Ενεργειακοί Κρύσταλλοι

Ενεργειακοί Κρύσταλλοι & Ημιπολύτιμοι Λίθοι- Όλοι μας έχουμε ακούσει κατά καιρούς για τις ενεργειακές και θεραπευτικές ιδιότητες των κρυστάλλων και των ημιπολύτιμων λίθων.

Υπάρχουν όμως και κάποια μυστικά ως πως τη χρήση τους για το πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για όφελος μας.

Θεραπεία

Η θεραπεία με κρυστάλλους είναι δημοφιλής μέθοδος εναλλακτικής θεραπείας που έχει τις ρίζες της σε πανάρχαιες τεχνικές ίασης. Αρχαίοι πολιτισμοί και θεραπευτές ανάμεσα σε αυτούς πολλά ονόματα καταξιωμένα όπως ο Γαληνός και ο Ιπποκράτης έχουν κάνει πολλές αναφορές για τα ευεργετικά τους αποτελέσματα. Μάλιστα στα περί λίθων από τα ορφικά μπορούμε να αντλήσουμε απεριόριστες πληροφορίες σχετικά με τους λίθους και τα ορυκτά. Πίστευαν δε πως οι όλοι ότι οι λίθοι και οι κρύσταλλοι ειδικά αυτοί που προέρχονται από τα έγκατα της γης εκπέμπουν μεγάλη ενέργεια.

The healing power of crystals : funny

Σήμερα

Στην σημερινή εποχή έχουν εξακριβωθεί μάλιστα με ιατρικά πορίσματα που επιβεβαιώνουν αυτό το ισχυρισμό. Οι λεγόμενες φωτογραφίες KIRLIAN έδειξαν τεκμηριωμένα πως οι κρύσταλλοι και τα ορυκτά πράγματι μπορούν να λειτουργήσουν ενεργειακοί πομποί. Για αυτό και αρκετοί θεραπευτές που χρησιμοποιούν τους κρυστάλλους χρησιμοποιούν επίσης και κατά της διάρκεια της θεραπείας το «εκκρεμές» για να μπορέσουν να μετρήσουν το ποσοστό ενέργειας και συμβατότητας του κρυστάλλου με τον ασθενή. Υπάρχει και η άποψη ότι ο κρύσταλλος ή ο λίθος έχει την ιδιότητα να καταγράφει όπως ο υπολογιστής «αποθηκεύοντας» τις όποιες οδηγίες του θεραπευτή.

Healing Crystals, The Perfect Guide to Healing Your Heart, Mind ...

Όπως μπορούμε να αντιληφθούμε από αυτά τα λίγα ο κάθε κρύσταλλος διαφέρει από έναν άλλο κρύσταλλο όπως κάθε υλικό φυσικά αφού ο κάθε κρύσταλλος έχει διαφορετικές ιδιότητες σύστασης. Κατανοούμε λοιπόν λογικά πως ανάλογα με τη χημική τους σύσταση και άλλα στοιχεία όπως το χρώμα ότι οι κρύσταλλοι είναι προικισμένοι με διαφορετικές ιδιότητες. Ο  καθένας επηρεάζει αντίστοιχα το ανάλογο τμήμα του δυναμικού νευρικού μας συστήματος. Δεν είναι καθόλου αξιοσημείωτο ότι οι γαλαζωποί λίθοι διαθέτουν ηρεμιστικές και χαλαρωτικές ιδιότητες στον οργανισμό μας. Οι κόκκινοι λίθοι έχουν πιο διεγερτικές ιδιότητες. Όλοι όμως δηλώνουν ωστόσο πως στον πειραματισμό με τους κρυστάλλους δε χρειάζεται κανείς να ψάχνει για απόλυτες λογικές λύσεις. Απλά ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσει κανείς τα αποτελέσματα όλων αυτών είναι τα δοκιμάσει.