Από την Πόπη Wallick

Αν και είμαστε ακόμη στο καλοκαίρι, τα πρώτα μήλα έκαναν την εμφάνισή τους και είναι στα καλύτερα τους.
Chimichangas με μήλα λοιπόν, για μικρούς και μεγάλους, με Μεξικάνικη προέλευση και απίστευτη απόλαυση.

Για τη γέμιση μήλου

4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1 1/2 φλ. νερό
1/4 φλ. corn flour
3/4 φλ. ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κ.σ. χυμό λεμόνι

Για τις Chimichangas

8-10 μικρέςtortillas
1/2 φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
λάδι για τηγάνισμα

Γέμιση

Ανακατέψτε το νερό το κορν φλαουρ, ζάχαρη, αλάτι, χυμό λεμόνι σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, όταν φτάσει στο σημείο βρασμού και αφήστε να βράσει για περίπου 3 λεπτά έως ότου το μίγμα να γίνει παχύρευστο.
Προσθέστε τα μήλα και αφήστε το να σιγοβράσει άλλα 10 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
Αφήστε το να κρυώσει

Chimichangas

Ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα σε ένα μπολ Κα αφήστε το στην άκρη
Βάλτε μια γεμάτη κουταλιά από το μίγμα στο κέντρο της κάθε tortilla, διπλώστε προς τα μέσα και τις 2 πλευρές της tortillas πριν αρχίσετε να την κάνετε ρολό έτσι ώστε να μοιάζει με burrito.
Ζεστάνετε σε ένα μικρό τηγάνι το λάδι μόλις το λάδι κάψει τηγανίστε τις chimichangas και από τις 2 πλευρές μέχρι να χρυσίσουν, γύρω στα 30 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά
Βγάλτε τις από το τηγάνι και στραγγίξτε σε χαρτί κουζίνας, αμέσως τυλίξτε τις μέσα στην κανελοζάχαρη, σερβίρετε άμεσα.

Για περισσότερη κόλαση προσθέστε σιρόπι καραμέλας

συνταγή :

Σος καραμέλας

½ φλ. Σκούρα καφέ ζάχαρη

¼ φλ. Κρέμα γάλακτος όχι lignt

3 κ.σ. βούτυρο

1 κ.γ. εχύλισμα βανίλιας

½ κ.γ. αλάτι

Οδηγίες

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίξτε όλα τα υλικά , ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σως.

Αφήστε τη να κρυώσει


Η σος διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 5 ημέρες, την ξαναζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά και την χρησιμοποιείτε κατά το δοκούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here