Τι είναι το μπλε foundation – η viral τάση;

Τι είναι το μπλε foundation - η viral τάση;

Τι είναι το μπλε foundation – η viral τάση;

To νέο beauty hack που μας σύστησε το… TikTok

Κάθε μέρα ένας νέος όρος κάνει την εμφάνισή του στο beauty λεξικό μας, όμως δεν είναι όλα όσα ακούμε τόσο »ακίνδυνα» για την επιδερμίδα μας, ούτε τόσο αποτελεσματικά στην beauty routine μας. Ήρθε η ώρα λοιπόν να μάθουμε τι λένε οι ειδικοί για το μπλε foundarion.

To μπλε foundation ανήκει στην κατηγορία των καλλυντικών που διορθώνουν αποτελεσματικά το χρώμα, όπως το concealer σε ροδακινί χρώμα, που καλύπτει τους μαύρους κύκλους ή το πράσινο concealer και primer, που εξαφανίζει την ανεπιθύμητη ερυθρότητα της ροδόχρους ακμής και κάποιας δερματικής εξάρσεις.

Το μπλε foundation λοιπόν εξασφαλίζει σύμφωνα με τις TikTokers τον σωστό τόνο για την επιδερμίδα μας. Όταν αγοράζουμε ένα foundation και το αναμειγνύουμε με «ζεστούς», «δροσερούς» και «ουδέτερους» υποτόνους τότε πετυχαίνουμε το χρώμα που επιθυμούμε. Αυτοί οι υποτόνοι «μεταφράζονται» σε κίτρινες, ροδακινί, ροζ και μπλε αποχρώσεις, αντίστοιχα.

Πού το βασίζουν αυτό; Καθώς ο τόνος της επιδερμίδας μας αλλάζει φυσικά ανάλογα με την εποχή (σκεφτείτε: πιο χλωμό το χειμώνα, πιο σκούρο το καλοκαίρι) πρέπει να γίνεται και η ανάλογη επιλογή του κατάλληλου make-up. Αν υποθέσουμε, λοιπόν, ότι αγοράσαμε ένα foundation που αποδείχτηκε πολύ ζεστό για τον ψυχρό ή ουδέτερο τόνο μας εδώ θα μας φανεί χρήσιμο το μπλε foundation. Λίγες μόνο σταγόνες από αυτή τη σκιά, μπορούν να δημιουργήσουν το ιδανικό αποτέλεσμα. Καθώς η μπλε απόχρωση είναι ακριβώς απέναντι από το πορτοκαλί στον χρωματικό τροχό, εξουδετερώνει τους πολύ ζεστούς τόνους. Έτσι, προσθέτοντας μπλε σταγόνες στο foundation μας που είναι πολύ ζεστό, μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα πιο δροσερό αποτέλεσμα
Τι πιστεύουν οι ειδικοί;
Μπορεί να έχουμε δει τη χρήση του μπλε foundation σε πολλά βίντεο, όμως η αλήθεια είναι πως οι ειδικοί δεν συνιστούν τη χρήση τους. Σίγουρα είναι μια καλή ιδέα το να χρησιμοποιήσουμε λίγες σταγόνες για να ρυθμίσουμε την απόχρωση του foundation που είχαμε το καλοκαίρι- όταν είμασταν μαυρισμένες- και δεν θέλουμε να το πετάξουμε, όμως καθώς οι υπάρχουν τόσες πολλές αποχρώσεις από τα beauty brands εκεί έξω, μπορούμε να βρούμε ένα make-up που να ταιριάζει ακριβώς με το δέρμα μας χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε χρωστικές που διορθώνουν το χρώμα.

 

@makeupbytammiBlue foundation? Yes please ✔️💙 #foundation #foundationhack #makeup #beautyhacks #fyp

♬ original sound – MakeupByTammi