Γλυκολικό οξύ: για λαμπερό δέρμα

Γλυκολικό οξύ: για λαμπερό δέρμα

Γλυκολικό οξύ: για λαμπερό δέρμα

Τι είναι το γλυκολικό οξύ: ιδιότητες και οφέλη
Η καταπολέμηση της γήρανσης σε αναζήτηση της «λάμψης» του δέρματος έχει όνομα και επίθετο: Γλυκολικό Οξύ. Σας λέμε τι είναι, ποιες είναι οι ιδιότητες και τα οφέλη του και σε ποιες κρέμες και θεραπείες να το βρείτε.

Το γλυκολικό οξύ είναι ένα άλφα υδροξυ οξύ (AHA) που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία της βαθύτερης επιφάνειας του δέρματος για τη θεραπεία των λεπτών γραμμών , της θαμπάδας ή του κατεστραμμένου από τον ήλιο δέρματος. Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα αγαπημένα των κορεάτικων γυναικών, όπως εξηγείται στο «The Korean Art of Skin Care » , το βιβλίο που επιμελήθηκε η Miin Cosmetics , στο οποίο τοποθετούν το γλυκολικό οξύ ως ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα για την εκτέλεση χημικών peeling και για την εξάλειψη των νεκρών κυττάρων.

Αυτό το AHA, που λαμβάνεται από ζαχαροκάλαμο, υπάρχει ολοένα και περισσότερο στα καλλυντικά. Και βοηθά όσο κανένα άλλο στην αποκάλυψη νέου δέρματος, στην τόνωση της κυτταρικής αναγέννησης, στην καταπολέμηση της λιπαρής επιδερμίδας, στη ρύθμιση του μικτού δέρματος, στην αποφυγή των μαύρων στιγμάτων ή στη βελτίωση των πόρων .

Προσοχή όμως, γιατί η κατάχρησή του δεν είναι καλό. Μην το συνδυάζετε με άλλα συστατικά που είναι επιθετικά ή με άλλα οξέα που μπορεί να αποτελέσουν βόμβα για το δέρμα σας, ειδικά αν είναι ευαίσθητο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το γλυκολικό οξύ

Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας το σοταρισμένο, το βράδυ , μερικές μέρες την εβδομάδα. Έτσι θα δείτε πώς αντιδρά το δέρμα σας. Εάν το κάνετε το πρωί, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να εφαρμόσετε στη συνέχεια ένα υψηλό αντηλιακό . Ο λόγος? Αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, τα οξέα μειώνουν τη φυσική προστασία του λιπιδικού φραγμού και το δέρμα μας είναι περισσότερο εκτεθειμένο σε εξωτερικές βλάβες .

Χρησιμοποιούνται μετά τον καθαρισμό του προσώπου . Δηλαδή, είναι απαραίτητο να έχουμε εντελώς καθαρό δέρμα. Κάντε μασάζ με το προϊόν στο δέρμα, ελαφρώς νωπό, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια και ξεβγάλτε. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με βαμβακερά επιθέματα, χωρίς ξέβγαλμα, ως τονωτικό.

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ γλυκολικό οξύ, αρχίστε να το χρησιμοποιείτε σε χαμηλές συγκεντρώσεις. Το 8% θα είναι τέλειο. Εάν το δέρμα σας είναι ήδη συνηθισμένο σε AHA, μπορείτε να αυξήσετε τις συγκεντρώσεις έως και 15%, για παράδειγμα. Εάν το δέρμα σας είναι επιρρεπές στην ακμή, μην πανικοβληθείτε εάν ο δερματολόγος σας (γιατί είναι καλύτερο να πάτε στον ειδικό), συνδυάστε μια θεραπεία γλυκολικού οξέος με σαλικυλικό οξύ.

Αμπούλες Υαλουρονικού Οξέος L'Oreal.

Καλλυντικά με γλυκολικό οξύ

Καλλυντικά με γλυκολικό οξύΚαλλυντικά με γλυκολικό οξύΚαλλυντικά με γλυκολικό οξύΚαλλυντικά με γλυκολικό οξύ