Αυτό είναι το νόημα των στόχων και των υποσχέσεων!
Το νόημα των περισσότερων διακοπών είναι σαφές: η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πχ γιορτάζει τον έρωτα και τον ρομαντισμό.
Η έννοια της Πρωτοχρονιάς όμως – οι πιο διάσημες διακοπές του κόσμου – δεν είναι τόσο ξεκάθαρη. Την ημέρα αυτή, πολλοί άνθρωποι θυμούνται τα επιτεύγματα και τις αποτυχίες του περασμένου έτους και προσβλέπουν με την έλευση ενός νέου έτους, μιας νέας αρχής.
Η Πρωτοχρονιά έχει όμως μια βαθύτερη σημασία. Ποιά είναι αυτή?
Η Πρωτοχρονιά είναι οι πιο δραστήριες διακοπές, που οι άνθρωποι αξιολογούν τη ζωή τους και σχεδιάζουν και αποφασίζουν να αναλάβουν δράση.
Πολλές έρευνες για τον ερχομό του νέου έτους αποκαλύπτουν ότι οι άνθρωποι θέλουν να βελτιώσουν τον εαυτό τους και να βελτιώνονται ψυχολογικά.
Για παράδειγμα, κοιτάξτε τις δικές σας αποφάσεις με τα χρόνια. Δεν συμπεριελάμβαναν και τέτοιες υποσχέσεις όπως: να είστε πιο υπομονετικοί με τα παιδιά σας, να βελτιώνετε την αυτοεκτίμησή σας, να είστε πιο συναισθηματικά ανοιχτοί με τη σύζυγό σας; Τέτοιες αποφάσεις εκφράζουν την ηθική φιλοδοξία ενός ατόμου που θέλει να βελτιώσει τον εαυτό του και τη ζωή του.
Ποιά είναι λοιπόν η φιλοσοφική έννοια των ψηφισμάτων της Πρωτοχρονιάς;
Κάθε απόφαση που παίρνετε αυτή την ημέρα υποδηλώνει ότι ελέγχετε τον εαυτό σας, ότι δεν είστε θύμα μοιρασμένος με περιστάσεις που ελέγχονται από την τύχη, αλλά ότι είστε άτομο που μπορεί να κάνει επιλογές για να αλλάξουν τη ζωή σας.  Η ζωή σας είναι στα χέρια σας.
Αλλά ποιος είναι ο σκοπός των στόχων και των υποσχέσεων;
Γιατί να ασχοληθούμε; Το να δίνουμε υποσχέσεις της Πρωτοχρονιάς τονίζει ότι οι άνθρωποι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι. Την Πρωτοχρονιά πολλοί άνθρωποι αποδέχονται, συχνά πιο σιωπηρά , ότι η ευτυχία προέρχεται από την επίτευξη αξιών και στόχων.
Θέλετε να απολαύσετε αυτή την αίσθηση του σκοπού, της επιτυχίας και της ευχαρίστησης που αισθάνεστε όταν πετυχαίνετε αξίες. Είναι η ευτυχία  η κινητήριος δύναμη και ο σκοπός της ζωής κάποιου. Είναι η Πρωτοχρονιά, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μέρα, που καθιστά την επίτευξη της ευτυχίας πιο πραγματική και δυνατή. Αυτό είναι το νόημα της Πρωτοχρονιάς και γι’ αυτό είναι τόσο ψυχολογικά σημαντικό  για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Αν οι άνθρωποι έπρεπε να εφαρμόσουν την έννοια της αξίας -επίτευξης της Πρωτοχρονιάς με στόχους και υποσχέσεις 365 ημέρες κάθε χρόνο σαφείς και με συνέπεια, θα ήταν πιο ευτυχισμένοι.
Έτσι κάθε μέρα, γεμίστε το ποτήρι σαμπάνιας ζωής σας με όνειρα – και πίνετε με μεγάλες γουλιές τη ζωή σας και τη χαρά που η ίδια η ζωή  είναι!
Ευτυχισμένο το νέο έτος. Ευτυχισμένη ζωή!

Γιορτάστε τη ζωή σας!

Celebrate Your Life !

Ενημερωθείτε για τα Soul Fests του 2020 !!!

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας να σας ενημερώνουμε μέσω email στο

celebrateyourlifegr@gmail.com