Αυτό που βρήκα προκλητικό φέτος ήταν να γιορτάσω τον εαυτό μου! Τη ζωή μου!

Είναι εύκολο σίγουρα να αφιερώσετε λίγο χρόνο για αυτο-φροντίδα, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό το να θεωρήσω τον εαυτό μου άξιο και να γιορτάσω κάτι που έχω καταφέρει. Ένιωσα πραγματικά πως θα είναι πια πολύ σημαντικό για μένα, σαν ένα κομμάτι που λείπει. Δεν είχα μειώσει γενικά το έργο που είχα κάνει στους τομείς της ζωής μου, αλλά μου φάνηκε εύκολο να προχωρήσω παρακάτω έτσι απλά. Ήταν πάρα πολύ εύκολο.Αποφάσισα να δυσκολευτώ λίγο λοιπόν!

Έτσι, ήρθα σε επαφή με μερικές φίλες μου και ρώτησα αν κάποιος θα ενδιαφερόταν να έρθει μαζί για φαγητό και να γιορτάσουμε πως φέτος στάθηκα επάξια στις υποχρεώσεις μου. Όλοι είπαν ναι, και το κάναμε. Διάλεξα ένα ωραίο εστιατόριο, είπα λίγο να τους ευχαριστήσω για τη συμμετοχή και μοιράστηκα τον λόγο για τον οποίο γιορτάζω.

Ένιωσα λίγο δύσκολα να ζητήσω από άλλους να γιορτάσουν μαζί μου. Είναι σαν να ρίχνετε ιδέα για το δικό σας πάρτι γενεθλίων. Προτιμούμε άλλους να έρθουν να μας κάνουν έκπληξη για να μας γιορτάσουν, αλλά είναι σημαντικό να μάθουμε πώς να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Αυτή είναι η δουλειά μας.

Η αλήθεια ήταν ότι ένα μέρος μου ένιωσε ντροπή που έπρεπε να είμαι αυτή που θα τιμήσω τον εαυτό μου.
Ένα μέρος μου δεν θέλησε  να σκέφτονται ότι ήμουν αλαζονική ή καυχιέμαι για τον εαυτό μου. Έτσι σχεδίασα σχεδόν ένα σόλο ταξίδι και έπειτα συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα να γιορτάσω μόνη μου. Είχα περάσει όλη τη διαδικασία φέτος με τα προβλήματα στη δουλειά μόνη μου. Ήθελα αυτό (το ότι ακόμα δουλεύω εκεί παρά τα εμπόδια) όμως να το γιορτάσω με δικούς μου ανθρώπους.

Από τότε σκέφτομαι πόσο σημαντικό είναι να γιορτάσουμε τους εαυτούς μας και περισσότερο πως πρέπει όλοι να το κάνουμε. Γιορτάζοντας τον εαυτό μας είναι μια αναγνώριση των σκληρά κερδισμένων προσπαθειών μας στη δημιουργία. Μόνο εγώ ξέρω πόση προσπάθεια χρειάστηκε στη δουλειά παράλληλα με την οικογένεια φέτος και πρέπει να είμαι η πρώτη που είναι έτοιμη να γιορτάσει τα επιτεύγματά μου.

Είναι πολύ εύκολο να εστιάσουμε σε αυτό που δεν κάνουμε ή να προχωρήσουμε για να πετύχουμε τον επόμενο στόχο είτε είναι να αποπληρώσουμε την εφορία, ειτε να ηρεμήσουμε την ένταση στην οικογένεια, είτε να βρούμε λίγο χρόνο για γυμναστήριο.

Με αυτόν τον τρόπο, η ζωή μπορεί να γίνει πολύ συντροφική. Είναι όλα σχετικά με το τί κάνουμε καθημερινά, και η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε και λίγο περισσότερο να γιορτάζουμε. Ζούμε σε μια εποχή που κάποια πραγματικά βαριά θέματα είναι επιφανειακά, δεν τα μοιραζόμαστε γιατί όλοι έχουν τα δικά τους και νιώθουμε συχνά αβέβαιοι και εντελώς τρομαγμένοι. Χωρίς να αρνούμαστε ή να μειώνουμε αυτές τις αλήθειες, μπορούμε να αφήσουμε τον εαυτό μας να φέρει λίγη χαρά.

Τώρα λοιπόν δίνω προσοχή σε όλους τους τρόπους που αρνούμαι τον εαυτό μου το δικαίωμα στην γιορτή. Όταν κάτι συναρπαστικό έρχεται με τον τρόπο μου, αφήνω τον εαυτό μου πραγματικά να το αισθάνομαι και πόσο άξια είμαι για να το λάβω. Το γράφω. Μοιράζομαι τα νέα με ανθρώπους.

Οι φίλοι μου μετά την πρώτη έκπληξη το απόλαυσαν, σκέφτηκαν και τις δικές τους μικρές νίκες και αποφασίσαμε να γιορτάζουμε τις μικρές μας χαρές σαν τεράστιες επιτυχίες, σε έναν κόσμο που τίποτα δεν είναι πια πολύ εύκολο.

Δεσμεύομαι να γιορτάσω περισσότερο τον εαυτό μου. Τη ζωή μου! Υπάρχουν πράγματα που θα γιορτάσω μόνη μου και πράγματα που θα γιορτάσω με άλλους. Θα γιορτάσω με ταξίδια για να εξερευνήσω τον κόσμο ή τους τόπους που αγαπώ. Θα γιορτάσω άλλα πράγματα με ένα καφέ με τις φίλες μου, θα χορέψω ξυπόλητη στο διαμέρισμά μου και θα απολαύσω την ηρεμία ενός χαλαρωτικού λουτρού.

Η ζωή μου μπορεί να είναι μια μεγάλη γιορτή αύριο, επειδή εορτάζω συχνότερα τον εαυτό μου και είναι στην πραγματικότητα ευκαιρία για να δηλώσω στο Σύμπαν, στον κόσμο και στον εαυτό μου ότι είμαι άξια όλων αυτών που θέλω.

Είσαι άξια γιορτής! Εσείς με ποιους τρόπους εορτάσατε τον εαυτό σας φέτος;

Celebrate Your Life GR 

Ενημερωθείτε για τα Soul Fests του 2020 !

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας να σας ενημερώνουμε μέσω email στο

celebrateyourlifegr@gmail.com