Αυτά πρέπει να ξέρεις για τον αέρα που αναπνέουμε,igynaika.gr

Αυτά πρέπει να ξέρεις για τον αέρα που αναπνέουμε, igynaika.gr

ΑΕΡΑΣ- Κάθε ανάσα που παίρνουμε: Αναπνέουμε από τη στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι τη στιγμή που πεθαίνουμε. Είναι μια ζωτικής σημασίας και διαρκής ανάγκη, όχι μόνο για εμάς αλλά και για όλες τις μορφές ζωής στη Γη.

 

European Environment Agency

Η κακή ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα μάς επηρεάζει όλους: βλάπτει την υγεία μας και το περιβάλλον, γεγονός που οδηγεί και σε οικονομικές απώλειες, σύμφωνα με τον Ευρωπαικό Οργανισμό Περιβάλλοντος.Ο ατμοσφαιρικός αέρας περιέχει επίσης πολύ μικρές ποσότητες άλλων αερίων, τα οποία είναι γνωστά ως αέρια σε ίχνη, συμπεριλαμβανομένων του διοξειδίου του άνθρακα και του μεθανίου.

Support Art Workers: Πώς αναλύουν τα μέτρα της κυβέρνησης ...

Περνάμε περίπου το 90% του χρόνου μας σε εσωτερικούς χώρους, εκτεθειμένοι στον αέρα που έχει μολυνθεί έως και 5 φορές περισσότερο από ότι σε εξωτερικούς χώρους.Κάτι που μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, άσθμα και να επηρεάσει την καθημερινότητα μας στο εργασιακό μας περιβάλλον.

Βοηθούν οι καθαριστές αέρα κατά των αλλεργιών;

Οι καθαριστές αέρα βοηθούν στην καταπολέμηση των αλλεργιών.
Οι καθαριστές αέρα σας προστατεύουν από τα συμπτώματα της εποχικής αλλεργίας, τα οποία συνήθως προκαλούνται από γύρη, μούχλα ή ακάρεα σκόνης.Δυστυχώς, τα αλλεργιογόνα δεν μπαίνουν σε αδρανοποίηση με την αλλαγή των εποχών.Αλλά ένας καθαριστής αέρα μπορεί να βοηθήσει στις αλλεργίες αποτρέποντας την έκθεση σε αλλεργιογόνα.

 

European Environment Agency

Πρόσφατη μελέτη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) δείχνει ότι η ρύπανση από πολύ μικρά σωματίδια είναι δυνατό να αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία από ό,τι έχει εκτιμηθεί.

 

Οι καθαριστές  Blueair εξαλείφουν το 99,97% των επιβλαβών αερομεταφερόμενων αλλεργιογόνων σε μέγεθος έως 0,1 micro από το εσωτερικό περιβάλλον σας. Η εταιρία Wellness Stores είναι αποκλειστικός διανομέας της Blueair στην Ελλάδα και στην Κύπρο από το 2003.

Βελτιώστε την ποιότητα του αέρα στο γραφείο

Με όλο και περισσότερες εταιρείες να εφαρμόζουν εταιρικά προγράμματα ευεξίας για το προσωπικό τους, τα επόμενα βήματα στην υγεία και την παραγωγικότητα τους, μπορεί να είναι ένας καθαριστής αέρα για την βελτίωση της ποιότητας του αέρα στην εργασία τους.Μια πρόσφατη μελέτη από ομάδες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι όταν βελτιώθηκε η ποιότητα του αέρα και μειώθηκαν τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα και οι εκπομπές ρύπων, οι εργαζόμενοι παρουσίασαν άνοδο 61% σε γνωστικά καθήκοντα.

Free photo: workers - Builder, Cheerful, Constructor - Free ...
Μια άλλη μελέτη που διεξήχθη σε λεγόμενα «πράσινα» κτίρια διαπίστωσε ότι οι
εργαζόμενοι είχαν 30% λιγότερους πονοκεφάλους και αναπνευστικά παράπονα και παρουσίασαν περίπου 27% καλύτερα αποτελέσματα σε γνωστικά καθήκοντα.Μερικοί από τους μεγαλύτερους συντελεστές στην κακή ποιότητα του αέρα στο γραφείο είναι οι πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC), οι οποίες βρίσκονται σε χρώματα, έπιπλα και δάπεδα, καθώς και αποσμητικά, καθαριστικά επιφανειών και χαλιά.Όταν συνδυάζονται στον αέρα αναθυμιάσεις καυσαερίων από οχήματακυκλοφορίας, γύρη και βιομηχανικές εκπομπές ρύπων από εξωτερικούς χώρους, οι εργαζόμενοι γραφείου έχουν ένα πολύ επιβαρυμένο περιβάλλον εργασίας ως προς την ποιότητα του αέρα.

Εσωτερικές δοκιμές μέτρησαν ότι το 99% των μικροβίων σκοτώθηκαν από την σειρά Blueair Classic αφήνοντας τα βακτήρια και τους ιούς μη βιώσιμα και ανίκανα να αναπαραχθούν.Η εταιρία Wellness Stores είναι αποκλειστικός διανομέας της Blueair στην Ελλάδα και στην Κύπρο από το 2003.

Καθαριστής αέρα Blueair Car

Καθαριστές αέρα και Coronavirus (COVID-19)

Όταν αντιμετωπίζουμε ιούς, ένας καθαριστής αέρα μπορεί να είναι ένας
τρόπος για να διατηρήσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας υγιή.

Ένας καθαριστής αέρα υψηλής απόδοσης μπορεί να αποτρέψει ορισμένες
αερομεταφερόμενες ασθένειες επειδή μπορεί να παγιδεύσει και να
απομακρύνει τους ιούς της γρίπης από τον αέρα.Οι καθαριστές αέρα Blueair δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμη για την απομάκρυνση του νέου ιού κοροναϊού, καθώς είναι ένας νέος ιός που ανακαλύφθηκε το 2019.

Εκδήλωση "E-Uniting Youth Workers in Greece" - HIGGS

Πώς να αποτρέψετε τη γρίπη στο γραφείο

Οι άνθρωποι που έρχονται να εργαστούν με συμπτώματα κρυολογήματος, μπορούν επίσης να αποτελέσουν σημαντική πηγή εξάπλωσης ασθενειών, καθώς από το αναπνευστικό σύστημα γίνεται η μετάδοση ιών από άτομο σε άτομο μέσω αερομεταφερόμενων μικροβίων και μολυσμένων επιφανειών.

Αυτό καθιστά την πρόληψη του κρυολογήματος και της γρίπης στην εργασία
ένα επιχειρηματικό ζήτημα.

Ένας καθαριστής αέρα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην πρόληψη της
γρίπης, ειδικά κατά την περίοδο της γρίπης, όταν ο κάθε εργαζόμενος με συμπτώματα κρυολογήματος μπορεί να μεταδώσει την ασθένεια στον αέρα φτερνίζοντας ή βήχοντας.

Οι καθαριστές αέρα Blueair έχουν επίσης σχεδιαστεί για την απομάκρυνση
των ιών και των βακτηριδίων εκτός από τη σκόνη, την γύρη, την μούχλα και τον καπνό.

Ωστόσο εδώ γνωρίζουμε

Οι συσκευές καθαρισμού αέρα Blueair έχουν δοκιμαστεί από ανεξάρτητα εργαστήρια για την απομάκρυνση των πιο κοινών ιών και βακτηρίων με ποσοστό κάθαρσης άνω το 99,99%.
Οι δοκιμές περιελάμβαναν ιούς όπως ο H1N1, Staphylococcus aureus, E-coli, legionnaires και ασπέργιλλο.
Η τεχνολογία HEPASilent της Blueair κατακρατεί τουλάχιστον το 99,97% των
αερομεταφερόμενων σωματιδίων σε μέγεθος έως 0,1 micro.
Αυτό περιλαμβάνει τυχόν ιούς με μέγεθος σωματιδίων τουλάχιστον 0,1 micro.
Το μέγεθος του κοροναϊού (covid-19) είναι περίπου 0,12 micro.
Όχι μόνο οι καθαριστές αέρα κατακρατούν επιβλαβείς ιούς και βακτήρια, αλλά η καινοτόμα τεχνολογία HEPASilent σκοτώνει πραγματικά τα μικρόβια.

Η εταιρία Wellness Stores είναι αποκλειστικός διανομέας της Blueair στην
Ελλάδα και στην Κύπρο από το 2003.

Καθαριστές αέρα Blueair

Υψηλή χωρητικότητα, χαμηλό θόρυβο, ενεργειακή αποδοτικότητα.
Η μοναδική τεχνολογία Blueair HEPASilent TM συνδυάζει δύο τεχνολογίες
καθαρισμού αέρα, ηλεκτροστατική και μηχανική διήθηση για να σας προσφέρει
το καλύτερο αποτέλεσμα.
Με την τεχνολογία HEPASilent TM, οι συσκευές καθαρισμού αέρα Blueair Pro συνδυάζουν τον υψηλότερο ρυθμό παράδοσης καθαρού αέρα (CADR) με τα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου.
Στην πραγματικότητα τα Blueair Pro λειτουργούν τόσο αθόρυβα, που μπορεί να χρειαστεί να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένα.
Χρησιμοποιούν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από μια λάμπα.

Η Blueair ιδρύθηκε με την πεποίθηση ότι η ελευθερία της αναπνοής είναι
βασικό δικαίωμα.


Πριν από δύο δεκαετίες, ο ιδρυτής της Σουηδικής εταιρίας Blueair ξεκίνησε να
κάνει τον καλύτερο καθαριστή αέρα στον κόσμο.
Σήμερα, οι βραβευμένοι καθαριστές αέρα Blueair συνδυάζουν ανώτερη
απόδοση και χαμηλά επίπεδα θορύβου με διαχρονικό σχεδιασμό,
βελτιώνοντας την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων σε περισσότερες
από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Από το 2016, η εταιρία Blueair είναι υπερήφανο μέλος της οικογένειας
επωνυμιών της Unilever.

 Η εταιρία Wellness Stores είναι αποκλειστικός διανομέας της Blueair στην
Ελλάδα και στην Κύπρο από το 2003.