Εάν δεν έχετε ακούσει για τα οφέλη του σε ένα άδειο στομάχι και δεν το έχετε γευτεί, τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε ένα μπολ congee!

Το Congee (Kόντζι) είναι παχύ και κρεμώδες ρύζι.

 

Στην πραγματικότητα, τα οφέλη του χυλού ρυζιού δεν ήταν γνωστά στους αρχαίους Κινέζους.
Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA ο χυλός είναι ίσως το κλειδί για μια μακρά και υγιή ζωή, με τους ειδικούς να συμβουλεύουν ένα μπολ Κόντζι την ημέρα για να κρατήσουν μακριά τις καρδιακές παθήσεις .
Όπως λέει ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ Hongyu Wu της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, “Τα ευρήματα αυτά υποστηρίζουν περαιτέρω τις τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές που συνιστούν την αύξηση της κατανάλωσης ολόκληρων των σιτηρών.Παρέχουν επίσης ελπιδοφόρα στοιχεία που υποδεικνύουν ότι μια δίαιτα εμπλουτισμένη με δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να αποφέρει οφέλη για ένα εκτεταμένο προσδόκιμο ζωής ».
Οι παλαιότερες μελέτες έχουν επίσης τονίσει τα θετικά οφέλη για την υγεία της κατανάλωσης ολικής αλέσεως, που περιλαμβάνει την αύξηση της πυκνότητας των οστών, τη μείωση του κινδύνου διαβήτη, καθώς και την αύξηση των υγιεινών εντέρων βακτήρια, μεταξύ άλλων.

 

CONGEE ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ -Βησσαρίων Παρθένης

Κύριο Συστατικό : Θαλασσινά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα και 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Cooking Chef
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef

 

 

 

ΥΛΙΚΑ:
200 γρ ρύζι
90 γρ γαρίδες (με το κέλυφος και χωρίς τη φλέβα της ράχης)
90 γρ χτένια
90 γρ ψαχνό ψαριού
καρυκεύματα (αλάτι και λευκό πιπέρι)
20 γρ ασπράδια αυγών
2,5 λίτρα νερό
150 γρ γλυκό καλαμπόκι (κονσέρβρα)

 

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Μουλιάστε το ρύζι στο νερό,για 30 λεπτά,στραγγίξτε το και ξεπλύνετέ το.Τεμαχίστε σε κύβους τις γαρίδες,τα χτένια και το ψαχνό ψάρι.Αναμείξτε με το αλάτι,το άσπρο πιπέρι και τα ασπράδια αυγών.Προσαρμόστε το Γάντζο Ανάδευσης,θέστε τη θερμοκρασία στους 120 βαθμούς και την ταχύτητα ανάδευσης στο 2.
Προσθέστε το ρύζι στο μπολ με το νερό,βράστε το και αφήστε να σιγοβράζει για ακόμη 10 λεπτά.Μειώστε τη θερμοκρασία στους 75 βαθμούς και μαγειρέψτε για 50 λεπτά.Προσθέστε τους κύβους θαλασσινών και το γλυκό καλαμπόκι κονσέρβας και μαγειρέψτε για άλλα 8 λεπτά.Ελέγξτε αν χρειάζεται επιπλέον καρυκεύματα.