Τα Lasagna είναι το ULTIMATE food comfort!
Αυτή η απλή με 10-συστατικά συνταγή για λαζάνια είναι  εκπληκτική!
Υγιεινό με
πρωτεΐνη (15,9 γραμμάρια /ανά μερίδα)
Μερίδες:
8(μερίδες)
Κουζίνα: χωρίς γλουτένη, εμπνευσμένη από την Ιταλία, Vegan
Κατάλληλο για κατάψυξη 1 μήνα
Κρατάει; 4-5 ημέρες

ΥΛΙΚΑ:

ΣΑΛΤΣΑ
1 κουταλιά σούπας λάδι αβοκάντο ή ελαιόλαδο
8 oz tempeh *, ψιλοκομμένο (εξασφαλίστε φιλική χωρίς γλουτένη ανάλογα με τις ανάγκες)
2 κουταλιές της σούπας αμινοξέα καρύδας (ή σάλτσα sub tamari ή vegan worcestershire, αλλά ελαφρώς μειώστε την ποσότητα)
1/2 κουταλάκι σπόρου μάραθου ( προαιρετικά )
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πιπεριά ( προαιρετικά )
2 βάζα έτοιμης κόκκινης σάλτσας (ή DIY *)

ΤΥΡΙ
2 ¼ φλιτζάνια ωμά καρύδια macadamia (ή ακατέργαστα κάσιους, εμποτισμένα για 1 ώρα σε ζεστό νερό, στη συνέχεια στραγγισμένα)
3 ½ σούπας χυμό λεμονιού
4 κουταλιές σούπας ζύμης (συν περισσότερο στη γεύση)
3/4 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1/3 λίγη αλάτι
1/3 – 3/4 φλιτζάνι νερό

ΛΑΖΑΝΙΑ
1 ζυμαρικά λαζάνια 10 τεμ (χωρίς γλουτένη ανάλογα με τις ανάγκες *)

ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΣ ( προαιρετικά )
Τυριά vegan παρμεζάνα
Φρέσκα βότανα (όπως ο βασιλικός ή ο μαϊντανός)
Παρασκευή Συνταγής:
Όλα ξεκινούν με τηγάνισμα σε λάδι αβοκάντο του tempeh που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες ή μανιταριών  της  επιλογής σας!
Ακολουθούν τα αμινοξέα καρύδας (coconut aminos) και μάραθο ή τα μπαχαρικά που προτιμάτε (καλό και το κόκκινο πιπέρι) για να δώσουν στη σάλτσα επιπλέον γεύση. Προσθέστε μια κόκκινη σάλτσα σπιτική ή αγορασμένη και ανακατέψτε.
Έφτασε η ώρα για τη στρώση «τυριού» που το φτιάχνετε χυμό λεμονιού,σκόρδο,αλάτι και λίγο νερό, με καρύδια, Macadamia Nut Ricotta και ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΜΑΓΙΑ που τα χτυπάτε στο μίμι μίξερ σας σε 5 λεπτά. Κάντε το «τυρί σας». Προσθέστε τα καρύδια macadamia σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας μαζί με χυμό λεμονιού, θρεπτική μαγιά, σκόνη σκόρδου και θαλασσινό αλάτι και ανακατέψτε σε μια χαλαρή πάστα. Προσθέστε μικρότερη ποσότητα νερού (1/3 φλιτζάνι ή 60 ml. Συνεχίστε να ανακατεύετε, ξύστε κάτω τις πλευρές όπως απαιτείται. Στη συνέχεια προσθέστε περισσότερο νερό – 1 κουταλιά της σούπας (15 ml) τη φορά – μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά πάστα. Βρίσκω ότι έχω τα καλύτερα αποτελέσματα υφής με έναν επεξεργαστή τροφίμων , αλλά ένα μπλέντερ μπορεί επίσης να λειτουργήσει. Απλώς γενικά απαιτεί περισσότερη απόξεση από τα τοιχώματα και περισσότερο υγρό. Για την υφή, ψάχνετε να πετύχετε να δημιουργήσετε ένα παχύ, μαλακό «τυρί».
Βράζετε τα Λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και αφού τα έχετε έτοιμα ξεκινάμε τις στρώσεις Προαιρετικά: Ψεκάστε τα ζυμαρικά με λίγο λάδι για να αποφύγετε τη συγκόλληση.
Στρώσεις : Σάλτσα, Τυριά, Τυριά. (Επανάληψη x2) Και στη συνέχεια στην τέταρτη επανάληψη, ας το αλλάξουμε λίγο: Σάλτσα, Χυλοπίτες και vegan παρμεζάνα για να πογειώσετε τη γεύση!
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180
Καλή απόλαυση !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here