Από Popi Wallick

Πρεμιέρα σε ένα ρώσικο εστιατόριο αλιώτικο… από τα άλλα.
Νιώθεις πως είσαι καλεσμένος σε ένα σπίτι, καλόγουστο με λευκά τραπεζομάντηλα, όμορφα σερβίτσια, ευγενικούς οικοδεσπότες και αισθητική, αυτή η λεπτομέρεια είναι το πρώτο στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα εστιατόρια αντίστοιχης κουζίνας.

Η Ντίνα, η ιδιοκτήτρια, αποπνέει περηφάνια, αξιοπρέπεια φροντίδα αλλά τρυφεράδα με έκδηλο το καλλιτεχνικό στοιχείο.
Είναι ένας άνθρωπος δημιουργικός και αυτό φαίνεται και στα πιάτα της. Εκτός από τη μαγειρική η άλλη μεγάλη της αγάπη είναι το τραγούδι. Σπούδασε σε μουσικό πανεπιστήμιο και είχε στόχο να γίνει σοπράνο, όμως όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν έφυγαν για την Ελλάδα και τα περιθώρια για μετεκπαίδευση δεν υπήρχαν.

Το εστιατόριο ξεκίνησε να λειτουργεί το 2010 σε μια μονοκατοικία στην Καλιθέα.
Η κουζίνα ρώσικη αλλά υπάρχουν και διάφορα πιάτα από τα κράτη της πρώην σοβιετικής ένωσης .
Σασλίκ (ρώσικο σουβλάκι), μαντί με τσατσιμπέλι (καυτερούτσικη σάλτσα) και πιλμένι με σμετάνα( ρώσικη ξινόκρεμα),(ζυμαρικά με κιμά), ρέγκα, ορεκτικά με χαβιάρι και σολομό και ρώσικη σαλάτα, θα πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε.

Οι μερίδες είναι μεγάλες, τα ζυμαρικά αέρινα, τα κρέατα σωστά ψημένα συνοδευόμενα από φρέσκιες νόστιμες τηγανίτες πατάτες και κρεμμυδοροδέλες.Η λίστα των κρασιών είναι πολύ μικρή, υπάρχουν όμως εμφιαλωμένες επιλογές καθώς και αποστάγματα και βότκα.
Θα πληρώσετε γύρω στα 10-15 ευρώ το άτομο, θα κάνετε καλά να πάτε με παρέα για να δοκιμάσετε όσο το δυνατόν περισσότερα πιάτα.

*Εύκολο πάρκινγκ στο συγκεκριμένο σημείο της Καλλιθέας.

*Να κλείσετε τραπέζι, έχουν πάντα κόσμο.

*Το κάπνισμα απαγορεύεται και ευτυχώς τηρείται.

Πρεμιέρα, Δοϊράνης 29, Καλλιθέα, τηλ: 2177169500
Ανοιχτό κάθε βράδυ, Σαββατοκύριακα και μεσημέρι, Δευτέρα κλειστά.