«Η Evie δεν θα μπορούσε να ζητήσει καλύτερο δώρο. Ο δωρητής είναι γι’ αυτήν ο πραγματικός Άγιος Βασίλης. Με το νέο της χέρι απολαμβάνει πράγματα που φαντάζουν για όλους τους υπόλοιπους δεδομένα:
Να κρατήσει και να ανοίξει ένα κουτάκι αναψυκτικού, να βουρτσίσει τα μαλλιά της, να κρεμάσει τα ρούχα της στην κρεμάστρα… Όταν τα κάνει όλα αυτά το προσωπάκι της φωτίζεται. Φανταστείτε πώς θα νιώσουμε όταν τη δούμε να ανοίγει μόνη της τα χριστουγεννιάτικα δώρα της», καταλήγει, κάνοντας όλους μας να πιστέψουμε στα θαύματα.
Η ιστορία της 11χρονης Evie Lambert, έφερε δάκρυα στα μάτια χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου όταν έγινε γνωστή η πράξη αγάπης αγνώστου συνανθρώπου μας που μόνο σκοπό είχε να χαρίσει χαμόγελα.

Η Evie από το Χάντερσφιλντ του Δυτικού Γιορκσάιρ της Αγγλίας, όλα αυτά τα χρόνια ζούσε χωρίς αριστερό χέρι. Όλα αυτά μέχρι μερικές ημέρες πριν. Το κορίτσι λόγω μιας σπάνιας πάθησης γνωστής ως «σύνδρομο αμνιωτικής ζώνης» -κατά το οποίο οι αμνιακές ζώνες εμπλέκονται γύρω από άκρα του εμβρύου μέσα στη μήτρα αποκόπτοντας την κυκλοφορία του αίματος- ήρθε στον κόσμο μόνο με ένα άνω άκρο.
Οι γονείς της ενημερώθηκαν για την κατάστασή της κατά την 20ή εβδομάδα κύησης. Τα χρόνια πέρασαν, η μικρή έφτασε 11 ετών και ήρθε αντιμέτωπη με το απόλυτο θαύμα: Τα Χριστούγεννα αυτά δέχτηκε το πιο γλυκό δώρο και μάλιστα από άγνωρο δωρητή!
Τι ήταν αυτό;
Ένα βιονικό χέρι ειδικά σχεδιασμένο για εκείνη, με design εμπνευσμένο από την αγαπημένη της παιδική ταινία «Ψυχρά κι Ανάποδα». Ο άγνωστος αυτός κύριος –ή κυρία, ποιος ξέρει;-, ξόδεψε το ποσό των 10.000 λιρών Αγγλίας για να εξασφαλίσει στην Evie μια νέα ζωή.
chinaplus.cri.cn/photo
Όλα ξεκίνησαν όταν οι γονείς της παρακολούθησαν ένα συνέδριο της Open Bionics σχετικό με τα βιονικά μέλη. Λίγο αργότερα, ενημερώθηκαν από τους ιθύνοντες πως κάποιος που έμαθε για την ιστορία τους επιθυμεί να χαρίσει ένα βιονικό χέρι για το παιδί τους, επιθυμώντας όμως να κρατήσει την ανωνυμία του.
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δωρητή. Είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που πήρα ποτέ. Θα με βοηθά να κάνω πράγματα που δυσκολευόμουν μέχρι τώρα. Νιώθω πολύ άνετα φορώντας το, ανοιγοκλείνει σαν πραγματικό χέρι. Θα ήθελα να μακιγιαριστώ για τα Χριστούγεννα και τώρα θα μπορέσω να φορέσω μόνη μου mascara», είπε η ίδια.
«Είχαμε κάποια περιστατικά με άτομα που την κορόιδευαν ή την κοίταζαν επίμονα, αλλά ευτυχώς η Evie έμαθε να τα αντιμετωπίζει με ωριμότητα. Αυτό που συνέβη, όμως, είναι μαγικό. Είναι απ’ αυτά που νομίζεις ότι μόνο σε άλλους μπορούν να συμβούν. Είναι εκπληκτικό. Μια τέτοια πράξη καλοσύνης. Κι όμως, υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι», σχολίασε η μητέρα της φανερά συγκινημένη.