Ταξίδεψα σε καραντίνα ως την Καραϊβική,με τον Κλεάνθη και την Κονσεισάο !

 Γνώρισα (μέσω διαδικτύου) κατά την καραντίνα μου σήμερα, 23-3-2020 τον 27χρονο, Κρητικό Κλεάνθη Αναστασάκη, από το χωριό Αρώνι των Χανίων.Από τον Αύγουστο του 2017, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με το ιστιοπλοϊκό του, τη Nala.Τον συνοδεύει η σύντροφός του Conceicao.Γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του 2017 και αργότερα δημιούργησαν την ομάδα «Sailing Nala».

Ξεκίνησαν  πριν από χρονια για τον γύρο του κόσμου με το 8 μέτρων ιστιοπλοϊκό τους σκάφος. Από τότε έχουν ταξιδέψει στην Ευρώπη, στις Ακτές τις δυτικής Αφρικής και τώρα βρίσκονται στην Καραϊβική.

Στην αρχή του έγραψα, γιατί ενθουσιάστηκα που δυο νέοι άνθρωποι βρήκαν εν μέσω πανδημίας τον δικό τους ασφαλή παράδεισο…πολύ ρομαντικό! Ο Κλεάνθης άμεσα μου απάντησε στις πρώτες μου απορίες, όταν του είπα πως θα μιλήσω γι’ αυτούς στην εκπομπή μου στο Love 97,5 και στο igynaika.gr !

Ξαφνικά βρέθηκα να έχω ένα ανοιχτό παράθυρο στην Καραϊβική!

Είναι πολλά που θα μπορούσα να γράψω, μα βιάζομαι να σας κοινοποιήσω την ιστορία του.

Εγώ πάντως, βρίσκομαι σπίτι, περιμένοντας νέα για έναν δικό μου άνθρωπο που τριγυρίζει εδώ και 7 ημέρες από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και έτσι, για να φτιάξω λίγο τη διάθεσή μου, χτύπησα το ηλεκτρονικό «παράθυρο» του Κλεάνθη κι αυτός, φιλόξενα, μου άνοιξε.

Εύη Βισβάρδη

Μοιράζομαι μαζί σας τη συνομιλία μας παρακάτω:

 

Κλεάνθη θέλω να μάθω αν αισθάνεστε ασφαλείς.

Είμαστε τυχεροί που έχουμε σήμα εδώ, οπότε μπορούμε και επικοινωνούμε.Στο νησί αισθανόμαστε ασφαλείς.Η τοποθεσία του νησιού και ο ύφαλος πριν από το αγκυροβόλιο το καθιστά επικίνδυνο για σκάφη και γι’αυτό πολύ λίγοι επιχειρούν να έρθουν.Εμείς βρήκαμε την είσοδο τυχαία, πέρισυ μετά από 4 προσπάθειες.Τώρα πια το έχουμε κάνει έδρα!

Τί λένε οι δικοί σας;

Η μάνα μου ανησυχούσε στην αρχή, αλλά λείπω τώρα 3 χρόνια από την Ελλάδα, οπότε το έχει συνηθίσει. Φαντάζομαι θα αισθανόταν λιγότερο ασφαλής αν έκοβα βόλτες Ελλάδα, τώρα με τον ιό. Της Κονσεϊσάο οι γονείς είναι από Γουινέα Μπισσάου και μένουν Γαλλία. Ανησυχούν, αλλά όσο έχουμε επικοινωνία τους ηρεμούμε. Όταν είμασταν εκτός 2 μήνες (όταν πήγαμε Αφρική ) είχαν τρελαθεί.Και φαντάσου είπαμε ότι πάμε Καραϊβική, αλλά αλλάξαμε γνώμη στην πορεία.Οπότε δεν μπορούσαν να μας εντοπίσουν

Υπάρχει η περίπτωση να σας διώξει κάποιος από εκεί;

Ναι μπορεί να μας διώξει το λιμενικό του Αγίου Βικεντίου (ST VINCENT) αν και εφόσον είμαστε νόμιμα στη χώρα είναι σχεδόν απίθανο.

Έχετε εξασφαλίσει προμήθειες ;

Από την αρχή του ταξιδιού μας αποφάσισα να έχω πάντα τις μέγιστες προμήθειες στο σκάφος, ακόμα και αν κάνουμε μικρές διαδρομές.Αυτές διαρκούν για περίπου 3 μήνες ( φρέσκα φρούτα με το ζόρι 20 μέρες μια και δε έχουμε ψυγείο ), αλλά εδώ στο νησί έχει καρύδες και ψάρεμα (κυρίως αστακούς). Λόγω αυτής της απόφασης, ο ιός μας βρήκε με φουλ προμήθειες.Εκτός από νερό, όπου για να κάνουμε μπάνιο συλλέγουμε από την βροχή.

 

Πώς νιώθετε εσείς και τί σκέφτεστε αφήνοντας πίσω έναν ολόκληρο πλανήτη σε καραντίνα, αλλά και τους δικούς σας;

Για την καραντίνα νιώθουμε ευλογημένοι που καταφέραμε να βρούμε ένα μέρος μακρυά από όλο τον πανικό και που μπορούμε να είμαστε «ελεύθεροι».

Επίσης εγώ πιστεύω ότι τον πέρασα τον ιό τον Γενάρη.Αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Πετάξαμε από Ιταλία και 2 ημέρες  μετά είχα 39 πυρετό δυσκολία αναπνοής και βήχα και σίγουρα είχα κάποιον ιό, γιατί μου είχαν πέσει τα αιμοπετάλια, απλά δεν ξέραμε ποιόν. Πέρασε πάντως..Και ευτυχώς η περίθαλψη είναι δωρεάν στο Τρινιντάντ για όλους..γιατί η ασφάλεια δεν το καλύπτει.»

<

 

View this post on Instagram

 

Taking a walk in paradise . #beachday #sailingaroundtheworld #paradise #circumnavigation #svnala

A post shared by Sailing Nala (@sailingnala) on

/h4>

Τα έξοδα διαβίωσης στο σκάφος δεν είναι υψηλά. Ταξιδεύουν κυρίως με τα πανιά και το σκάφος έχει έναν μικρό κινητήρα diesel που χρησιμοποιούν μόνο αν είναι αναγκαίος. «Το ετήσιο κόστος συντήρησης του σκάφους είναι περίπου 1200 ευρώ. Τα έξοδά μας είναι λιγότερα από το αν ζούσαμε στην Ελλάδα,μαγειρεύουμε μέσα και υπάρχει αφθονία σε ψάρια και φρούτα.Τα υπόλοιπα αγαθά τα αγοράζουμε ή τα ανταλλάζουμε, εξαρτάται από την περιοχή . Είμαστε σε διαρκή επαφή με τη φύση! «

Μάθετε περισσότερα για την ομάδα τους στο 

https://www.svnala.com/sailing-nala-crew/ και ακολουθείστε τους στο