Από τη Φερενίκη Καταρτζή,Self-love & Confidence Coach
Η ασφάλεια βρίσκεται μέσα μας. ‘Eχουμε ρυθμιστεί ετσι, ωστε να αναζητούμε εξωτερικές συνθήκες για να αισθανόμαστε ασφαλείς. Προσπαθούμε να επιτύχουμε αυτήν την καλύτερα αμειβόμενη δουλειά, γνωρίζετε ποια λέω – τη σταθερή δουλειά που θα σας προσφέρει αυτή την συνεπή και μεγάλη επιταγή πληρωμής κάθε μήνα.
Προσπαθούμε να εξοικονομούμε χρήματα κάθε μήνα για να χτίσουμε κάτι βιώσιμο για τις οικογένειές μας μακροπρόθεσμα. Λαχταρούμε για αυτόν τον απίστευτο συντροφο να μας δώσει την στοργη και την ασφάλεια που τοσο αναζητούμε. Ωστόσο, βλέπουμε καθημερινά ότι όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να αφαιρεθούν απο τη μια μέρα στην επόμενη. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε εξωτερικές συνθήκες. Δεν ελέγχουμε τις οικονομίες, δεν ελέγχουμε τις πανδημίες και δεν μπορούμε να τις προβλέψουμε, εκτός κι αν είσαι ο Μπιλ Γκειτς! Αυτό δεν πρέπει να μας κάνει αδύναμους και απελπισμένους, γιατί δεν είμαστε.
Είμαστε ανθρώπινα όντα, που σημαίνει ότι είμαστε ενεργειακά όντα, που σημαίνει ότι είμαστε δονητικά όντα. Είμαστε δημιουργοί και συν-δημιουργούμε την πραγματικότητά μας με βάση τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας και αφετέρου την ενέργεια που εκπέμπουμε. Επομένως, ο τρόπος για να βρούμε διαρκή ασφάλεια είναι η σύνδεση με την καρδιά και την ψυχή μας. Συνδέοντας με το θεικό κομμάτι που όλοι έχουμε μέσα μας. Εκεί τελειώνει η απελπισία και η αδυναμία για πάντα. Δηλαδή είναι η σχέση μας με τον εαυτό μας που χρειάζεται επανεξέταση και θεραπεία.
Σκεφτείτε τι θα νιώθατε αν πίστευατε οτι αξίζετε πραγματικά όλα αυτά που ονειρεύεστε; Θέλω να πω δηλαδή οτι δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας, δεν πιστεύουμε στις δυνατότητας μας, γι’ αυτό και αφήνουμε ανθρώπους να μας κακομεταχειρίζονται και να μας εκμεταλέυονται. Γι’ αυτό δεν διεκδηκούμε αυτά που αξίζουμε στο εργασειακό μας περιβαλλον. Γι’ αυτό δεν έλκουμε συντρόφους που μας αγαπούν με ανιδιοτελεια, γιατί δεν αγαπούμε εμείς τον εαυτό μας πρώτα. Η ζωή μας είναι ο καθρέφτης του τι συμβαίνει μέσα στην ψυχή μας, όπως έλεγαν και οι αρχαιοι μας Ελληνες! Λιγο να τους ακούγαμε, αχ λίγο να τους διαβάζαμε!
Αν λοιπόν ταυτίζεστε με αυτές τις αλήθειες, έχω δημιουργήσει ένα διαδικτυακό πρόγραμμα και έχω χύσει την καρδιά μου και μια ψυχή μου σε αυτό για να σας βοηθήσει να βρείτε ασφάλεια μέσα σας οπως την βρήκα κι εγώ μέσα απο τη μελέτη των προγόνων μας στο ferenike.com ή στείλτε μου μήνυμα προσωπικό.
Από την ηλικία των 15 ετών και μέχρι σήμερα, η Φερενίκη μελετούσε αρχαίους Ελληνες φιλοσόφους και πνευματικούς δασκάλους, αλλά πάντα χρησιμοποιόντας την κριτική σκέψη και τη διαίσθηση της για οδηγό.
Στην ηλικία των 14 ετών ξεκίνησε την αθλητική της καριέρα στο μπιτς βόλεϊ, όπου έκανε πρωταθλητισμό σε εθνικό επίπεδο στην Ελλάδα για περίπου πεντε χρόνια. Για τις σπουδές της στη Διεθνή Διαχείριση Επικοινωνιών αποφοίτησε το 2013 απο το Πανεπιστήμιο της Χάγης στην Ολλανδία, όπου οι ορίζοντές της επεκτάθηκαν κάνοντας φίλους απο όλον τον κόσμο.
Τώρα πλέον συνεργάζεται ως Self-love & Confidence Coach με γυναίκες παγκοσμίως μέσω του διαδικτυακού της προγράμματος .