Από την Πόπη Wallick
Τούτο το εύκολο ντίπ Enchiladas θα το λατρέψεις!
Θα χρειαστείς:
• ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
• ½ μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 1 φλιτζάνι)
• 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
• 2 κουτάκια κόκκινη σάλτσα enchilada El Paso την βρίσκετε
σε όλα τα μεγάλα σουπερ μάρκετ
• 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα τυρί τσένταρ
• ψιλοκομμένο κόλιαντρο, ξινή κρέμα ή ελιές για γαρνιτούρα
• Tortilla τισπς για Βούτες
* Αν δεν σου αρέσει ο κόλιανδρος, βάλε μαιντανό αλλά δεν είναι το ίδιο!
Πάμε να το φτιάξουμε

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρεις το κρέας και το κρεμμύδι. Προσθέτεις το σκόρδο και το αφήνεις για περίπου ένα λεπτό. Στραγγίζεις το κρέας να μην έχει ζουμιά.
Προσθέτεις τη σάλτσα enchilada στο κρέας και ανακατεύεις μέχρι ομογενοποιηθεί . Ανεβάζεις τη φωτιά, ρίχνεις το τυρί, να πάει παντού και κατεβάζεις τη θερμοκρασία στο μισό μέχρι να λιώσει το τυρί.
Γαρνίρεις με κόλιανδρο αν δεν σου αρέσει βάλε μαϊντανό και σερβίρεις με τορτίγια τσιπς για τις βούτες.
Αν θέλεις μπορείς να βάλεις το σκεύος στον φούρνο όταν ρίξεις το τυρί για να γίνει γκρατινέ.
Μπορείς επίσης να βάλεις στο κέντρο ξινή κρέμα (αν δεν βρεις βάλε γιαούρτι με μια κουταλιά λεμόνι που το έχεις αφήσει να σταθεί 15 λεπτά) και ελιές έτσι ώστε η κάθε βουτιά να έχει εκρηκτική γεύση.
Συνδυαστικά μια Ale θα ήταν η τέλεια επιλογή αν όμως θέλεις κρασί οπωσδήποτε, διάλεξε ένα χαμηλόβαθμο, ημίγλυκο ή ημίξηρο Γερμανικό Riesling για να απογειώσεις το πιάτο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here