Έξυπνη Αλληλεγγύη Γυναικών – φίλη, συνάδελφος, συγγενής

Επιμέλεια Εύη Βισβάρδη

Οι γυναίκες που ηγούνται εταιρειών και των τάσεων το έχουν ήδη διαπιστώσει και φροντίζουν να εδραιώσουν τις σχέσεις αυτές. Οι ισχυρές διαπροσωπικές σχέσεις, φέρνουν την απόδοση των γυναικών , ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.

Η έξυπνη γυναίκα έχει ως κυριότερο στόχο τη δικτύωση, αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη των γυναικών επιχειρηματιών, επαγγελματιών και εργαζομένων γύρω της. Προσδοκία της, είναι να προωθήσει την επιχειρηματική και επαγγελματική συνεργασία μεταξύ των γυναικών με σκοπό την ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών αλλά και τη προώθηση καλών πρακτικών προς όφελος τους. 

beware friends at work Archives - The Business Woman Media

Όπως είδαμε από τα αποτελέσματα έρευνας, μόλις το ¼ των επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχει γυναίκα ιδιοκτήτρια. Για το λόγο αυτό, η αλληλοϋποστήριξη των γυναικών επιχειρηματιών, τους δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι πολύ σημαντικό, κάθε νέα γυναίκα που σκοπεύει να αναπτύξει τη δική της επιχειρηματική ιδέα, να μην διστάζει εξαιτίας του φύλου της. Τα στερεότυπα του παρελθόντος δεν υπάρχουν πια και μαζί με την στήριξη των υπολοίπων γυναικών, η επιτυχία είναι σίγουρη!

Οι γυναίκες, κάνουν τη διαφορά δείχνοντας την ικανότητά τους να προσαρμόζονται σε κάθε καινούργιο δεδομένο. Έτσι, ακόμα και οι μελλοντικές ιδιοκτήτριες ηλεκτρονικών επιχειρήσεων, πρέπει να αναπτύξουν αυτή τους την ικανότητα.

 

View this post on Instagram

 

@igynaika.gr Κάνε μια αρχή. Καλημέρα 🌞

A post shared by igynaika.gr (@igynaika.gr) on

Οι γυναίκες έχουν αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στις επιχειρήσεις τους, μιας και αποτελεί ένα προσωπικό τους επίτευγμα, που πρέπει να προστατέψουν. Πέρα από αυτό όμως, η περαιτέρω καλλιέργεια αυτής της ευθύνης απέναντι στην επιχείρηση, είναι που θα κάνει την διαφορά.

Ο επιχειρηματικός κόσμος είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός και χαρακτηρίζεται από έντονες μεταβολές, ειδικά σε τομείς που σχετίζονται με το μάρκετινγκ και την τεχνολογία. Έτσι, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας πρέπει να χαρακτηρίζεται από όρεξη για μάθηση και αυτοβελτίωση. Τα λάθη και οι προκλήσεις γίνονται το καλύτερο μάθημα για μελλοντικές καταστάσεις. Οι γυναίκες επιχειρηματίες τείνουν να είναι αναλυτικές, ένα χαρακτηριστικό που τις βοηθάει να εντοπίζουν τους τομείς στους οποίους πρέπει να εξελιχθούν για να πετύχουν.

Cosmetic Nurse | Sunshine Coast | NURSE JodieΣτη σημερινή εποχή έχουν γίνει πολλά βήματα για την ενσωμάτωση της γυναίκας στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμα πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν για την ανάδειξη των γυναικών επιχειρηματιών. Ενδεικτικά, έρευνα του 2018 έδειξε πως οι επιχειρήσεις που διοικούνται από γυναίκες, ανέρχονται μόλις στις 6.594 εταιρείες από τις συνολικά 27.267 εταιρείες που υπάρχουν στη χώρα μας. Οι εταιρείες αυτές αποτελούν μόλις το 24,2% όλων των επιχειρήσεων.

Παρά το γεγονός αυτό, οι γυναίκες έχουν όλα τα φόντα να γίνουν οι καλύτερες επιχειρηματίες και να ανταγωνιστούν ισάξια τους άντρες επιχειρηματίες. 

Δύο επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες έχουν πει πώς έχουν κάνει τη σύνθετη σχέση τους να λειτουργεί.

Οι Hayley Barna και Katia Beauchamp συναντήθηκαν την πρώτη τους μέρα στο Harvard Business School και δημιούργησαν μια στενή φιλία πριν ξεκινήσουν το Birchbox μαζί το 2010. Στο Fox Business, το  δίδυμο με έδρα τη Νέα Υόρκη, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας τους, όπως ακριβώς σε έναν γάμο που χρειάζεται η υπογραφή των απαραίτητων νομικών εγγράφων, η επικοινωνία και η «διευκρίνιση των ονείρων»

 

(https://www.dailymail.co.uk/femail/article-2362142/Its-like-getting-married-Two-women-went-best-friends-business-partners–theyve-work.html )