Τι γίνεται,καλό μου παίδι; Σ’ εσένα απευθύνομαι ! Έχεις πάντα «Καλή Συμπεριφορά» και ζεις με τους κανόνες και την καλή σου ανατροφή.Σωστά;

   
Έτσι λένε, πάντως. Ότι η καλή συμπεριφορά προέρχεται από το περιβάλλον μας  και οι γονείς μας διδάσκουν (με λόγια κυρίως κι εύχομαι και με πράξεις),τί είναι σωστό και λάθος.Κι εσύ τα έμαθες απ’ έξω κι ανακατωτά!

 

Λοιπόν, τι γίνεται;  Πώς παέι ;

Ζεις τη ζωή σου, όπως τη θεωρείς κατάλληλη και σύμφωνα με τις επιλογές και τα γούστα σου? Κι αν τα γούστα, οι ιδέες, οι αξίες σου αλλάζουν, αν άλλαξαν ήδη;

Είσαι ή αισθάνεσαι πως είσαι,μήπως, «μαύρο πρόβατο»;

«Ζω τη ζωή μου, όπως τη θεωρώ κατάλληλη και αισθάνομαι ότι η επιλογή μου καλύπτει τις αξίες μου,τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου». WOW! Εξαιρετικά δυνατή πρόταση,συμφωνείτε;

Η καλή ανατροφή είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά περιορίζεται στα πρότυπα και μπορεί τελικά,να είναι βαρετή. Είναι υπέροχο να ξεχωρίζεις και να δοκιμάζεις καινούργια νερά και  να είσαι ο αυθεντικός σου εαυτός!

 

Είμαστε οι διοικητές της ζωής μας και πρέπει να ζήσουμε με τις επιλογές μας. Ζώντας μια θετική ζωή, που σας αφήνει να αναπτυχθείτε και να είστε ο εαυτός σας, είναι όλα καλά.

 

Τί γινεται όμως,αν το «καλό» του χτες μοιάζει να γίνεται θηλιά στον λαιμό σου, στο σήμερα;

Η ζωή είναι μερικές φορές περίπλοκη!

Μπορεί,να έχετε τις καλύτερες προθέσεις,την καλύτερη ανατροφή, αλλά η μοίρα ή η τύχη αλλάζουν την πορεία των πραγμάτων πολλές φορές στη ζωή όλων μας. Δεν το ελέγχεις πάντα! Ποιός ελέγχει άλλωστε τη ζωή του ολόκληρη και το τί θα του φέρει; Oύτε ο Δίας δεν μπόρεσε,γιατί υπήρχαν και οι Ημίθεοι κι άλλαζαν την ιστορία!

 

 Kαλά θα ήταν, να συνειδητοποιήσουμε σύντομα και έγκαιρα,πως το να ζήσουμε τη ζωή μας με τους τους όρους μας, τα θέλω και τους δικούς μας κώδικες , θα μας «σώσει τη ζωή».

Διαφορετικά ετοιμάσου για όλα εκείνα τα νευρωτικά «Αν» που θα έρχονται να σε στοιχεώνουν τις νύχτες κι όλα εκείνα τα «αν ήμουν εγώ τώρα στη θέση σου κι είχα τα νιάτα σου» που θα στοιχειώνουν φίλους,γνωστούς και συγγενείς σας, όσο μεγαλώνετε. Αλλά κυρίως θα στοιχειώνουν εσάς!

 Ζήστε τη ζωή σας με θετικές επιλογές και ξεκινήστε μια στ’ αλήθεια «ζωντανή’ και ισορροπημένη ζωή. Είναι ευτυχία να ζει ο άνθρωπος,όσο το δυνατόν,με τους δικούς του όρους, να παίρνει πρωτοβουλίες και να κάνει  όσα αισθάνεται για να είναι αυθεντικός.

 Η «Καλή Συμπεριφορά» είναι να σέβεσαι τον εαυτό σου και τους άλλους και για τον λόγο αυτό, να προσπαθείς να ζήσεις μια καλή-καλύτερη ζωή, ακόμα κι αν μπορεί να μπερδευτείς στην πορεία.

Έτσι, δε θα «σου φταίνε οι άλλοι» ,δε θα κατηγορήσεις και δε θα αυτο-κατηγορηθείς άδικα! Και σίγουρα δε θα γεμίσεις με λίγα ακόμη  κόμπλεξ κι απωθημένα αυτόν τον ταλαιπωρημένο πλανήτη!

θυμηθείτε ότι αν έχετε κάνει λάθος στη στροφή μπορείτε πάντα να επιλέξετε άλλον δρόμο για τον προορισμό σας!

Είναι σαν το παλιό ρητό, «το καλό το παλικάρι,ξέρει κι άλλο μονοπάτι» !

Λόγοι για να ζήσουμε υπάρχουν πολλοί! Διάλεξε τους δικούς σου και Συντονίσου με αυτούς κι εκεί να δεις καλή συμπεριφορά!  Δεν θα απογοητεύσετε και δε θα απογοητευτείτε.

Η Αλήθεια,λογικά δεν σκοτώνει. Εκτός,ίσως, αν την αφήσουμε να γίνει «Πικρή».

 

Φιλικά Εύη Βισβάρδη -igynaika@gmail.com/ FACEBOOK  / INSTAGRAM