Είναι το κόκκινο κρασί το κλειδί για την αντιγήρανση;

Το πιο πρόσφατο όπλο για την αντιγήρανση δεν είναι ούτε μια ένεση ούτε μια θαυματουργική κρέμα. Το όπλο είναι ένα ποτήρι καλό κόκκινο κρασί την ημέρα. Ναι ναι καλά διαβάσατε!

Το μυστικό είναι τα αντιοξειδωτικά στο κόκκινο κρασί. Τα αντιοξειδωτικά καταστρέφουν τις βλαπτικές ελεύθερες ρίζες που παίζουν ρόλο στις παθήσεις που σχετίζονται με τη γήρανση και την ηλικία. Υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών που ονομάζονται πολυφαινόλες, συμπεριλαμβανομένης της ρεσβερατρόλης, στον οίνο παρά στο χυμό των σταφυλιών. Στο κρασί, εμπεριέχεται το δέρμα και οι σπόροι που είναι μέρος της διαδικασίας της ζύμωσης, ενώ απουσιάζουν στο χυμό των σταφυλιών. Το κρασί είναι μέρος της μεσογειακής διατροφής, η οποία είναι πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς, όσπρια, θαλασσινά, γιαούρτι και ελαιόλαδο. Δηλαδή μια διατροφή γεμάτη πρωτεΐνες και βιταμίνες απαραίτητες γαι τον οργανισμό μας. Αυτή η διατροφή ταιριάζει απόλυτα με ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και μελέτες έχουν δείξει ότι η μεσογειακή διατροφή συνδέεται με έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Θα δείτε το δέρμα σας να λάμπει, και θα δείχνετε μικρότερη από ένα συνομήλικο αλλά και νεότερο σας άτομο. Υπάρχουν επίσης κι άλλες μελέτες που δείχνουν ότι οι άνθρωποι που πίνουν κόκκινο κρασί σε τακτική βάση έχουν λιγότερες καρκινικές αλλοιώσεις και θα μειώσετε σημαντικά κίνδυνο να προσβληθείτε από τη νόσο του Alzheimer, του διαβήτη και φυσικά με όλα όσα σχετίζονται με τη γήρανση.

Αν βέβαια ανήκετε στην κατηγόρια των ανθρώπων που απαγορεύεται να πίνουν κρασί μπορείτε να προσανατολιστείτε σε άλλα τρόφιμα που περιέχουν πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, όπως τα ρόδια, τα βατόμουρα κ.α. Επίσης η μαύρη σοκολάτα έχει τα ίδια αποτελέσματα με το κόκκινο κρασί αφού και τα δύο προστατεύουν το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία.

Το να πίνεις ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για το δέρμα αλλά και τον οργανισμό όμως αν η κατανάλωση υπερβεί την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα για την υγεία σου.

Τι περιμένεις λοιπόν; Αγόρασε online τα καλύτερα κρασιά στο WineOutlet.gr!