Ένα ταξίδι στο Όνειρο

Όταν με ρώτησε η Εύη το θέμα για το οποίο θα προτιμούσα να γράφω στο "ΓΥΝΑΙΚΑ", χωρίς δεύτερη σκέψη της απάντησα: θέλω να γράφω για ταξίδια.

Αυτό μου αρέσει, αυτό αγαπώ, με αυτό προσπαθώ να κάνω τη ζωή και τον εαυτό μου καλύτερο. Είναι, όπως λέει και μια αγαπημένη φίλη, τα ταξίδια είναι “σημαντικά όσο το Πανεπιστήμιο”. Έτσι, η διαδικτυακή μας παρέα θα έχει να κάνει με ταξίδια, κοντινά, μακρινά, πραγματικά, φανταστικά, καθημερινά ή εξωπραγματικά.

Αυτό μου αρέσει, αυτό αγαπώ, με αυτό προσπαθώ να κάνω τη ζωή και τον εαυτό μου καλύτερο. Είναι, όπως λέει και μια αγαπημένη φίλη, τα ταξίδια είναι “σημαντικά όσο το Πανεπιστήμιο”. Έτσι, η διαδικτυακή μας παρέα θα έχει να κάνει με ταξίδια, κοντινά, μακρινά, πραγματικά, φανταστικά, καθημερινά ή εξωπραγματικά.

Στο πρώτο μου άρθρο όμως, σε ένα websiteπου ονομάζεται ΓΥΝΑΙΚΑ, και όντας επηρεασμένη από την Ημερίδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας που παρακολούθησα, θα θελα να μοιραστώ μαζί σου σκέψεις και λόγια που άκουσα, τα οποία είναι ικανά να σε φτάσουν να καταφέρεις αυτό που θέλεις. Γιατί για εμένα είναι να ταξιδεύω, για εσένα να έχεις ένα σπίτι με κήπο, ένα σκύλο και δύο παιδιά, για μια τρίτη να κάνει πραγματικότητα την επιχειρηματική της ιδέα και για κάποια άλλη να φτάσει στο Φεγγάρι. Το ταξίδι μας για την πραγματοποίηση των ονείρων μας, είναι ένα υποχρεωτικό ταξίδι. Είσαι υποχρεωμένη να κάνεις όνειρα. Όσο πιο μεγάλα τόσο καλύτερα. Όσο πιο τρομακτικά, τόσο καλύτερα. Όσο σε πουν τρελή γι αυτά, τόσο καλύτερα.

Είμαστε Γυναίκες. Η βιολογική προϋπόθεση όμως, δεν μπορεί να είναι αφετηρία, ούτε εμπόδιο στο όνειρο μας. Έχω να σου πω κάτι κοινότυπο: Τόλμησε. Τόλμησε ένα νέο ξεκίνημα , όταν δε νιώθεις να σε καλύπτει η ζωή σου. Επαγγελματικά, προσωπικά, κοινωνικά. Λένε ότι είναι πολύ ευκολότερο να αντέχεις ένα “πόνο” που γνωρίζεις καλά, παρά έναν άγνωστο. Όμως ο άγνωστος πόνος κρύβει χαρές, συγκινήσεις, μαθήματα. Ένα βήμα κάθε φορά. Ένα μικρό σταθερό βηματάκι. Αναγνώρισε το όνειρο σου και ξεκίνα να προχωράς προς αυτό.

Μην εστιάζεις στα προβλήματα, πάντα θα υπάρχουν. Εστίασε στο στόχο και βρες τρόπους και δρόμους που οδηγούν εκεί. Το εύκολο δεν το εκτίμησε κανείς.

Να ερωτεύεσαι και να αγαπάς αυτό που κάνεις. Γιατί, σκέψου, πότε δεν κουράζεσαι, πότε έχεις το μεγαλύτερο ενθουσιασμό και δύναμη; όταν είσαι ερωτευμένος.

Το ίδιο είναι και με τους στόχους σου. Αγάπα τους και θα τους φτάσεις. Όσο γι αυτή τη φωνούλα μέσα σου που λέει ότι δεν είσαι σίγουρη, ότι ίσως κάνεις λάθος, ότι θα αποτύχεις, εκπαίδευσε την . Εκπαίδευσε την να σε “ενοχλεί” μόνο όταν χρειάζεται.

Πάτα γερά, ψάξε μέσα σου και βρες την αυτοπεποίθηση.

Δουλεύω σε μια εταιρία όπου καθημερινά γνωρίζω γυναίκες που προσπαθούν. Έχω δει από κοντά ιστορίες ευτυχίας και επιτυχίας, έχω γνωρίσει καταπληκτικούς ανθρώπους που βρήκαν τη δύναμη μέσα τους και την έκαναν έμπνευση, την έκαναν αστέρι και το ακολουθούν. Έχω δει και γυναίκες που εγκατέλειψαν , που δεν τα κατάφεραν, που απέτυχαν. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις δύο; Η θετική στάση απέναντι στην καθημερινότητα και την πραγματικότητα, η εστίαση τους. Είναι τόσο, μα τόσο εύκολο να βρούμε δικαιολογίες, να βρούμε άλλους που φταίνε, να κατηγορήσουμε το σύμπαν, την Κυβέρνηση και το ζωδιακό κύκλο για τα όσα μας συμβαίνουν. Η αλήθεια όμως είναι ότι είμαστε μέρος του σύμπαντος όπου ισχύει ο νόμος της δράσης και της αντίδρασης: κάνω αυτό και το αποτέλεσμα είναι εκείνο.

Αν νιώθεις μπερδεμένη πάρε μια απόσταση από τα πράγματα. Πολλές φορές η ζωή μας τραβάει στους απίστευτα γρήγορους ρυθμούς της και περνάει χωρίς να το καταλάβουμε.

Κλείνοντας να προσθέσω κάτι πολύ σημαντικό: σε όλα όσα κάνεις, έχε πάντα δίπλα κι άλλους ανθρώπους. Για να σου δώσουν το χέρι τους όταν χρειαστείς, τον ώμο τους όταν τον αναζητήσεις, το πνεύμα τους όταν το δικό σου θολώσει, αλλά και γιατί, η ζωή περνάει καλύτερα με φίλους.

Η Παυλίνα Κωνσταντάρα Αν επέλεγε ένα τίτλο, αυτος θα ήταν “ταξιδιώτης”. Σπούδασε σκηνοθεσία και παραγωγή, δούλεψε στο ραδιόφωνο και σε πολλές/διαφορετικές εταιρίες και πάντα διατηρεί το μάτι του σκηνοθέτη. Σήμερα είναι Υπευθυνη Δημ.Σχέσεων στην Avon & συν-δημιουργος του eshop www.firstimemommy.gr