεία κοινής ωφέλειας. Περιέργως, το ίδιο γεγονός, ο ίδιος άνθρωπος που μπορεί να μας έκανε να νιώθουμε πιο ντροπιασμένοι, πιο λίγοι, πιο ακατάλληλοι να κάνουμε κάτι εντυπωσιακό, γίνεται η αφορμή, η πύλη της ζωής που προοριζόμασταν να μπούμε.

Μέχρι να το συνειδητοποιήσετε είναι εύκολο να νιώθετε σαν «κανένας». Είναι εξάλλου, ένας μεγάλος κόσμος αυτός που ζούμε. Ξοδεύετε μεγάλο μέρος της ζωής σας δουλεύοντας με τον τρόπο σας και αντιμετωπίζετε άτομα πάνω από εσάς που φαίνεται να έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια το σαββατοκύριακο, για το πώς να σας κάνουν να αισθανθείτε «μικροί». Δεν έχει σημασία αν είστε το άτομο που παίρνει τον καφέ τους αντί των αποφάσεων:

Μην αφήνετε κανέναν να σας ξεγελάσει για να σκεφτείτε ότι δεν είστε τίποτα. Σε αυτήν την κατάσταση, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη λαμπρότητα σας. Αλλά χρειάζεστε τη λαμπρότητα σας.

Όλα όσα σας έχουν συμβεί μέχρι στιγμής είναι μέρος του ταξιδιού σας. Έχετε τώρα την επιλογή να κατευθύνετε την πορεία του ταξιδιού. Για να ζήσετε με σιγουριά και γαλήνη, έχετε μια Υψηλότερη Δύναμη και την εσωτερική σας δύναμη, η οποία είναι βασικά η Ανώτερη Δύναμη που φιλτράρεται μέσα από εσάς. Με ό, τι συμβαίνει για εσάς, μπορείτε να ζήσετε μια αξιοθαύμαστη ζωή. Και μπορείτε να κάνετε μια αξιοσημείωτη διαφορά και όχι μόνο

Victoria MoranExcerpted from Fat, Broke & Lonely No More: Your Personal Solution to Overeating, Overspending, and Looking for Love in All the Wrong Places © Victoria Moran, 2007, HarperOne, a Division of HarperCollins Publishers. All Rights Reserved.

 

Πίνετε με μεγάλες γουλιές τη ζωή σας και τη χαρά που η ίδια η ζωή  είναι!
 Γιορτάστε τη ζωή σας!

Celebrate Your Life !

Ενημερωθείτε για τα Soul Fests του 2020 !

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας να σας ενημερώνουμε μέσω email στο

celebrateyourlifegr@gmail.com