Μπριζολάκια από γουρουνόπουλο στο φούρνο μαριναρισμένα με χυμό ροδιού και θυμαρίσιο μέλι

Υλικά
1,5 κιλού καρέ από γουρουνόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στην μέση
Ι κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα
6 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
2 μανταρινιά κομμένα στη μέση
Ι πορτοκάλι κομμένο σε τέταρτα
200 γρ. Χυμό ροδιού
100 γρ. Μέλι
100 γρ. Μέλι θυμαρίσιο
1 πρέζα φρέσκο θυμάρι

Για τον πουρέ κάστανου και τα κυδώνια

400 γρ. κάστανα προβρασμένα
300 γρ. Πατάτες καθαρισμένες
200 γρ. Γάλα φρέσκο
50 γρ. Βούτυρο φρέσκο
Λίγο αλάτι
600 γρ. Κυδώνια
20 γρ. Κονιάκ
100 γρ. Πετιμέζι
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το χαράζουμε ελαφρώς με το μαχαίρι υπολογίζοντας δύο τεμάχια ανά άτομο. Με το μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες καρφώνοντας από μισή σκελίδα σκόρδο μαζί με λίγο αλατοπίπερο. Βάζουμε στην κάτω πλευρά του ταψιού τα κλαδάκια του δεντρολίβανου, τα μανταρίνια,το χυμό του ροδιού και το θυμάρι. Αλείφουμε με το παχύρευστο μείγμα το χοιρινό ,επαναλαμβάνοντας κάθε 15 λεπτά και για διάρκεια 2 ωρών για να μαριναριστεί το κρέας.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμους. στην 1 ώρα ψησίματος. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο αλείφουμε ξανά με την μαρινάδα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για να δώσουμε χρώμα στο κρέας.

Βράζουμε τα κάστανα με το γάλα το αλάτι και το βούτυρο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες και τα χτυπάμε στο μπλέντερ κάνοντας τον πουρέ. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε χοντρές κυδωνάτες φέτες.

Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις φέτες των κυδωνιών για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, σβήνουμε με το κονιάκ προσθέτουμε το πιπέρι και γλασάρουμε με το πετιμέζι, βράζουμε την υπόλοιπη μαρινάδα μαζί με τα υγρά του κρέατος που έχουν μείνει στο ταψάκι κάνοντας σάλτσα για να περιχύσουμε το γουρουνόπουλο στο πιάτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here