Αυτό είναι το νέο υπέροχο στοιχείο διακόσμησης στο σπίτι σου! Φυτό Σανσεβιέρια (Dracaena trifasciata)

Αυτό είναι το νέο υπέροχο στοιχείο διακόσμησης στο σπίτι σου! Φυτό Σανσεβιέρια (Dracaena trifasciata)

Τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία σου! Και μάλιστα άμεσα και περισσότερο απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς.
Φυτά και άγχος
Όπως ήδη έχουμε πει, τα φυτά σε βοηθούν να διαχειριστείς το άγχος σου. Έχει, μάλιστα, αποδειχθεί πως όσοι δουλεύουν σε χώρο με φυτά είναι πιο παραγωγικοί (Πόπη ακούς; Θα βάλουμε φυτά στο γραφείο!) σε σχέση με εκείνους που εργάζονται χωρίς φυτά ή λουλούδια. Επιπλέον, πέρα από το στρες, έρχεται σε ισορροπία και η αρτηριακή πίεση.
Καθαρισμός αέρα
Σίγουρα στη βιολογία όταν ήσουν μικρός θα είχες μάθει σχετικά με το πώς επηρεάζουν τα φυτά τον αέρα ενός δωματίου. Ε λοιπόν, μπορεί πολλοί να λένε ότι δεν κάνει να κοιμάσαι σ’ ένα δωμάτιο με φυτά, όμως για να δουλεύεις εκεί δεν λένε κάτι έτσι; Άλλωστε, μια μελέτη της NASA τα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα.

Η Sansevieria trifasciata είναι πολυετές φυτό με μακριά και μυτερά φύλλα, γεμάτα ίνες. Προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικά επίπεδα φωτός, καθαρίζει τον αέρα και είναι πολύ ανθεκτική, γεγονός που την καθιστά ιδανικό φυτό για αρχάριους καλλιεργητές.

Αυτό είναι το νέο υπέροχο «στοιχείο» διακόσμησης στο σπίτι σου! Φυτό Σανσεβιέρια (Dracaena trifasciata)

Είναι, ίσως, το πιο ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου. Τα άνθη της είναι λευκά και μικρά και περνάνε σχεδόν απαρατήρητα. Την Sansevieria trifasciata μπορεί να την έχετε ακούσει και ως «γλώσσα της πεθεράς» λόγω των μυτερών και σκληρών, όρθιων φύλλων της που μοιάζουν με γλώσσες.

Sanseveria- snake plant with pups. Mother in Laws Tongue. | Plants, Mother in law tongue, Planting succulents

Η Σανσεβιέρια (Sansevieria compacta) ή Γλώσσα της Πεθεράς είναι ένα παχύφυτο που αξιοποιείται ευρέως ως φυτό εσωτερικού χώρου. Η καλλιέργεια της Σανσεβιέριας δεν ενέχει δυσκολίες, αρκεί να φυτευτεί σε γλάστρες με εδαφικό μείγμα που στραγγίζει άριστα και να τοποθετηθεί σε φωτεινές θέσεις με ικανοποιητικό αερισμό. Παρουσιάζει μάλιστα εξαιρετικά μεγάλη αντοχή στην ξηρασία, αφού μπορεί να αφεθεί απότιστη μέχρι και δύο μήνες χωρίς πρόβλημα. Εκτός από Γλώσσα της Πεθεράς το παχύφυτο αποκαλείται και Φυτό Φίδι αν και δεν είναι καθόλου απειλητικό.

Snake plant life (With images) | Decor, Room decor, Decor inspiration

6 creative ways to include indoor plants into your home décor

Αντίθετα, όλες οι Σανσεβιέριες φιλτράρουν τις τοξικές ουσίες – όπως την φορμαλδεΰδη, το τριχλωροαιθυλένιο, το βενζόλιο, την τολουΐνη κ.α. – που συγκεντρώνονται στο εσωτερικό των σπιτιών, των διαμερισμάτων ή των γραφείων. Αυτές οι τοξικές ουσίες απελευθερώνονται στον αέρα από κοινά αντικείμενα καθημερινής χρήσης όπως για παράδειγμα το μελάνι, ο αφρός ή οι πλαστικές σακούλες, και συνεπώς οι Σανσεβιέριες καθαρίζουν την ατμόσφαιρα εξουδετερώνοντάς τες.

How to Make Snake Plant (Sansevieria) Home Decor for Living Room or Kitchen Center Table - YouTube

Snake Plants – The Most Tolerant And Easy To Care For SucculentsΕπιπροσθέτως, παράγουν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας οξυγόνο, κι ακόμη περισσότερο την νύχτα, κάτι που τις καθιστά φυτά κατάλληλα για να τοποθετηθούν στο υπνοδωμάτιο. Πέρα όμως από την χρήση της ως φυτό εσωτερικών χώρων, η Σανσεβιέρια μπορεί να ευδοκιμήσει ακόμα και σε εξωτερικούς, φυτευόμενη είτε στην γλάστρα είτε στο έδαφος του κήπου, σε καλά προφυλαγμένες θέσεις και σε περιοχές με ήπιους χειμώνες.

9 Indoor Plants You Can't Kill (So Easily) | Atap.co

sansevieria plant corner snake plant plant family air purifying house plants clean air plants pl… | Air purifying house plants, House plants decor, Succulents decor