Απίστευτες εικόνες στον Άλιμο με φάλαινα που έχει εγκλωβιστεί στα ρηχά

Απίστευτες εικόνες στον Άλιμο με φάλαινα που έχει εγκλωβιστεί στα ρηχά

Απίστευτες εικόνες στον Άλιμο με φάλαινα που έχει εγκλωβιστεί στα ρηχά

Η φάλαινα είχε εντοπιστεί και την Πέμπτη και είχε μεταφερθεί στα ανοιχτά αλλά φαίνεται ότι επέστρεψε στα ρηχά

Μια εντυπωσιακή εικόνα καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής στον Άλιμο με μια φάλαινα να έχει εξοκείλει στα ρηχά γεγονός που σήμανε συναγερμό στις αρχές.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν φαίνεται η φάλαινα να είναι σε εμφανή κατάσταση δυσφορίας με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ να μιλούν για πιθανό τραυματισμό της φάλαινας η οποί φέρει ένα τραύμα στο ρύγχος της και κάποιες χαρακιές στο σώμα του.

Στην περιοχή έχουν φτάσει δύτες για να κάνουν την πρώτη εκτίμηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η φάλαινα.

Ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, Δρ. Κουτσούμπας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι αυτά τα κοιτώδη ζώα προσκρούουν πάνω σε προπέλες πλοίων εκτιμώντας ότι φαίνεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά και «συνήθως αυτές οι περιπτώσεις δεν έχουν καλή κατάληξη».

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι η φάλαινα αυτή έχει χάσει τον προσανατολισμό της, ίσως, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλίμου πρόκειται για την ίδια φάλαινα που εντοπίστηκε την Πέμπτη στην περιοχή της Βουλιαγμένης και μεταφέρθηκε στα ανοιχτά επιστρέφοντας, άγνωστο ακόμα γιατί, στα ρηχά του Αλίμου.

Το σπάνιο είδος φαλαινοειδούς, που ονομάζεται ζίφιος, απεγκλώβισε την Πέμπτη η ΕΟΔ Αττικής, μετά από αίτημα του Λιμεναρχείου Βουλιαγμένης. Σε συνεργασία με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και των καταδυτικών κέντρων Aqua Tec και Athens Divers Club η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Ένα σπάνιο είδος φαλαινοειδούς, που ονομάζεται ζίφιος, απεγκλώβισε νωρίτερα σήμερα η ΕΟΔ Αττικής, μετά από αίτημα του Λιμεναρχείου Βουλιαγμένης.

photo

photo

photo