Έτσι θα σχεδιάσεις την ευεξία σου!
Δημιούργησε ένα σχέδιο που να λειτουργεί για εσένα!

Πρίν ή μετά τις διακοπές, προσπαθούμε όλοι να επανέλθουμε στις τακτικές καθημερινές μας συνήθειες και σε μια καλή κατάσταση !

Αναγνωρίζοντας ότι αυτό σημαίνεικαλό είναι να εξετάσετε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε το προσωπικό σας πρόγραμμα ευεξίας, ένα συγκεκριμένο και καλά οργανωμένο πρόγραμμα που θα σχεδιάσετε για να επιτύχετε ορισμένες αλλαγές και βελτιώσεις στη ζωή σας.

Το σχέδιό σας δεν χρειάζεται να είναι δαπανηρό ή περίπλοκο. Στην πραγματικότητα, όσο πιο εύκολο το κάνετε, τόσο πιο πιθανό είναι να επιμείνετε σε αυτό, επομένως εξετάστε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσετε το προσωπικό σας σχέδιο.

Βήμα 1: Αυτοαξιολόγηση
Σκεφτείτε σοβαρά τί θέλετε να ολοκληρώσετε και γιατί. Εάν η πιό πιεστική σας ανάγκη είναι να χάσετε βάρος, σκεφτείτε γιατί και τί θα άλλαζε αυτό για σας. Θέλετε να σταθεροποιήσετε ή να αποτρέψετε μια χρόνια ασθένεια; Θέλετε να αυξήσετε την πυκνότητα της μυικής μάζας σας; Θέλετε να βελτιώσετε την εικόνα του εαυτού σας και αν ναι, ποιά θα θέλατε να ήταν η νέα εμφάνιση;

Βήμα 2: Δημιουργήστε συγκεκριμένους στόχους
Όχι, «Θα ασκηθώ  περισσότερο», αλλά «θα ασκηθώ  επί χ αριθμό λεπτών, x αριθμό ημερών την εβδομάδα». Όχι, «θα χάσω λίγο βάρος», αλλά ” Πάω να χάσω 7 κιλά π.χ. σε 6 μήνες. “

Όποιοι και αν είναι οι στόχοι σας, βεβαιωθείτε ότι είναι “έξυπνοι”: συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, εφικτοί, ρεαλιστικοί και χρονικά περιορισμένοι (σε ​​3 μήνες, 6 μήνες ή μέχρι μια συγκεκριμένη ημέρα). Και είναι οκ να κάνετε ρυθμίσεις ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Βήμα 3: Παρακολουθήστε την πρόοδό σας
Υπάρχουν διαθέσιμες πολλαπλές εφαρμογές παρακολούθησης, αλλά μπορεί να θέλετε να πάτε με την  “παλιά σχολή” και να διατηρήσετε ένα σημειωματάριο για να ενθαρρύνεστε να γράφετε τις σκέψεις σας στην πορεία, αντί να χτυπάτε αριθμούς σε μια εφαρμογή.

Βήμα 4: Να ανταμείψετε τον εαυτό σας
Εχετε επιτύχει κάποιον μικρό στόχο; Στη συνέχεια ανταμείψτε τον εαυτό σας π.χ. με εισιτήρια συναυλιών ή ένα ταξίδι Σαββατοκύριακου σε μια κοντινή πόλη. Απλά προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε περισσότερα τρόφιμα ή ανθυγιεινή συμπεριφορά ως κίνητρο ή ανταμοιβή- είναι κακή ιδέα να συνδέσετε θετικά συναισθήματα με αρνητικές ενέργειες.

Βήμα 5: Μην εγκαταλείπετε
Η αλλαγή είναι δύσκολη και η σύγχρονη κοινωνία ενθαρρύνει την κακή συμπεριφορά. Το γρήγορο φαγητό είναι παντού, και είναι ευκολότερο να πάρετε τον ανελκυστήρα από τις σκάλες. Αλλά όταν συνειδητοποιήσετε ότι τα επιπλέον κιλά που μεταφέρετε μπορεί σύντομα να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα, παίρνοντας τις σκάλες ή περπατώντας από το
πίσω μέρος του χώρου στάθμευσης δεν είναι πραγματικά κακές επιλογές, αλλά οι σωστές για εσάς.

Και αν όλα τα άλλα αποτύχουν, θυμηθείτε ότι η ευεξία είναι καλή και για την τσέπη σας. Όσο καλύτερη είναι η υγεία σας, τόσο λιγότερες είναι οι επισκέψεις στον γιατρό και λιγότερες οι δαπάνες για τις συνταγές. Έχετε τη δύναμη να δημιουργήσετε τον εαυτό που θέλετε!

Η άσκηση είναι καλή και για τον εγκέφαλο
Γνωρίζουμε ήδη ότι η άσκηση είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί η μυϊκή δύναμη, να διατηρηθεί η καρδιά σας ισχυρή, να διατηρηθεί ένα υγιές σωματικό βάρος και να αποτραπούν οι χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης. Αλλά υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι είναι καλή και για τον εγκέφαλό μας. “Υπάρχει πολλή γνώση της επιστήμης πίσω από αυτή την πρόταση”, λέει ο δρ. Scott McGinnis, εκπαιδευτής στη νευρολογία στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Η άσκηση ενισχύει τη μνήμη και τις δεξιότητες σκέψης τόσο άμεσα όσο και έμμεσα. Λειτουργεί κατευθείαν στο σώμα, διεγείροντας φυσιολογικές αλλαγές, όπως μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη και φλεγμονή, καθώς και ενθάρρυνση της παραγωγής παραγόντων ανάπτυξης – χημικών ουσιών που επηρεάζουν την ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο, ακόμη και την αφθονία, την επιβίωση και τη γενική υγεία των νέων εγκεφαλικών κυττάρων.

Λειτουργεί επίσης απευθείας στον εγκέφαλο. Πολλές μελέτες υποδεικνύουν ότι τα μέρη του εγκεφάλου που ελέγχουν τη σκέψη και τη μνήμη είναι μεγαλύτερα σε όγκο σε ανθρώπους που ασκούνται παρά σε άτομα που δεν το κάνουν.

“Ακόμα πιο συναρπαστικό είναι το συμπέρασμα ότι η συμμετοχή σε πρόγραμμα τακτικής άσκησης με μέτρια ένταση για έξι μήνες ή ένα χρόνο συνδέεται με την αύξηση του όγκου επιλεγμένων περιοχών του εγκεφάλου”, λέει ο Δρ McGinnis.